Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών καταθέτει τεκμηριωμένη πρόταση για τη σωτηρία της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας

«Εάν εφαρμοσθεί ολοκληρωμένα και έγκαιρα, μπορεί να αποτελέσει ένα σωσίβιο διάσωσης χιλιάδων νοικοκύρηδων»

Must Read

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει στην Πολιτεία ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών αναφορικά με την κατάσταση που βιώνει το εμπόριο, ζητώντας παράλληλα σειρά μέτρων ώστε να μην οδηγηθούν αρκετά καταστήματα σε λουκέτο και χάσουν τη δουλειά τους οι εργαζόμενοι.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, έπειτα από έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου αποφασίστηκε ομόφωνα να κατατεθεί μια τεκμηριωμένη πρόταση, ικανή να διαφυλάξει το σύνολο της μικρομεσαίας ελληνικής επιχειρηματικότητας. «Ζητάμε την τροποποίηση της εξαγγελθείσας επιδότησης 100.000 νέων θέσεων εργασίας, που έως σήμερα δεν έχει αποδώσει, σε επιδότηση 100.000 υφιστάμενων θέσεων. Έτσι θα επιδοτηθεί πραγματικά η εργασία και θα προλάβει ανεπιθύμητα λουκέτα και απολύσεις», αναφέρει, μεταξύ άλλων, η εν λόγω πρόταση.

Επιπλέον, ζητεί να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για απαλλαγή από την καταβολή ενοικίων των επιχειρήσεων που έκλεισαν υποχρεωτικά ύστερα από κρατική εντολή, καθώς και μειωμένο ενοίκιο κατά 40% για όλες τις υπόλοιπες πληττόμενες επιχειρήσεις για τους επόμενους έξι μήνες.

Συν τοις άλλοις, οι έμποροι ζητούν έκτακτη έντοκη ρύθμιση 48 δόσεων για όλες τις τρέχουσες υποχρεώσεις, η οποία θα λειτουργήσει ως έμμεση χρηματοδότηση και πρόληψη από τη δημιουργία νέων ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων, καθώς και διατήρηση της επιστρεπτέας προκαταβολής για όσο διάστημα διαρκεί η κρίση, με ισχυροποίηση της βαρύτητας του κριτηρίου της πτώσης τζίρου.

Επικοινωνιακή ενέργεια

Τέλος, αποφασίστηκε να σχεδιαστεί μια επικοινωνιακή ενέργεια που θα προβάλλει την απόλυτη υγειονομική ασφάλεια που παρέχει αποδεδειγμένα το σύνολο του ελληνικού εμπορίου, όπως και την αλληλένδετη σχέση μεταξύ όλων των κλάδων της οικονομίας, που καθιστά απαραίτητη την αναλογική στήριξη όλων. Συγκεκριμένα, εκτός του εμπορίου, αναφέρονται οι κλάδοι του τουρισμού, της εστίασης, του πολιτισμού και του αθλητισμού.

«Το προτεινόμενο μείγμα μέτρων, λαμβάνοντας υπ’ όψη τους διαθέσιμους πόρους και τις έως σήμερα ληφθείσες σωστές αποφάσεις της κυβέρνησης, εάν εφαρμοσθεί ολοκληρωμένα και έγκαιρα, μπορεί να αποτελέσει ένα σωσίβιο διάσωσης χιλιάδων νοικοκύρηδων που η υγειονομική κρίση έχει εξουθενώσει. Σε κάθε άλλη περίπτωση, κινδυνεύουμε από τσουνάμι λουκέτων και απολύσεων», επισήμανε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρος Καφούνης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This