Τετάρτη 28/7/2021

Τζανάκης: «Θα αγγίξουμε τους 800 διασωληνωμένους… Από τις 10 Απριλίου η αποκλιμάκωση»

Εκτίμηση για το επόμενο εικοσαήμερο

Ο καθηγητής πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης δημοσιοποίησε τις εκτιμήσεις-προβλέψεις του για την πορεία της πανδημίας και την κατάσταση με τη διαθεσιμότητα των ΜΕΘ το επόμενο εικοσαήμερο. Στα όσα προβλέπει, υπάρχουν καλά και κακά νέα, με την προϋπόθεση ότι η Θεσσαλονίκη δεν θα μπει σε επιδημική κρίση.

Σύμφωνα με τον κ.Τζανάκη, «θα ακουμπήσουμε τις 800 κλίνες ΜΕΘ», λέει σε μια όχι και τόσο ευοίωνη εκτίμηση για τον αριθμό των διασωληνωμένων, αλλά χρειάζεται «λίγη υπομονή ακόμη (μέχρι 10 Απριλίου) και μετά θα αρχίσει η αποκλιμάκωση…. Μην περιμένουμε όμως κάτω από 600 κλίνες πριν τις 25 Απριλίου».

nb grafima meth

Η ανάρτηση του κ.Τζανάκη:

«Μετά από μέρες αναρτούμε σήμερα την εκτίμηση μας για τις κλίνες ΜΕΘ το επόμενο 20ήμερο με την ευχή να επαληθευθούμε.

Η μεθοδολογία μας βασίστηκε σε όσο κατά καιρούς έχουμε πει αλλά εν προκειμένω προσθέσαμε 8 συνολικά συν-μεταβλητές στο μοντέλο μας και 2 βασικές παραδοχές:

1) να μην εισέλθει σε επιδημική κρίση η επόμενη μεγαλύτερη αστική περιοχή της χώρας δλδ η Θεσσαλονίκη &

2) να μην επηρεάσουν δραματικά οι όποιες αλλαγές στα μέτρα τη δυναμική της πανδημίας…. αλλιώς τα πράγματα θα δυσκολέψουν πολύ.

Εκτιμούμε λοιπόν ότι θα ακουμπήσουμε τις 800 κλίνες ΜΕΘ και ελπίζουμε να μη πάμε στο ανώτερο όριο της πρόβλεψης.

Λίγη υπομονή ακόμη (μέχρι 10 Απριλίου) και μετά θα αρχίσει η αποκλιμάκωση…. Μην περιμένουμε όμως κάτω από 600 κλίνες πριν τις 25 Απριλίου…

Υπενθυμίζω ότι στο 2ο κύμα πήγαμε από 60 κλίνες στις 620 (διαφορά 560)… Στο τωρινό κύμα ξεκινήσαμε από τις 260 κλίνες και εάν υποθέσουμε ότι θα προσθέσουμε τελικώς όσες και στο προηγούμενο θα φτάσουμε στις 820… Ας ετοιμαστούμε λοιπόν για αυτά και να προσέχουμε…»

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ