Σάββατο 12/6/2021

Και κλάμα ο Θεοχάρης: Οι Βρετανοί αφήνουν την Ελλάδα στην… απέξω (της «πράσινης λίστας»)!

Οι τουρίστες που μάς επισκέπτονται από το Ηνωμένο Βασίλειο, θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους ότι στην επιστροφή τούς περιμένει καραντίνα

Την ώρα που η πατρίδα μας δηλώνει πανέτοιμη να… παίξει τα ρέστα της στο κεφάλαιο Τουρισμός, οι Βρετανοί μας κάνουν κόνξες, αφήνοντας την Ελλάδα εκτός της πολυπόθητης «πράσινης λίστας» τους! 

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Βρετανού υπουργού Μεταφορών, Γκραντ Σαπς, η χώρα μας, μαζί με τις Γαλλία και Ισπανία, παραμένουν -προς το παρόν;- εκτός «πράσινης λίστας» του Ηνωμένου Βασιλείου, η οποία θα ανανεώνεται κάθε τρεις εβδομάδες, Αυτό, πρακτικά σημαίνει, πως όσοι Βρετανοί πολίτες μάς επισκέπτονται, θα είναι υποχρεωμένοι να μπουν σε καραντίνα, κατά την επιστροφή τους στα πάτρια εδάφη.

Στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών ανακοίνωσε αναλυτικά τις χώρες τις οποίες οι Βρετανοί τουρίστες θα μπορούν να επισκέπτονται από τις 17 Μαΐου χωρίς να είναι υποχρεωμένοι να μπουν σε καραντίνα (κατά την επιστροφή τους στο Ηνωμένο Βασίλειο), με μοναδική απαραίτητη προϋπόθεση για να ταξιδέψουν το να κάνουν τεστ για την ανίχνευση του ιού τόσο πριν, όσο και μετά το ταξίδι τους.

Ως εκ τούτου, στην «πράσινη λίστα» περιλαμβάνονται: η Πορτογαλία (συμπεριλαμβανομένων των Νήσων Αζόρες και της Μαδέρα), το Γιβραλτάρ, το Ισραήλ, η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία, η Σιγκαπούρη, το Μπρούνεϊ, η Ισλανδία, οι Νήσοι Φερόες, οι Νήσοι Φώκλαντ, οι Νήσοι Νότια Γεωργία και Νότιες Σάντουιτς, καθώς και η Νήσος Αγίας Ελένης, η Νήσος Αναλήψεως και το αρχιπέλαγος του Τριστάν ντα Κούνια.

Τουρκία, Μαλδίβες, Νεπάλ στην «κόκκινη λίστα»

Παράλληλα, ο υπουργός Μεταφορών της Βρετανίας ανακοίνωσε ότι η Τουρκία, οι Μαλδίβες και το Νεπάλ μπήκαν στην «κόκκινη λίστα», κάτι που σημαίνει ότι όσοι ταξιδιώτες επιστρέψουν στη χώρα από τις συγκεκριμένες περιοχές, θα πρέπει να μείνουν σε 10ήμερη καραντίνα σε ξενοδοχείο με δικά τους έξοδα.

Δείτε επίσης: Champions League: Η Κωνσταντινούπολη κινδυνεύει να «χάσει» τον μεγάλο τελικό!

Και, για να καταλάβουμε πόσο μας «πονά» η συγκεκριμένη απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης, σημειώστε πως το Ηνωμένο Βασίλειο είναι μία από τις δύο βασικές πηγές τουρισμού για την Ελλάδα, με τον αριθμό των Βρετανών που ταξίδεψαν σε ελληνικούς προορισμούς το 2019 να έχει ξεπεράσει τα 3,5 εκατ. και τις τουριστικές εισπράξεις να έχουν υπερβεί τα 2,6 δισ. ευρώ (μερίδιο αγοράς 14,5%)!

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ