Κρίσιμη συνεδρίαση λοιμωξιολόγων: Αποφασίζουν σήμερα για λιανεμπόριο σε Θεσσαλονίκη, Κοζάνη και Αχαΐα

Στο επίκεντρο και η επέκταση των διαδημοτικών μετακινήσεων και τις καθημερινές

Must Read

Καθοριστικές αποφάσεις αναμένεται να λάβει σήμερα, Παρασκευή 9/4, η Επιτροπή των ειδικών, για το ενδεχόμενο άνοιγμα των καταστημάτων στις τρεις περιοχές που παραμένουν κλειστά. Στο «μικροσκόπιο» της σημερινής συζήτησης των λοιμωξιολόγων θα είναι και οι διαδημοτικές μετακινήσεις.

Διαβάστε ακόμα: Σήμερα η απόφαση για το μέλλον του εμβολίου της AstraZeneca στην Ελλάδα

Αποφάσεις για το λιανεμπόριο στις «κόκκινες περιοχές»

Μετά τον ξεσηκωμό και τις διαμαρτυρίες των εμπόρων σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη, καθώς η κυβέρνηση έκρινε πως τα επιδημιολογικά δεδομένα στις περιοχές αυτές δεν επέτρεπαν το άνοιγμα γι’ αυτή την εβδομάδα, σήμερα (9/4) θα παρθούν οι αποφάσεις των επιστημόνων για το αν θα μπορέσουν να ανοίξουν την προσεχή Δευτέρα (12/4), ή θα παραταθεί ο αποκλεισμός τους.

Διαβάστε ακόμα: Μικρή ύφεση στο ιικό φορτίο των λυμάτων της Αττικής, χωρίς επιβάρυνση η επανεκκίνηση του λιανεμπορίου

Στο μικροσκόπιο και οι διαδημοτικές μετακινήσεις

Δεν αποκλείεται πάντως στο τραπέζι των συζητήσεων να τεθεί και η επέκταση των διαδημοτικών μετακινήσεων και τις καθημερινές, μετά τη δοκιμή του το Σαββατοκύριακο.

Το «πείραμα» με τις ανοιχτές διαδημοτικές μετακινήσεις τα Σαββατοκύριακα με κωδικό 6 στο 13033, θα ήταν αυτό που θα έκρινε αν το μέτρο θα εφαρμοστεί και τις καθημερινές. Ο πρωθυπουργός στην προχθεσινή του συνέντευξη στο Star έδειξε θετικός σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

«Εφόσον δουλεύει καλά τα Σαββατοκύριακα μπορεί, πιστεύω, να γίνει και τις καθημερινές», είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Διαβάστε ακόμα: Γεωργαντάς για σχολεία: «Self test θα κάνουν καθαρίστριες και υπάλληλοι κυλικείων»

Τι θα γίνει το Πάσχα

Το ενδιαφέρον όλων είναι στραμμένο στο αν θα επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό τις ημέρες του Πάσχα. Οι ειδικοί αναμένεται να πάρουν αποφάσεις πριν την Μεγάλη Εβδομάδα, και στην κυβέρνηση αφήνουν προς το παρόν ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα.

Η μετακίνηση από νομό σε νομό εξακολουθεί να απαγορεύεται, παρά μόνο για συγκεκριμένες εξαιρέσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This