Κυριακή 16/5/2021

Η Κυβέρνηση εισηγήθηκε «όχι» στις μετακινήσεις το Πάσχα – Η Επιτροπή απλά θα το επικυρώσει (video)

Η Πελώνη επιβεβαίωσε τον διακοσμητικό ρόλο της Επιτροπής

Η σημερινή σύσκεψη της Επιτροπής λοιμωξιολόγων γίνεται για να αποφασιστούν τα μέτρα που θα ισχύσουν το Πάσχα, αν και αφού έχει ήδη ακουστεί από κυβερνητικά χείλη το τι θα γίνει, δεν θα υπάρξει καμία διαφοροποίηση.

Άλλωστε όπως αποδείχθηκε και από τα πρακτικά που αποκάλυψε η «κυριακάτικη δημοκρατία», η Επιτροπή απλά επικυρώνει τα όσα της εισηγείται η κυβέρνηση. Το επιβεβαίωσε ουσιαστικά και η Αριστοτελία Πελώνη.

Διαβάστε ακόμα: Σήμερα οι αποφάσεις για το Πάσχα – Αναζητούνται βαλβίδες αποσυμπίεσης και «χρύσωμα του χαπιού» στους πολίτες

Όπως ανακοίνωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος στον ΣΚΑΙ, «η επιτροπή αξιολογεί όλα τα στοιχεία και η κυβέρνηση λαμβάνει τις αποφάσεις. Θα περιμένουμε την εισήγηση της επιτροπής (σ.σ. και καλά). Η θέση της κυβέρνησης είναι να μην ανοίξουν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις. Να μη ρισκάρουμε να μεταφερθεί ιικό φορτίο από περιοχές που έχουν υψηλό σε άλλες περιοχές της χώρας».

Για να προσθέσει κάνοντας λόγο και για δύο οικογένειες σε κάθε σπίτι: «Μια μαζική μετακίνηση από την Αθήνα σε άλλες περιοχές μπορεί να τις επιβάρυνε. Προσβλέπουμε σε ένα πιο ελεύθερο καλοκαίρι. Η κυβέρνηση βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με την Ιερά Σύνοδο και η κατεύθυνση είναι να γίνει η Ανάσταση (στις 21:00) σε εξωτερικούς χώρους. Το πιο ασφαλές θα είναι να μαζευτούν έως δύο οικογένειες σε κάθε σπίτι».

Σε ότι αφορά τα όσα κυκλοφόρησαν περί διαγγέλματος του Κυριάκου Μητσοτάκη, η κ.Πελώνη είπε ότι δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση («αν επιλεγεί ένας τέτοιος τρόπος επικοινωνίας του πρωθυπουργού με τους πολίτες θα το μάθετε και θα ανακοινωθεί»), ενώ οι ανακοινώσεις για το Πάσχα ίσως γίνουν το απόγευμα κατά την ενημέρωση από την Επιτροπή.

Τα σχολεία

«H 10η Μαϊού είναι μια πιθανή ημερομηνία για το άνοιγμα των σχολείων, εάν όλα πάνε καλά και με το εργαλείο των self test», είπε η Αριστοτελία Πελώνη για το άνοιγμα των σχολείων, τα οποία πρόσθεσε ότι «αποτελούν προτεραιότητα».

Σύμφωνα με τα δεδομένα που υπάρχουν, Γυμνάσια-Λύκεια (χωρίς προαγωγικές εξετάσεις) αναμένεται να κλείσουν στις 11 Ιουνίου, ενώ στις 25 Ιουνίου θα κλείσουν τα δημοτικά.

Σε ότι αφορά τις Πανελλαδικές εξετάσεις, αναμένεται να διεξαχθούν στα μέσα Ιουνίου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ