Χορήγηση προσωρινού ΑΜΚΑ σε αλλοδαπούς και σε όσους δεν διαθέτουν, για να εμβολιαστούν κατά της Covid-19

Η τροπολογία περιλαμβάνει και διατάξεις για τη διενέργεια εμβολιασμών σε δομές ψυχικής υγείας

Must Read

Τη χορήγηση προσωρινού ΑΜΚΑ σε όσους δεν διαθέτουν ΑΜΚΑ ή Προσωρινό Αριθμό Ασφάλισης και Υγειονομικής Περίθαλψης Αλλοδαπού, προκειμένου να μπορέσουν να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού, προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή από τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια.

Η αίτηση θα υποβάλλεται ηλεκτρονικά, με αναφορά όλων των προσωπικών στοιχείων των ενδιαφερομένων, στη συνέχεια θα διασταυρώνονται από μητρώα φορέων του δημόσιου τομέα και, εφόσον πάρουν το πράσινο φως, οι αιτούντες θα λάβουν το επόμενο διάστημα τον προσωρινό αριθμό τους ΑΜΚΑ από τα ΚΕΠ. Η τροπολογία περιλαμβάνει ακόμη διατάξεις για τη διενέργεια εμβολιασμών σε δομές ψυχικής υγείας.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, για χρονικό διάστημα έως την 30ή Ιουνίου 2021, προς τον σκοπό του περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού και εφόσον εξακολουθεί να υπάρχει κίνδυνος της δημόσιας υγείας, ο ΕΟΔΥ δύναται να διενεργεί εμβολιασμούς με το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό του στους πολίτες που διαμένουν στις δομές αρμοδιότητας των υπουργείων Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Εσωτερικών και ειδικότερα σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων, σε Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας και σε Κέντρα Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας, καθώς και σε δομές και θεραπευτήρια χρονίως πασχόντων, αρμοδιότητας του υπουργείου Υγείας, ιδίως στις Μονάδες Ψυχικής Υγείας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This