Ο καθηγητής Δερμιτζάκης και οι οδηγίες χρήσεις των self test…

Αυτά κάνουν οι επιστήμονες και έχουν μπερδέψει τον κόσμο

Must Read

Μεγάλη συζήτηση έχει ξεκινήσει στη χώρα μας για το self test της Roche και το κατά πόσο είναι εύκολη η χρήση του από τους πολίτες.

Στη συζήτηση αυτή τοποθετήθηκε ο καθηγητής Μανώλης Δερμιτζάκης, μπερδεύοντας όμως ακόμη περισσότερο την κατάσταση, καθώς τα όσα είπε έρχονται σε αντιδιαστολή με όσα αναγράφονται στις οδηγίες χρήσεως του self test!

Διαβάστε ακόμα: Δερμιτζάκης για τα self rapid tests: «Λίγη σοβαρότητα δε βλάπτει…»

Ο καθηγητής έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό: «Επειδή είδα πολλά δημοσιεύματα ανοησίες από το πρωί ότι στην Ελλάδα έγινε διανομή των ίδιων rapid test που κάνουν στο νοσοκομείο να σας πω ότι αυτό είναι λάθος. Στη συσκευασία υπάρχει μια σημαντική διαφορα με τη λέξη “nasal” που δηλώνει πως η δειγματοληψία γίνεται χαμηλά στη μύτη κι οχι βαθιά όπως τα rapid tests που κάνουν τα διαγνωστικά κέντρα. Τα δυο κουτιά έχουν και λίγο διαφορετικό περιεχόμενο και διαφορετικές οδηγίες. Για του λόγου το αληθές σας παραθέτω φωτογραφία με τα κουτιά από τις δυο συσκευασίες. Η πάνω είναι τα rapid tests που κάνουν οι γιατροί. Η κάτω είναι αυτό που πήραμε σήμερα από το φαρμακείο στην Ελβετία να κάνουμε στο σπίτι. Λίγη σοβαρότητα δε βλάπτει σε τέτοιες δύσκολες στιγμές».

Έλα όμως που οι οδηγίες χρήσεως άλλα λένε, όπως φαίνεται και από την επίσημη ιστοσελίδα της φαρμακευτικής!

Και ρωτάμε τον κύριο καθηγητή: Έχει διαβάσει ή όχι τις οδηγίες χρήσης; Οι οποίες αναφέρουν ξεκάθαρα ότι πρόκειται για προϊόν επαγγελματικής χρήσης σε εργαστήριο ή κέντρο υγείας, ή για χρήση από ιδιώτη υπό την επιστασία όμως υγειονομικού λειτουργού!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This