Πέμπτη, 15 Απρίλιος 2021

Άδωνις κατά φαρμακοποιών για τα self test: «Ήξεραν για τις 25αδες… Δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο άλλη συσκευασία»

Νωρίτερα πηγές του Υπουργείου Υγείας έλεγαν ότι δεν υπάρχουν ακόμα σε ατομικές συσκευασίες

Στον ισχυρισμό ότι οι φαρμακοποιοί ήξεραν ότι θα παραλάβουν κουτιά των 25 τεμαχίων για τα self tests προχώρησε ο Άδωνις Γεωργιάδης, μετά το θέμα που ξέσπασε με τις καταγγελίες των φαρμακοποιών για τις συσκευασίες που παρέλαβαν.

Διαβάστε ακόμα: Μύλος με τα self tests: Έξαλλοι οι φαρμακοποιοί για τις 25αδες, το Υπουργείο λέει ότι δεν υπήρχαν ατομικές συσκευασίες! (video)

«Δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο άλλη συσκευασία από αυτή των 25 τεμαχίων. Υπάρχουν στη Γερμανία ατομικά που πωλούνται με αρκετά χρήματα. Τα δωρεάν self test είναι σε εικοσιπεντάδες σε όλο τον πλανήτη. Ήταν σε πλήρη γνώση των φαρμακοποιών», δήλωσε στον ΣΚΑΙ και συμπλήρωσε ότι όλα αυτά ήταν αναρτημένα στον διαγωνισμό που έτρεξε.

«Η διαδικασία της αγοράς, της προκήρυξης του διαγωνισμού, της διανομής των self tests και της δημιουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, στα δικά μου μάτια φαντάζει ένα θαύμα για το ελληνικό δημόσιο. Όταν ανακοινώσαμε ότι θα το κάναμε, δεν πίστευα ότι θα καταφέρουμε να το κάνουμε μέσα στο χρονοδιάγραμμα που είχαμε θέσει. Κι όμως όλα κύλησαν ρολόι και το κάναμε», σχολίασε ο Υπουργός Ανάπτυξης.

Πηγές Υπουργείου Υγείας: Οι ατομικές συσκευασίες θα κυκλοφορήσουν αργότερα

Πηγές του Υπουργείου Υγείας είπαν νωρίτερα, σύμφωνα με το OPEN, ότι τα προϊόντα που εστάλησαν στα φαρμακεία είναι self test και όχι rapid test, διαφέρουν από τα rapid test, δεν υπάρχουν ακόμα σε ατομικές συσκευασίες και θα πρέπει να δίνονται από τους φαρμακοποιούς ένα-ένα τα τεμάχια (τέσσερα τον αριθμό) που θα συμπληρώσουν το τεστ και ότι οι ατομικές συσκευασίες θα κυκλοφορήσουν αργότερα!

Τελικά υπάρχουν, ή δεν υπάρχουν ατομικές συσκευασίες;

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ