Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2021

Απεργιακές κινητοποιήσεις: Συγκεντρώσεις και παρεμβάσεις με επίκεντρο την υγεία (video)

Την ενίσχυση των μέτρων προστασίας της υγείας στους χώρους εργασίας και τα σχολεία, τη θωράκιση του ΕΣΥ και την επίταξη του ιδιωτικού τομέα σε υγεία και μεταφορές, ζητάει η ΑΔΕΔΥ και προκήρυξε 24ωρη απεργία.

Μέσα Μαζικής Μεταφορά

Στην 24ωρη απεργία που προκήρυξαν η ΑΔΕΔΥ, το ΕΚΑ και τα πρωτοβάθμια σωματεία, θα συμμετέχουν σήμερα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς καθιστώντας έτσι δύσκολη την μετακίνηση του επιβατικού κοινού στην Αττική.

Ειδικότερα, σήμερα «χειρόφρενο» θα τραβήξουν για 24 ώρες το Μετρό και ο Ηλεκτρικός ενώ το Τραμ θα λειτουργεί κανονικά μέχρι και τις 18:00.

«Φοράμε μάσκες αλλά έχουμε φωνή και ζωή» σημειώνουν στην ανακοίνωσή τους τα σωματεία της ΣΤΑ.ΣΥ.

Ωστόσο κανονικά αναμένεται να κινηθεί ο προαστιακός, ενώ τα σωματεία οδηγών στα λεωφορεία και στα τρόλεϊ δεν έχουν ανακοινώσει προς το παρόν τη συμμετοχή τους στην απεργία.

Δεμένα Πλοία

Εκτός όμως από τα μέσα μαζικής μεταφοράς, στην απεργία θα συμμετέχει και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, από τις 00:01 τα ξημερώματα της Πέμπτης (26/11/2020) έως τις 24:00 τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας, έχοντας ως αποτέλεσμα να παραμείνουν δεμένα τα πλοία στα λιμάνια.

Επίσης στην απεργία συμμετέχουν και οι λιμενεργάτες του ΟΛΠ, γεγονός το οποίο δημιουργεί προβλήματα στο εμπορικό λιμάνι του Πειραιά.

Παρόλα αυτά οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, ανέστειλαν τη στάση εργασίας που είχαν προκηρύξει.

Απεργούν οι υγειονομικοί

Παρών στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ δίνει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία, έχοντας προχωρήσει σε συμβολικές συγκεντρώσεις έξω από τις πύλες των νοσοκομείων από τις 08:00 το πρωί μέχρι και τις 12:00 το μεσημέρι.

Προβλήματα αναμένεται να παρουσιαστούν και στη λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών λόγω της απεργίας της ΑΔΕΔΥ η οποία διεκδικεί:

  • Ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς και στα σχολεία.
  • Επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας και Πρόνοιας, με ένταξη στον κρατικό σχεδιασμό και όχι αγορά υπηρεσιών.
  • Μαζικές προσλήψεις υγειονομικών, γιατρών, νοσηλευτών, εκπαιδευτικών, καθαριστριών. Μονιμοποίηση συμβασιούχων.
  • Αποσυμφόρηση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς με προσλήψεις προσωπικού, επίταξη χιλιάδων ιδιωτικών λεωφορείων που βρίσκονται σε απραξία.

Αστυνομία παντού

Λόγω της απεργίας, για να αποφευχθεί ο συνωστισμός αλλά και η μετάδοση του ιού, έχουν συγκεντρωθεί από νωρίς το πρωί της Πέμπτης στο κέντρο της Αθήνας, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ