Σάββατο 12/6/2021

Με… αριθμό προτεραιότητας και click away θα ανοίξει (κάποια στιγμή) η αγορά (video)

Με ποια σειρά και πως θα ανοίξει η αγορά

Σταδιακά και προσεκτικά θα γίνει το άνοιγμα της αγοράς τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, τονίζοντας ότι το υπουργείο θα προχωρήσει σε σταδιακό άνοιγμα της οικονομίας μόλις δώσει το πράσινο φως η επιτροπή λοιμωξιολόγων. Για το click away μίλησε ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, χωρίς κανένας εκ των δύο (έτσι για αλλαγή) να θέσει χρονοδιάγραμμα στο άνοιγμα.

Ο Nίκος Παπαθανάσης θέλοντας να ξεκαθαρίσει με ποια σειρά θα γίνουν οι κινήσεις ανοίγματος της αγοράς, τόνισε ότι πρώτα θα ανοίξουν τα σχολεία και έπειτα θα ακολουθήσουν το λιανεμπόριο και η εστίαση (πληροφορίες κάνουν λόγο για την 19η Δεκεμβρίου), ενώ διευκρίνισε ότι τα καταστήματα με εποχικά ήδη θα ανοίξουν όταν ανοίξει και το λιανεμπόριο.

Κλειστά θα παραμείνουν κατά τη διάρκεια των εορτών τα κέντρα διασκέδασης και πιθανότατα και τα μπαρ.

Click away

Με παραγγελία από το τηλέφωνο ή ηλεκτρονικά και παραλαβή με ραντεβού από το κατάστημα, επιδιώκει το Υπουργείο Ανάπτυξης να μειώσει τον συνωστισμό στα εμπορικά καταστήματα όταν ανοίξει ξανά η αγορά.

Όπως εξήγησε στο OPEN ο υπουργός ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, το click away όπως αποκαλείται, θα εφαρμοστεί ως επιλογή για όσους θέλουν να κάνουν τα ψώνια τους με περισσότερη ασφάλεια.

Βέβαια, σύμφωνα με τους εμπόρους, μόλις το 15% των επιχειρήσεων έχουν ανεπτυγμένα ηλεκτρονικά καταστήματα, οπότε μάλλον δεν προβλέπεται και ιδιαίτερη «εξάπλωση» του συστήματος click away στο λιανεμπόριο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ