Τετάρτη 4/8/2021

Τζανάκης: «Στις 20 Απριλίου θα έχουμε από 1.900-2.100 κρούσματα»

«Αν μπουν στο παιχνίδι τα self test, τότε θα αυξηθούν δραματικά τα κρούσματα»

Από τις 10 Απριλίου θα ξεκινήσει η αποκλιμάκωση, τόνισε στον ΣΚΑΪ ο Αναπληρωτής Καθηγητής Πνευμονολογίας Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Κρήτης, Νίκος Τζανάκης. Μάλιστα, προειδοποίησε πως «θα είναι αργή και βασανιστική».

«Η αποκλιμάκωση θα αρχίσει από τις 10 Απριλίου, η οποία όμως θα είναι πάρα πολύ αργή και βασανιστική. Τα κρούσματα στις 20 Απριλίου θα κυμαίνονται μεταξύ 1.900 και 2.100» είναι η πρόβλεψη του κ. Τζανάκη.

«Με τα πολλά self test αυξάνονται δραματικά τα κρούσματα»

«Τα κρούσματα θα αλλάξουν δραματικά αν βάλουμε στο παιχνίδι τα self test. Τότε θα δούμε παρά πολλά κρούσματα, τα όποια όμως θα αποτελούνται σε μεγάλο ποσοστό από ασυμπτωματικούς και ολιγοσυμπτωματικούς που δε θα απασχολούν το ΕΣΥ» εξήγησε ο Αναπληρωτής Καθηγητής Πνευμονολογίας, και πρόσθεσε ότι «τα κρούσματα που μάς απασχολούν που έχουν συμπτωματολογία και κάνουν χρήση υπηρεσιών υγείας θα φτάσουν τα 2.500 περίπου γύρω στις 10 Απριλίου, και θα πέσουν κάτω από τα 2.000 στις 20 Απριλίου».

Οριακή η κατάσταση στις ΜΕΘ

«Σε ότι αφορά στις ΜΕΘ προβλέπουμε ότι ενδεχομένως να ακουμπήσουμε τη μέση πρόβλεψη που είναι 800 κλίνες, εν συνεχεία θα αποκλιμακωθούν στις 550 με 600 κλίνες ΜΕΘ γύρω στον Απρίλιο» ανέφερε ο κ. Τζανάκης.

Από την πλευρά του, ο διευθυντής Πνευμονολογικής Κλινικής του «Ευαγγελισμού» Γιώργος Μπουλμπασάκος ανέφερε ότι «η δυνατότητα του Ευαγγελισμού για σοβαρά περιστατικά COVID ενόψει της αυριανής εφημερίας είναι οριακή, με 1 ή 2 κρεβάτια ΜΕΘ ανοιχτά», ενώ πρόσθεσε ότι «στο ΕΣΥ υπάρχουν ακόμα διασωληνωμένοι και δεν έχουν απορροφηθεί ακόμα από μονάδες».

Διαβάστε επίσης:

Τζανάκης: «Θα αγγίξουμε τους 800 διασωληνωμένους… Από τις 10 Απριλίου η αποκλιμάκωση»

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ