Κυριακή, 7 Μαρτίου 2021

Απαγόρευση των συναθροίσεων από την ΕΛ.ΑΣ.; Κανονικά τα συλλαλητήρια από φοιτητές και εκπαιδευτικούς!

Οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθούν τηρώντας όλα τα μέτρα υγειονομικής προστασίας

Όχι μόνο δεν πτοούνται από τις ανακοινώσεις της ΕΛ.ΑΣ., αλλά ετοιμάζονται να προχωρήσουν κανονικότατα στις προγραμματισμένες για την Πέμπτη 27/01 πανελλαδικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, οι φοιτητικοί και εκπαιδευτικοί σύλλογοι.  

Τα διοικητικά συμβούλια των φοιτητικών συλλόγων προχώρησαν σε έκτακτη συνεδρίαση, με αφορμή την απαγόρευση των συναθροίσεων άνω των 100 ατόμων, για λόγους δημόσιας υγείας, που επέβαλε σήμερα η ΕΛ.ΑΣ., με τους φοιτητικούς συλλόγους να καταλήγουν στην απόφαση ότι δεν πρόκειται να αναστείλουν την διαμαρτυρία τους. Έτσι, αύριο Τετάρτη θα προχωρήσουν στην οργάνωση της δράσης τους, προκειμένου την Πέμπτη να κάνουν τη συγκέντρωση, τηρώντας, πάντως, όλα τα μέτρα υγειονομικής προστασίας, όπως αναφέρει ο Γενικός Γραμματέας του ΔΣ του Φοιτητικού Συλλόγου Νομικής, Τάσος Παπαδόπουλος.

Υποκριτική απόφαση

«Η απόφαση της κυβέρνησης είναι υποκριτική. Επικαλούνται τον υγειονομικό κίνδυνο και απαγορεύουν τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, ενώ την ίδια ώρα δεν έχουν παρθεί βασικά μέτρα για Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και χώρους εργασίας. Είναι ξεκάθαρο ότι η συγκεκριμένη απόφαση πάρθηκε με σκοπό να παρεμποδιστούν τα συλλαλητήρια στις 28 του μηνός. Έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να τηρήσουμε τα μέτρα και ταυτόχρονα να διαμαρτυρηθούμε και έτσι αποφασίσαμε ότι δε θα ανασταλεί η δράση μας. Όλους αυτούς τους μήνες είμαστε στα σπίτια μας και δε συζητήθηκε ποτέ η επιστροφή μας στα αμφιθέατρα, ενώ επιστρέφουν στην κανονικότητα κλάδοι όπως τα χιονοδρομικά κέντρα», δηλώνει ο κ. Παπαδόπουλος.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη 28/01 φοιτητικοί και εκπαιδευτικοί σύλλογοι πρόκειται να συγκεντρωθούν στις 12:00 στο άγαλμα του Βενιζέλου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ενώ το συλλαλητήριο στην Αθήνα, είναι προγραμματισμένο για την ίδια ημέρα, στις 13:00. Επίσης, το Σάββατο 6/02, σωματεία εκπαιδευτικών και φοιτητικών συλλόγων αναμένεται να προχωρήσουν σε παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στις διώξεις όσων συμμετέχουν σε συγκεντρώσεις.

*φωτό αρχείου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ