Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2021

Κ. Γουργουλιάνης: «Στα ίδια επίπεδα με τη Θεσσαλονίκη η Θεσσαλία»

«Σε κάθε σπίτι υπάρχει κρούσμα»

Ιδιαιτέρως ανησυχητικά στοιχεία έδωσε για την κατάσταση που επικρατεί στη Θεσσαλία αναφορικά με τον κορωνοϊό ο Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης, διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Λάρισας, ο οποίος τόνισε πως η περιοχή είναι στα ίδια επίπεδα με τη Θεσσαλονίκη.

«Σε κάθε σπίτι υπάρχει κρούσμα, λαμβάνουμε συνεχώς κλήσεις για ελαφριά συμπτώματα, που μένουν σπίτι λόγω της υπερφόρτωσης των νοσοκομείων», σχολίασε και ξεκαθαρίζοντας ότι αναφέρεται τόσο στη Λάρισα όσο και στο Βόλο, εκτίμησε: «Αναλογικά με τον πληθυσμό, η Θεσσαλία βρίσκεται στα ίδια επίπεδα με τη Θεσσαλονίκη. Το πρόβλημα με την πανδημία  είναι πολύ εκτεταμένο».

Για την έξαρση των κρουσμάτων στη Λάρισα επεσήμανε ότι πιθανόν να οφείλεται στην κοινωνική ζωή της πόλης, όπου υπάρχουν πολλοί πεζόδρομοι και συνωστισμός, ενώ πρόσθεσε ότι στο lockdown οι νέοι έμειναν στα σπίτια με τους ηλικιωμένους και υπήρξε διάδοση του ιού.

«Αντιμετωπίζουμε πρωτόγνωρες καταστάσεις. Το καθολικό lockdown είναι που θα προκαλέσει την ανακοπή του κύματος της πανδημίας», κατέληξε.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ