Παρασκευή, 9 Απρίλιος 2021

Δερμιτζάκης για τα self rapid tests: «Λίγη σοβαρότητα δε βλάπτει…»

«Υπάρχει μια σημαντική διαφορά με τη λέξη 'nasal' που δηλώνει πως η δειγματοληψία γίνεται χαμηλά στη μύτη κι όχι βαθιά όπως τα rapid tests»

Ο καθηγητής γενετικής Μανώλης Δερμιτζάκης κάνει έκκληση για «σοβαρότητα» στο θέμα που προέκυψε με τα self tests που παρέλαβαν οι φαρμακοποιοί και για τα οποία υποστήριξαν ότι είναι rapid test που γίνονται στα μικροβιολογικά εργαστήρια και πως δεν θα έπρεπε να τα παραλάβουν σε 25αδες, αλλά σε ατομικές συσκευασίες. Χαρακτήρισε μάλιστα και σχετικά δημοσιεύματα «ανοησίες».

Σύμφωνα με τον κ. Δερμιτζάκη, η λέξη «nasal» που υπάρχει στη συσκευασία, υποδεικνύει ότι «η δειγματοληψία γίνεται χαμηλά στη μύτη κι οχι βαθιά όπως τα rapid tests που κάνουν τα διαγνωστικά κέντρα» και παραθέτει και σχετική φωτογραφία με τα κουτιά από τις δυο συσκευασίες.

Η ανάρτηση Δερμιτζάκη:

Self rapid tests
Επειδή είδα πολλά δημοσιεύματα ανοησίες από το πρωί ότι στην Ελλάδα έγινε διανομή των ίδιων rapid test που κάνουν στο νοσοκομείο να σας πω ότι αυτό είναι λάθος. Στη συσκευασία υπάρχει μια σημαντική διαφορα με τη λέξη “nasal” που δηλώνει πως η δειγματοληψία γίνεται χαμηλά στη μύτη κι οχι βαθιά όπως τα rapid tests που κάνουν τα διαγνωστικά κέντρα. Τα δυο κουτιά έχουν και λίγο διαφορετικό περιεχόμενο και διαφορετικές οδηγίες.
Για του λόγου το αληθές σας παραθέτω φωτογραφία με τα κουτιά από τις δυο συσκευασίες. Η πάνω είναι τα rapid tests που κάνουν οι γιατροί. Η κάτω είναι αυτό που πήραμε σήμερα από το φαρμακείο στην Ελβετία να κάνουμε στο σπίτι.
Λίγη σοβαρότητα δε βλάπτει σε τέτοιες δύσκολες στιγμές.

Διαβάστε ακόμα:

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ