Τζανάκης: «Στις 20 Απριλίου θα έχουμε από 1.900-2.100 κρούσματα»

«Αν μπουν στο παιχνίδι τα self test, τότε θα αυξηθούν δραματικά τα κρούσματα»

Must Read

Από τις 10 Απριλίου θα ξεκινήσει η αποκλιμάκωση, τόνισε στον ΣΚΑΪ ο Αναπληρωτής Καθηγητής Πνευμονολογίας Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Κρήτης, Νίκος Τζανάκης. Μάλιστα, προειδοποίησε πως «θα είναι αργή και βασανιστική».

«Η αποκλιμάκωση θα αρχίσει από τις 10 Απριλίου, η οποία όμως θα είναι πάρα πολύ αργή και βασανιστική. Τα κρούσματα στις 20 Απριλίου θα κυμαίνονται μεταξύ 1.900 και 2.100» είναι η πρόβλεψη του κ. Τζανάκη.

«Με τα πολλά self test αυξάνονται δραματικά τα κρούσματα»

«Τα κρούσματα θα αλλάξουν δραματικά αν βάλουμε στο παιχνίδι τα self test. Τότε θα δούμε παρά πολλά κρούσματα, τα όποια όμως θα αποτελούνται σε μεγάλο ποσοστό από ασυμπτωματικούς και ολιγοσυμπτωματικούς που δε θα απασχολούν το ΕΣΥ» εξήγησε ο Αναπληρωτής Καθηγητής Πνευμονολογίας, και πρόσθεσε ότι «τα κρούσματα που μάς απασχολούν που έχουν συμπτωματολογία και κάνουν χρήση υπηρεσιών υγείας θα φτάσουν τα 2.500 περίπου γύρω στις 10 Απριλίου, και θα πέσουν κάτω από τα 2.000 στις 20 Απριλίου».

Οριακή η κατάσταση στις ΜΕΘ

«Σε ότι αφορά στις ΜΕΘ προβλέπουμε ότι ενδεχομένως να ακουμπήσουμε τη μέση πρόβλεψη που είναι 800 κλίνες, εν συνεχεία θα αποκλιμακωθούν στις 550 με 600 κλίνες ΜΕΘ γύρω στον Απρίλιο» ανέφερε ο κ. Τζανάκης.

Από την πλευρά του, ο διευθυντής Πνευμονολογικής Κλινικής του «Ευαγγελισμού» Γιώργος Μπουλμπασάκος ανέφερε ότι «η δυνατότητα του Ευαγγελισμού για σοβαρά περιστατικά COVID ενόψει της αυριανής εφημερίας είναι οριακή, με 1 ή 2 κρεβάτια ΜΕΘ ανοιχτά», ενώ πρόσθεσε ότι «στο ΕΣΥ υπάρχουν ακόμα διασωληνωμένοι και δεν έχουν απορροφηθεί ακόμα από μονάδες».

Διαβάστε επίσης:

Τζανάκης: «Θα αγγίξουμε τους 800 διασωληνωμένους… Από τις 10 Απριλίου η αποκλιμάκωση»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This