Πέμπτη 29/7/2021

Κριτική των νοσοκομειακών γιατρών της Θεσσαλονίκης κατά Κικίλια για τις ΜΕΘ σε… κοντέινερ!

Αναρωτιούνται πού θα τοποθετηθεί ο εξοπλισμός που χρειάζεται κάθε κλίνη

Σκληρή κριτική στον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, κάνει η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης, με αφορμή την παρουσίαση δωρεάς δύο φορητών κλινών ΜΕΘ στο Νοσοκομείο «Γεννηματάς» σε… κοντέινερ!

Η «Ένωση» επισημαίνει ότι εκεί που τοποθετήθηκαν οι ΜΕΘ δημιουργείται σοβαρό ζήτημα με την είσοδο των ασθενοφόρων στο προαύλιο του νοσοκομείου, ενώ διατυπώνουν ενστάσεις για το πώς θα γίνεται η μεταφορά των ασθενών για εξετάσεις, αλλά και πού θα τοποθετηθεί ο υπόλοιπος και αρκετός εξοπλισμός που χρειάζεται κάθε κλίνη.

Από την πλευρά της, η Δάφνη Κατσίμπα (πρόεδρος των γιατρών) αποκάλυψε: «Πέθαναν άνθρωποι που θα μπορούσαν να έχουν σωθεί. Νόσησαν βαριά και διασωληνώθηκαν άνθρωποι που θα μπορούσαν να μην οδηγηθούν στη διασωλήνωση. Ήρθαν στο νοσοκομείο άνθρωποι που δεν έπρεπε να έρθουν, επειδή δεν τηρούνται τα μέτρα στους χώρους εργασίας, τους οποίους δεν ελέγχει κανείς».

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ