Κλ. Μαρουσάκης για την κακοκαιρία «Μήδεια»: «Πολικό εξπρές με -15 και -20 βαθμούς» (video)

Ενδέχεται να χιονίσει και στην Αττική!

Must Read

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού και από το Σάββατο θα εισέλθει στη χώρα μας κακοκαιρία «Μήδεια».

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Kλέαρχο Mαρουσάκη στο τέλος της εβδομάδας αναμένεται πολικό ψύχος ενώ ενδέχεται να δούμε χιόνια ακόμη και στην Αττική.

Ο γνωστός μετεωρολόγος μέσα από μία ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook έγραψε αναλυτικά:

«Ετοιμαζόμαστε σιγά σιγά για το πολικό εξπρές που θα επισκεφτεί τη χώρα μας από το Σάββατο και για καμιά 10αρια ημέρες και βλέπουμε….Θα δούμε τον υδράργυρο κοντά στους -15 με -20 και τα χιόνια σε πόλεις και νησιά. Αντιολισθητικές αλυσίδες ίσως χρειαστούν και στο νομό Αττικής».

Χαλάει από σήμερα ο καιρός καθώς σύμφωνα με την ΕΜΥ προβλέπονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα δυτικά βαθμιαία στις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές και από το απόγευμα στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά, στα δυτικά μέχρι τις μεσημβρινές ώρες και στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου από το απόγευμα.

Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ. Βαθμιαία από τις μεσημβρινές ώρες και από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά και τα βόρεια.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ:

Αττική

Καιρός: Αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και από τις προμεσημβρινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς στα δυτικά και βόρεια μεμονωμένες καταιγίδες μέχρι νωρίς το απόγευμα, οπότε ο καιρός σταδιακά θα βελτιωθεί.

Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Θερμοκρασία: Από 09 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Αραιές νεφώσεις που από τις προμεσημβρινές ώρες θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα.

Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ. Από το απόγευμα βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 6 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 07 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στη δυτική Μακεδονία και από τις μεσημβρινές ώρες και στις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα, που πιθανώς να είναι πρόσκαιρα ισχυρά στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη το απόγευμα, βαθμιαία και από τα δυτικά θα εξασθενήσουν και τις βραδινές ώρες θα περιοριστούν στη Θράκη. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά.

Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά 7 με 8 μποφόρ. Από το απόγευμα και από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 5 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 05 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές μέχρι τις μεσημβρινές ώρες με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς μέχρι το απόγευμα. Βελτίωση από τις βραδινές ώρες.

Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 7 και τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ. Από τις μεσημβρινές ώρες βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και από τις προμεσημβρινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες μέχρι νωρίς το απόγευμα. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς μέχρι το απόγευμα. Σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί.

Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 7 με 8 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Θερμοκρασία: Από 07 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Αρχικά αίθριος. Από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στις Κυκλάδες, όπου πιθανώς να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση τις βραδινές ώρες.

Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 7 με 8 μποφόρ. Από τις βραδινές ώρες βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και αργά τη νύχτα θα εξασθενήσουν.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στη βόρεια Κρήτη 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που από τις μεσημβρινές ώρες θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και από το απόγευμα και στα Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι πρόσκαιρα ισχυρά στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 7 και στα βόρεια 8 μποφόρ. Από τις βραδινές ώρες θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 6 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This