Κυριακή 25/7/2021

Χαράλαμπος Γώγος: «Έως 15% μεγαλύτερη προστασία με την χρήση διπλής μάσκας»

Αναμένεται αναβάθμιση των οδηγιών από την Επιτροπή

Την αναβάθμιση των οδηγιών για τη χρήση μάσκας λόγω του μεταλλαγμένου στελέχους του κορωνοϊού –το οποίο έχει και μεγάλη μεταδοτικότητα- προανήγγειλε ο καθηγητής παθολογίας και μέλος της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, Χαράλαμπος Γώγος.

Ο καθηγητής, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Γιώργου Αυτιά, στον ΣΚΑΙ, εξήγησε ότι το πιο βασικό είναι να γίνεται σωστή χρήση της μάσκας και αναφέρθηκε ειδικά στις υφασμάτινες, τονίζοντας πως πρέπει να τοποθετούνται καλά στο πρόσωπο, να είναι τριπλής στρώσης και να μην μπαίνει αέρας από το πλάι.

Χρήση διπλής μάσκας

Μάλιστα, ο κ. Γώγος επεσήμανε πως η Επιτροπή βρίσκεται σε συζητήσεις για την χρήση διπλής μάσκας σε περιπτώσεις έντονου συγχρωτισμού, σε κλειστούς χώρους όπου οι πιθανότητες μετάδοσης είναι αυξημένες.

Όπως είπε ο καθηγητής, η διπλή μάσκα, δηλαδή η χειρουργική από μέσα και η υφασμάτινη από έξω, παρέχει περισσότερη προστασία«Αυτό προσφέρει μια επιπλέον 10 περίπου 15% προστασία όταν είμαστε εκτεθειμένοι σε κλειστούς χώρους», σημείωσε.

Ερωτηθείς εάν θα γίνει υποχρεωτική η χρήση της διπλής μάσκας, ο καθηγητής απάντησε πως πρώτα θα πρέπει να γίνει η σχετική συζήτηση και μετά θα προκύψουν οι αναβαθμισμένες οδηγίες, ανάλογα με την περίπτωση και την πιθανότητα έκθεσης στον ιό.

Όπως είπε, σχετικές συζητήσεις γίνονται και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αν και ακόμη δεν έχουν αλλάξει ούτε σε αυτό το επίπεδο οι οδηγίες.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ