Κυριακή 20/6/2021

Όχι στο άνοιγμα του λιανεμπορίου λέει ο Σαρηγιάννης, να «θυσιάσουμε το Πάσχα» λέει ο Δημόπουλος

Πολυφωνία επιστημόνων και πολιτικές παρεμβάσεις

Γλώσσα δεν βάζουν μέσα οι διάφοροι ειδικοί και επιστήμονες, οι οποίοι μιλούν συνεχώς και τις περισσότερες φορές λένε αντίθετα πράγματα ο ένας με τον άλλον, με αποτέλεσμα και τον κόσμο να μπερδεύουν και να μειώνουν την αξιοπιστία τους στα μάτια των πολιτών.

Σήμερα, έχουμε από τη μια την πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη (μίλησε για «άμεση έναρξη της εστίασης, των καταστημάτων και των σχολείων») και την καθηγήτρια επιδημιολογίας Αθηνά Λινούπρέπει να ανοίξουμε δεν έχουμε επιλογές») να ζητούν άμεσα άνοιγμα και από την άλλη τον καθηγητή Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ, Δημοσθένη Σαρηγιάννη και τον πρύτανη του ΕΚΠΑ, Αθανάσιο Δημόπουλο, να… ξορκίζουν και το άνοιγμα του λιανεμπορίου, αλλά και το Πάσχα!

«Σύμφωνα με τα σενάρια που έχουν τρέξει τα λύκεια θα μπορούσαν να ανοίξουν στις 5 Απριλίου με το πλαίσιο που έχει τεθεί και μεγάλη προσοχή από όλους. Θα είναι λάθος να ανοίξει το λιανεμπόριο. Θα μπορούσε να συζητηθεί για άνοιγμα του λιανεμπορίου από τις 12 Απριλίου με την δυνατότητα να μπορούν να μπουν μέσα. Η εστίαση ίσως το Πάσχα θα μπορούσε να ανοίξει, αλλά δεν πρέπει να ανοίξει η δυνατότητα μετακίνησης από νομό σε νομό. Υπάρχει σενάριο και για 4ο κύμα γι αυτό και πρέπει να είμαστε προσεχτικοί», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σαρηγιάννης.

Ο κ. Δημόπουλος από την πλευρά του έριξε τη… βόμβα για το Πάσχα: «Θα πρέπει να θυσιάσουμε το Πάσχα για να έχουμε καλύτερο καλοκαίρι. Δυστυχώς, τις επόμενες μέρες αναμένουμε να συνεχιστεί η αύξηση των εισαγωγών των ασθενών που θα χρίζουν νοσηλεία σε ΜΕΘ».

Περίπου στο ίδιο μήκος κύματος είναι και ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος: «Είναι δύσκολες οι επόμενες 10 μέρες. Αν επιβαρύνουμε την επιδημιολογική κατάσταση, θα υπονομεύσουμε τις δραστηριότητες του καλοκαιριού. Ακόμα δεν είδαμε την επιπέδωση και την σταθεροποίηση που θέλουμε. Να μην υπάρξει καμία χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων μέχρι τις 12 Απριλίου. Είναι επικίνδυνο τυχόν άνοιγμα των δραστηριοτήτων νωρίτερα».

Εκτός της πολυφωνίας των επιστημόνων όμως, έχουμε και τις πολιτικές παρεμβάσεις, με τον Άκη Σκέρτσο να προαναγγέλλει άνοιγμα σε λιανεμπόριο, σχολεία και εστίαση ως τα μέσα Απριλίου και τη Νίκη Κεραμέως να θέλει άνοιγμα των γυμνασίων και λυκείων την επόμενη εβδομάδα.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ