Ανοίγει η πλατφόρμα για τους 40-44 – Πότε μπορούν να βγάλουν τις μάσκες οι εμβολιασμένοι

Must Read

Υπερήφανος για την πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος δήλωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ο οποίος ανακοίνωσε κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για τον εμβολιασμό ότι κάθε μέρα σπάμε το… ρεκόρ: «Ξεπεράσαμε χθες τα 2,9 εκατομμύρια εμβολιασμούς και αυτή την ώρα ξεπερνάμε τα 3 εκατομμύρια ενώ κάθε μέρα σπάμε και το ημερήσιο ρεκόρ εμβολιασμών» δήλωσε και συμπλήρωσε ότι από Δευτέρα του Πάσχα θα είναι λειτουργούν στο σύνολο 1.500 εμβολιαστικά κέντρα.

Μάλιστα όπως ανακοίνωσε ότι θα ανοίξει από σήμερα η πλατφόρμα για τα ραντεβού εμβολιασμού της ηλικιακής ομάδας 40-44 και ότι πολίτες που ανήκουν σε αυτή την ομάδα και έχουν γραφτεί στην άυλη συνταγογράφηση θα λάβουν SMS από σήμερα.

Ο Βασίλης Κικίλιας σχολιάζοντας τη συνέντευξη που παραχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη δήλωσε: «Η ανάγκη για αντιπολίτευση πρέπει να έχει κάποια όρια. Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών έχει επιδείξει επίπεδο, επαγγελματισμό και σοβαρότητα. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά και τους ευχαριστώ δημοσίως. Κυρίες και κύριοι δεν διόρισα εγώ αυτή την επιτροπή, αλλά η κυβέρνηση Τσίπρα το 2017. Είναι εξαιρετική ομάδα και γι΄ αυτό ανανέωσα τη θητεία τους. Τους ευχαριστώ πολύ και δεν πρέπει να τους απαξιώνουμε ελαφρά τη καρδία. Είναι σοβαροί επιστήμονες και δεν υπάρχουν πολίτες δεύτερης κατηγορίας για τους οποίους ξεστοκάρουμε τα εμβόλια».

Μπορούν να βγάλουν τη μάσκα τους οι εμβολιασμένοι

Από πλευρά της, η Βάνα Παπαευαγγέλου φάνηκε αισιόδοξη και έκανε λόγο για αποκλιμάκωση της πανδημίας, ωστόσο σημείωσε ότι το επιδημιολογικό φορτίο παραμένει σε υψηλά επίπεδα και είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένο σε πολλές περιοχές της χώρας. Η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων μίλησε για χαλάρωση των μέτρων με τον εμβολιασμό ωστόσο δεν πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας το παράδειγμα του Ισραήλ το οποίο έχει πετύχει μεγάλο ποσοστό εμβολιασμού και έχει απελευθερωθεί από τους περιορισμούς αφού εμείς έχουμε ακόμα πολύ δρόμο μπροστά μας. Βέβαια, όσοι έχουν εμβολιαστεί και βρίσκονται σε συγκεκριμένο χώρο μπορούν να βγάλουν τις μάσκες τους, δίνοντας ως παράδειγμα δύο ζευγάρια εμβολιασμένων που μπορεί να βρεθούν στον ίδιο χώρο. Αρκεί φυσικά να μην έχουν εκτεθεί το πρόσφατο διάστημα σε περιβάλλον που μπορεί να είναι επιδημιολογικά επιβαρυμένο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This