Νομοσχέδιο για την συνεπιμέλεια: Κίνδυνοι για κακοποιημένες γυναίκες και παιδιά

Ελληνικές και διεθνείς οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων αντιδρούν στο προωθούμενο νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης

Συντάκτης: Newsroom

«Πειραματόζωα» κινδυνεύουν να γίνουν τα παιδιά χωρισμένων οικογενειών με το προωθούμενο νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης που αφορά τη συνεπιμέλεια τους από τους δύο γονείς.

Το σχέδιο νόμου που τέθηκε σε διαβούλευση και αναμένεται να τεθεί σε συζήτηση στη Βουλή μέσα στο Μάιο, έχει δημιουργήσει πολλές αντιδράσεις από ελληνικές και διεθνείς οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Το νομοθέτημα που φιλοδοξεί να αναμορφώσει το οικογενειακό Δίκαιο, φαίνεται πως θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα από αυτά που επιχειρεί να λύσει. Δεν είναι διόλου τυχαίο πως μέχρι σήμερα έχουν δημοσιευτεί τρία διαφορετικά κείμενα, τα οποία προσθαφαιρούν διατάξεις, ορισμένες από τις οποίες αντιφάσκουν.

Το προωθούμενο νομοσχέδιο απέχει… μίλια από τις προτάσεις της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής υπό τον πρώην εισαγγελέα Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε, προκαλώντας εύλογα πολλές αντιδράσεις από γυναικείες οργανώσεις, επιστημονικούς φορείς και ανθρωπιστικές οργανώσεις.

Το εύλογο αίτημα των πατεράδων για ίση μεταχείριση σε σχέση με τις μητέρες των παιδιών, προσκρούει στις περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας. Ένα από τα προβληματικά άρθρα του σχεδίου νόμου αφορά την επιμέλεια των παιδιών ακόμα και από γονείς-θύτες ενδοοικογενειακής βίας σε βάρος των γυναικών αλλά και των ανήλικων τέκνων, καθώς η αφαίρεση της επιμέλειας μπορεί να επιτευχθεί μόνο μετά από μακρόχρονη δικαστική διαδικασία μέχρι να εκδοθεί τελεσίδικη απόφαση από τον Άρειο Πάγο.

Τα δικαστήρια θα έχουν την αρμοδιότητα να περιορίζουν τη γονική επικοινωνία με το παιδί, όταν υπάρχει «κακή ή καταχρηστική άσκηση» αυτού του δικαιώματος ή να ανακαλούν τα δικαιώματα επιμέλειας, εάν ο γονέας δεν είναι σε θέση να συμμορφωθεί με τις υποχρεώσεις ή ασκεί το λειτούργημα αυτό καταχρηστικά. Όμως τα δικαιώματα του παραβατικού γονέα θα περιορίζονται ή θα αφαιρούνται μετά από τελεσίδικες αποφάσεις που μπορεί να εκδοθούν μετά από χρόνια… Μέχρι τότε το παιδί θα είναι το… πειραματόζωο του νέου νομοθετήματος και ενδεχομένως στα χέρια γονέα με παραβατική συμπεριφορά.

Αντιδράσεις από ελληνικές και διεθνείς οργανώσεις

Όμως κατά πόσο η ίση μεταχείριση των γονιών απέναντι στα παιδιά τους, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τα ίδια τα παιδιά; Οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα έχουν εκφράσει την ανησυχία τους για τις προτεινόμενες αλλαγές στον Αστικό Κώδικα.

Η Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδος, επίσημος επιστημονικός φορέας των Ψυχιάτρων Παιδιού και Εφήβου, ανακοίνωσε ότι «πρέπει να προβλέπονται όλες οι μορφές επιμέλειας και επικοινωνίας παιδιών-γονέων, και κάθε φορά να επιλέγεται η καταλληλότερη για το συγκεκριμένο παιδί, χωρίς να επιβάλλεται υποχρεωτική νομοθετική ρύθμιση συν-επιμέλειας ούτε υποχρεωτικός χρόνος διαμονής των παιδιών με καθένα από τους δύο γονείς».

«Η γονεϊκή συνεπιμέλεια είναι ένας αξιέπαινος στόχος, αλλά το οριζόντιο τεκμήριο της ισοκατανομής στην επιμέλεια τέκνων αγνοεί την επικίνδυνη πραγματικότητα για τα θύματα ενδοοικογενειακής κακοποίησης – στην πλειονότητά τους γυναίκες – και τα παιδιά τους. Το ελληνικό Κοινοβούλιο θα πρέπει να προτάξει την ασφάλεια των παιδιών και των θυμάτων κακοποίησης και να απορρίψει αυτές τις ανησυχητικές αλλαγές» δήλωσε στη Human Rights Watch η ερευνήτρια δικαιωμάτων των γυναικών Hillary Margolis.

Ας σημειωθεί πως σε περιπτώσεις που «επίκειται άμεσος κίνδυνος» για την σωματική ή την ψυχική υγεία του παιδιού, ο εισαγγελέας μπορεί να λάβει άμεσα μέτρα προστασίας και στη συνέχεια οφείλει να παραπέμψει την υπόθεση στο δικαστήριο εντός 90 ημερών. Ωστόσο, το νομοσχέδιο δεν αναφέρει ευθέως ανάμεσα στους κινδύνους, την κακοποίηση ενός γονέα από έναν άλλο, ούτε μέτρα για την προστασία των θυμάτων κακοποίησης από συντρόφους σε περιπτώσεις συνεπιμέλειας. Αυτή η παράλειψη θα μπορούσε να οδηγήσει σε οικογένειες όπου θύτες και θύματα ενδοοικογενειακής βίας θα συνυπάρχουν, με τους θύτες να εκμεταλλεύονται τις ρυθμίσεις περί συν-επιμέλειας παιδιών και να κακοποιούν τα θύματα σωματικά, ψυχολογικά ή μέσω οικονομικής πίεσης.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, πολλές γυναίκες-θύματα ενδοοικογενειακής βίας, θα αναγκάζονται να μην εγκαταλείψουν τους θύτες τους και να ανέχονται την παραβατική τους συμπεριφορά, μπροστά στον κίνδυνο να χάσουν το παιδί τους λόγω της συνεπιμέλειας

Προβληματικό είναι το νομοσχέδιο και ως προς την διαμεσολάβηση από τους δικαστές σε περιπτώσεις στις οποίες οι γονείς δεν μπορούν να καταλήξουν σε συμφωνία για την από κοινού επιμέλεια ή σε περίπτωση που ένας γονέας δεν συμμορφώνεται με τις συμφωνίες περί επιμέλειας.

Παραβιάζονται διεθνείς συμβάσεις για την προστασία κακοποιημένων γυναικών

Ελληνικές και διεθνείς οργανώσεις για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχουν ταχθεί κατά της διαμεσολάβησης σε περιπτώσεις βίας κατά των γυναικών. Επισημαίνουν πως η βία εκ μέρους συντρόφου κατά των γυναικών πρέπει να λαμβάνεται υπόψη κατά την έκδοση αποφάσεων επιμέλειας παιδιών.

Διατάξεις του νομοσχεδίου φαίνεται πως μπορεί να αντίκεινται στη Σύμβαση για την Εξάλειψη Όλων των Μορφών Διακρίσεως Κατά των Γυναικών (CEDAW), η οποία επικυρώθηκε από την Ελλάδα το 1983. Η Επιτροπή CEDAW, η οποία παρακολουθεί τη συμμόρφωση με τη σύμβαση, τονίζει ότι σε περιπτώσεις έμφυλης βίας, πρέπει να προτάσσεται η ζωή και η υγεία των γυναικών και των παιδιών έναντι των αξιώσεων του θύτη, σε μία σειρά θεμάτων που περιλαμβάνουν την επιμέλεια των παιδιών, την πρόσβαση και τα δικαιώματα επίσκεψης.

Ως παράδειγμα φέρνουν περιστατικό στην Ισπανία, όπου πατέρας-θύτης δολοφόνησε τη σύζυγο του-θύμα ενδοοικογενειακής κακοποίησης, μετά την αποτυχία των δικαστηρίων να λάβουν επαρκώς υπόψη την κακομεταχείριση εκ μέρους του κατά τον καθορισμό των δικαιωμάτων επίσκεψης της κόρης του…

Επίσης, αν ψηφιστεί ο νόμος για τη συνεπιμέλεια, ελλοχεύει ο κίνδυνος παραβίασης της Σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης για την πρόληψη και την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και της ενδοοικογενειακής βίας. Πρόκειται για την αποκαλούμενη “Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης” η οποία επικυρώθηκε από την Ελλάδα το 2018 και απαιτεί από τις κυβερνήσεις να εξετάζουν κάθε περίπτωση βίας κατά των γυναικών ή ενδοοικογενειακής βίας κατά τον καθορισμό της επιμέλειας και των δικαιωμάτων επίσκεψης των παιδιών και να εξασφαλίζουν ότι οι ρυθμίσεις δεν θέτουν σε κίνδυνο τη μητέρα ή το παιδί…

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Human Rights Watch, διεθνή μη κυβερνητική οργάνωση που διεξάγει έρευνα και υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η Βουλή οφείλει να απορρίψει το νομοσχέδιο όπως συντάχθηκε και να το αναθεωρήσει προκειμένου να διασφαλίσει ότι προστατεύει τη ζωή και την υγεία των γονέων και των παιδιών.

Η κυβέρνηση οφείλει να θεσπίσει ένα σύστημα οικογενειακών δικαστηρίων – το οποίο δεν διαθέτει η Ελλάδα – το οποίο θα συμπεριλαμβάνει εκπαιδευμένους εμπειρογνώμονες που θα βοηθούν στον καθορισμό του μείζονος συμφέροντος ενός παιδιού και στη διενέργεια εκτιμήσεων κινδύνου για γονείς και παιδιά.

Παραγκωνίζεται το συμφέρον του παιδιού

Άλλοι φορείς καταγγέλλουν πως το νομοσχέδιο έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τη Διεθνή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού.

Η πρωτοβουλία δικηγόρων «Νομικά θέματα συν-επιμέλειας» επισημαίνει ότι «παραγκωνίζεται το συμφέρον του τέκνου που μέχρι σήμερα ήταν ακρογωνιαίος λίθος του Οικογενειακού μας Δικαίου, το οποίο αξιολογούνταν από τον αρμόδιο φυσικό δικαστή κατά περίπτωση και καθιστούσε το Οικογενειακό μας Δίκαιο το πλέον προοδευτικό της Ευρώπης. Με τις προτεινόμενες διατάξεις ο νομοθέτης αποφασίζει τι είναι συμφέρον για όλα τα παιδιά που βρίσκονται στην ελληνική επικράτεια ανεξαρτήτως ατομικής κατάστασης, κοινωνικής και φυλετικής καταγωγής, τόπου διαμονής και οικονομικής κατάστασης».

16 γυναικείες οργανώσεις αντιδρούν στις αλλαγές

Την έντονη αντίδραση 16 γυναικείων οργανώσεων έχουν προκαλέσει οι αλλαγές στο ισχύον Οικογενειακό Δίκαιο με την εισαγωγή του κανόνα της από κοινού άσκησης της γονικής μέριμνας.

Σε κοινή ανακοίνωση τους αναφέρουν:

«Το νέο κείμενο αγνοεί το συμφέρον του παιδιού, κατά παραβίαση του Συντάγματος και του διεθνούς δικαίου. Και ενθαρρύνει τις προστριβές, την ενδοοικογενειακή βία και τις δικαστικές διαμάχες, προς βλάβη των παιδιών. Γι’ αυτό: ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

Να πάψει κάθε επέμβαση στο Οικογενειακό Δίκαιο, και ιδίως στις σχέσεις γονέων και τέκνων.

Το μόνο που χρειάζεται, είναι να βελτιωθεί η απονομή της Δικαιοσύνης, με την ίδρυση οικογενειακών δικαστηρίων, κατ΄εφαρμογή του Ν. 2447/1996».

Την ανακοίνωση-ψήφισμα συνυπογράφουν οι ακόλουθοι φορείς:

 • Σύνδεσμος για τα Δικαιώματα της Γυναίκας
 • Δίκτυο για την Αντιμετώπιση της Βίας κατά των Γυναικών
 • Ελληνική Αντιπροσωπεία του Ευρωπαϊκού Λόμπι Γυναικών (Εκπροσωπεί 50 γυναικείες οργανώσεις σε εθνικό επίπεδο)
 • Ελληνικό Δίκτυο για την Φεμινιστική Απεργία
 • Ελληνικό Δίκτυο Γυναικών Ευρώπης
 • Ένωση Γυναικών Ελλάδας ( Ε.Γ.Ε.)
 • Ένωση Ελληνίδων Νομικών
 • Ευρωπαϊκό Δίκτυο κατά της Βίας (ΕΔκΒ)
 • Κέντρο Έρευνας και Δράσης για την Ειρήνη (ΚΕΔΕ)
 • Κίνηση Δημοκρατικών Γυναικών
 • Σύνδεσμος Ελληνίδων Επιστημόνων (Σ.Ε.Ε.)
 • Σωματείο Γυναικείων Δικαιωμάτων «ΤΟ ΜΩΒ»
 • Χριστιανική Ένωσης Νεανίδων (ΧΕΝ)
 • Πρωτοβουλία Γυναικών Πειραιά
 • Ομάδα γυναικών του συλλόγου κοινωνικής και Πολιτιστικής Παρέμβασης θρυαλλίδα
 • ΜΗΤΕΡΑΣ ΕΡΓΟΝ Σύλλογος Πολύτεκνων Μητέρων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Ακολουθήστε μας στο Youtube!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επικαιροποίηση Έκτακτου Δελτίου από την ΕΜΥ – Ποιες περιοχές θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία από...

Αλλάζει άρδην το σκηνικό του καιρού καθώς από σήμερα το απόγευμα αναμένεται ραγδαία επιδείνωση με κύριο χαρακτηριστικό τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα...

Καβάλα: Θανατηφόρο τροχαίο με θύμα 61χρονο – Τραυματίστηκε 33χρονος

Με αίμα «βάφτηκε» για ακόμα μια φορά χθες το βράδυ η άσφαλτος, αυτή τη φορά έξω από την Καβάλα, με θύμα έναν 61χρονο.Το τροχαίο...

Μενίδι: Η στιγμή που το αυτοκίνητο τυλίγεται στις φλόγες!

Συγκλονιστικό βίντεο ντοκουμέντο

Ταξί: Ξεκινούν ξανά απεργίες

Νέες κινητοποιήσεις και αντιδράσεις για το νομοσχέδιο

Σεισμική δόνηση 4,1 Ρίχτερ στη Μεγαλόπολη

Αναστάτωση επικράτησε πριν από λίγο στην περιοχή της Μεγαλόπολης καθώς σημειώθηκε σεισμική δόνηση μεγέθους 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο...

Τι ερευνά η ΕΛ.ΑΣ. για τον απανθρακωμένο άνδρα στο Μενίδι – Αναγνωρίστηκε το όχημα

Μυστήριο καλύπτει τον θάνατο ενός άνδρα στο Μενίδι, ο οποίος απανθρακώθηκε μετά από φωτιά που ξέσπασε σε σταθμευμένο όχημα επί της λεωφόρου Ιωνίας αργά...

Συνελήφθη 61χρονος για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας σε βάρος ανήλικης

Ένα ακόμη περιστατικό για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας σε βάρος ανήλικης έρχεται στο φως μετά από καταγγελία 15χρονης στον Γέρακα.Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η Αστυνομία...

Έκρηξη από γκαζάκια σε είσοδο πολυκατοικίας στο Παλαιό Φάληρο

Έκρηξη σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής σε είσοδο πολυκατοικίας στο Παλαιό Φάληρο.Ήταν γύρω στις 03:30 π.μ., όταν οι κάτοικοι πετάχτηκαν από τα...

Κλείνει το παράνομο τζαμί στα Μέγαρα!

Έπιασε τόπο η αποκάλυψη της «δημοκρατίας» για το μεγαλύτερο τζαμί της χώρας μετά αυτό του Βοτανικού, το οποίο χωρίς καμία άδεια λατρευτικού χώρου άνοιξε...

Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού – Έρχονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Κακοκαιρία με έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένεται σήμερα, Κυριακή στη χώρα όπου από αργά χθες το βράδυ η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) προχώρησε σε επικαιροποίηση...

Τον Φεβρουάριο η επόμενη φουρνιά!

Όποιος κληρικός νομίζει πως… γλίτωσε την επισκοποίηση στη Σύνοδο του Οκτωβρίου που πέρασε είναι γελασμένος. Αυτό έλεγε χαριτολογώντας ένας Μητροπολίτης, σχολιάζοντας σκωπτικά την ντουζίνα...

Δείτε πού μπορείτε να κάνετε σήμερα δωρεάν rapid test

Σε 15 σημεία σε όλη την επικράτεια θα βρίσκονται σήμερα οι Κινητές Μονάδες Υγείας του ΕΟΔΥ για να κάνουν rapid test σε όσους πολίτες...

Μηνύματα… χωρίς αυτοκριτική από τον Κωνσταντίνο Φλώρο

Όσα ανέφερε σε τιμητική εκδήλωση

ΣΧΟΛΙΑ

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στα μαχαίρια γνωστό ζευγάρι επιχειρηματιών για την περιουσία έπειτα από 10 χρόνια γάμου

Επεισοδιακός -και καθόλου «βελούδινος»- είναι ο χωρισμός γνωστού ζευγαριού επιχειρηματιών που, έπειτα από 10 χρόνια κοινής πορείας και την απόκτηση παιδιών, βρίσκεται στα «μαχαίρια»...

Η Μαίρη Συνατσάκη ανέβασε την πρώτη φωτογραφία από το νέο κατακίτρινο σπίτι της

Η Μαίρη Συνατσάκη υποδέχθηκε το Δεκέμβριο, τον καλύτερο μήνα του χρόνου όπως έγραψε στο καινούργιο της σπίτι, στο οποίο μετακόμισε μόλις, μαζί με το...

Ζαχάροβα: Αυτός είναι ο διοικητής του τάγματος Αζόφ που έδωσε εντολή για τον βομβαρδισμό ελληνικού χωριού

Ανακοίνωση για την ταυτοποίηση του διοικητή του Τάγματος Αζόφ ο οποίος σύμφωνα με το Κρεμλίνο, ήταν το πρόσωπο που έδωσε εντολή για τον βομβαρδισμό...

Σκληρή ταξιδιωτική οδηγία των Βρετανών για την Ελλάδα!

Είναι η δεύτερη μέσα σε δύο εβδομάδες - Να είναι τυχαίο το χρονικό σημείο άραγε;

Δέσποινα Παπαδοπούλου: Μια χούφτα άνθρωποι στην κηδεία της συζύγου του δικτάτορα

Οπως έζησε τα τελευταία χρόνια της ζωής της, ξεχασμένη απ' όλους σ' ένα διαμέρισμα 80 τετραγωνικών μέτρων στη Νέα Ερυθραία, συντροφιά με τις φωτογραφίες...

Έξαλλη με ταμία καταστήματος η Φαίη Σκορδά: «Μου γύρισε το μάτι, δεν καταλαβαίνετε τι της έκανα»

Η ερώτηση μιας εργαζόμενης σε κοσμηματοπωλείο στην Φαίη Σκορδά, στάθηκε αρκετά για να βγάλει έξω από τα ρούχα της την γνωστή παρουσιάστρια, όπως η...

Οργή των φωτορεπόρτερ για τον Γεραπετρίτη: «Απαράδεκτη συμπεριφορά»

Την οργή και την έντονη αντίδρασή τους εκφράζουν οι φωτορεπόρτερ μέσω επιστολής διαμαρτυρίας στον Κυριάκο Μητσοτάκη καταγγέλοντας απαξιωτική συμπεριφορά από τον Γιώργο Γεραπετρίτη.Όπως τονίζουν...

Βουλγαρία: Xρυσωρυχείο απειλεί τον Έβρο

Μια αποκάλυψη που θα συζητηθεί κάνει η πρωτοβουλία «Rodopi Guardians» από τη Βουλγαρία, με επιστολή της στην οποία αναφέρει τη δημιουργία μεγάλου χρυσωρυχείου στα...

Mας… την έσκασαν η Δήμητρα Ματσούκα και o Πέτρος Κόκκαλης!

Κόντρα στις πληροφορίες που ήθελαν τον γάμο τους να τελείται στις 7 Δεκεμβρίου, η Δήμητρα Ματσούκα και ο Πέτρος Κόκκαλης άλλαξαν την ημερομηνία και...

Μια κούκλα με απλό και σικ νυφικό η Δήμητρα Ματσούκα – Φωτογραφίες από τον γάμο με τον Κόκκαλη

Με μόλις 60 καλεσμένους, η Δήμητρα Ματσούκα και ο Πέτρος Κόκκαλης ενώθηκαν σήμερα με τα δεσμά του γάμου στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου...

Τραγωδία στην Κυψέλη: Πήγαινε να πάρει τη γυναίκα του ο 45χρονος που σκοτώθηκε με τη μηχανή

Στο πένθος έχει βυθιστεί η οικογένεια του 45χρονου οδηγού μοτοσικλέτας που τα ξημερώματα του Σαββάτου έχασε τη ζωή του όταν η μηχανή που οδηγούσε...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τα Γλυπτά απέναντι στα Eurofighter της Τουρκίας

Λονδίνο και Άγκυρα επιχειρούν να ενισχύσουν την «οπλική διπλωματία», ώστε η Τουρκία να μην αισθάνεται «αγχωμένη», καθώς η ισορροπία στον αέρα του Αιγαίου έχει αλλάξει υπέρ της Ελλάδας

Τον Φεβρουάριο η επόμενη φουρνιά!

Όποιος κληρικός νομίζει πως… γλίτωσε την επισκοποίηση στη Σύνοδο του Οκτωβρίου που πέρασε είναι γελασμένος. Αυτό έλεγε χαριτολογώντας ένας Μητροπολίτης, σχολιάζοντας σκωπτικά την ντουζίνα και βάλε Αρχιερέων που ανέδειξε...

Αιματηρή επίθεση ενόπλων σε χρυσωρυχείο στο Περού – Νεκροί εννέα εργάτες

Τραγωδία στο Περού όπου εννέα εργάτες έπεσαν νεκροί μετά από επίθεση ενόπλων σε χρυσωρυχείο στην περιφέρεια Λα Λιμπερτάδ.Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Βίκτορ Τόρες Φαλκόν, εννέα άνθρωποι...

Σεισμική δόνηση 4,1 Ρίχτερ στη Μεγαλόπολη

Αναστάτωση επικράτησε πριν από λίγο στην περιοχή της Μεγαλόπολης καθώς σημειώθηκε σεισμική δόνηση μεγέθους 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών εκ...

Τραγωδία στη Γαλλία με νεκρό οπαδό της Ναντ

Από μαχαιριές πριν το ματς με τη Νις