Μ. Παγώνη: «Δεν νομίζω να προλάβουμε ούτε το Πάσχα… Μετά το καλοκαίρι θα μπούμε σε μια κανονικότητα»

«Περιμέναμε να μειωθούν πολύ πιο γρήγορα τα κρούσματα αλλά αυτό δεν έγινε»

Must Read

Όχι στο λιανεμπόριο, όχι στις εκκλησίες, όχι στα ρεβεγιόν. Η Πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Αθηνών-Πειραιώς Ματίνα Παγώνη, ήταν αρκετά ξεκάθαρη στις απόψεις της για τη συζήτηση περί ανοίγματος.

«Όταν έχουμε 100 θανάτους την ημέρα δεν μας απασχολεί πώς θα κάνουμε ρεβεγιόν. Το πρόβλημα είναι πώς θα ξεκινήσουμε να κάνουμε τα εμβόλια. Δεν νομίζω να προλάβουμε ούτε το Πάσχα. Περιμένουμε τέλος Ιουνίου να έχει κάνει ένα το εμβόλιο ένα 55-60% του πληθυσμού. Μετά το καλοκαίρι θα μπούμε σε μια κανονικότητα», ήταν η χαρακτηριστική αναφορά της.

Για το άνοιγμα των κομμωτηρίων είπε ότι είναι «ελεγχόμενοι οι χώροι, αφού ο κόσμος προσέρχεται με ραντεβού και μπορούν να τηρηθούν οι αποστάσεις ασφαλείας», ενώ για το λιανεμπόριο δεν ήταν το ίδιο θετική:«Είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα για να προχωρήσουν στο άνοιγμα του λιανεμπορίου. Στην επόμενη εβδομάδα μετά το άνοιγμα μπορεί να δημιουργηθεί μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων και μετά θα λέμε ‘γιατί άνοιξαν τα μικρά μαγαζιά’».

Για τις εκκλησίες η κ. Παγώνη σχολίασε ότι δεν πρέπει να ανοίξουν: «Αυτό που ισχύει σε όλες τις άλλες περιπτώσεις θα ισχύει και για τις εκκλησίες. Όλοι πρέπει να κατανοήσουμε ότι είναι δύσκολα τα πράγματα. Δεν είναι τόσο μεγάλο πρόβλημα αν μια φορά Χριστούγεννα δεν πάει ο κόσμος στην εκκλησία. Δεν πρέπει να ανοίξουν οι εκκλησίες για τον κόσμο».

Για την κατάσταση στο σύστημα υγείας, επεσήμανε: «Όταν νοσηλεύονται πάνω από 3.500 άτομα είναι αναμενόμενο ένα μεγάλο ποσοστό αυτών να διασωληνωθεί. Περιμέναμε να μειωθούν πολύ πιο γρήγορα τα κρούσματα αλλά αυτό δεν έγινε. Η Βόρεια Ελλάδα είναι ακόμα στο κόκκινο. Υπάρχουν νοσοκομεία στη Θεσσαλονίκη να ξεκινούν εφημερία με ένα ή δύο κρεβάτια ΜΕΘ».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This