Σάββατο 8/5/2021

Ποιοι μπορούν να μετακινηθούν το Πάσχα εκτός νομού δια της νόμιμης οδού

Οι 6 λόγοι που επιτρέπουν την μετακίνηση των πολιτών το Πάσχα

Μετά το χοντρό «εμπόριο ελπίδας» της κυβέρνησης το τελευταίο διάστημα αναφορικά με την υπομονή που πρέπει να υποδείξουν οι πολίτες στους αυστηρούς περιορισμούς με στόχο να κάνουμε Πάσχα στο χωριό, οι ανακοινώσεις για το «απαγορευτικό» μετακίνησης εκτός νόμου και άλλες λεπτομέρειες, αναμένονται σήμερα ή αύριο.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη δήλωσε εμμέσως πλην σαφώς ότι η επιτροπή των λοιμωξιολόγων συνεδριάζει μετά τις… εισηγήσεις τις κυβέρνησης να μην επιτραπούν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις και σύντομα θα ανακοινωθεί επίσημα ότι ο το ψήσιμο του οβελία θα πραγματοποιηθεί στα.. μπαλκόνια των πολιτών.

Ωστόσο, πέραν της κοινής απαγόρευσης για τους υποψήφιους εκδρομείς, οι μετακινήσεις υπενθυμίζεται ότι επιτρέπονται για τους εξής λόγους:

  • Μετακίνηση για πολίτες που η εργασία τους βρίσκεται σε άλλη περιφερειακή ενότητα
  • Μετακίνηση για λόγους υγείας με απαραίτητη ιατρική βεβαίωση
  • Μετακίνηση για συγγενείς α’ ή β’ βαθμού προκειμένου να παρευρεθούν σε τελετή όπως π.χ η κηδεία ή μνημόσυνο
  • Μετακίνηση διαζευγμένων ή εν διαστάσει γονέων με τα παιδιά τους με σκοπό την επικοινωνία
  • Μετακίνηση για μετάβαση στον τόπο μόνιμης κατοικίας με τη βεβαίωση κατοικίας ειδικής χρήσης από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημόσιων Εσόδων (ΑΑΔΕ) ή με το Ε1
  • Μετακίνηση για φοιτητές με βεβαίωση κύριας κατοικίας και έγγραφο της Σχολής

Σημειώνεται ότι για να βγάλετε βεβαίωση κατοικίας ειδικής χρήσης, μπορείτε να εισέλθετε στην υπηρεσία www.aade.gr/bebaiosi-katoikias-eidikis-hrisis και αφού εισέλθετε με τους κωδικούς του taxisnet, στη συνέχεια θα πρέπει να επιλέξετε εκτύπωση της βεβαίωσης.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ