Νέα αναζωπύρωση! Εκκενώνεται οικισμός στα Μέγαρα – Γροθιά στο στομάχι οι εικόνες απόλυτης καταστροφής στο Σχίνο

Μαίνεται η μάχη με τα μέτωπα - Οι κόποι μιας ζωής των πολιτών τυλίχθηκαν στις φλόγες - Τεράστια οικολογική καταστροφή

Must Read

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις έχει λάβει η πύρινη λαίλαπα που σαρώνει την Κορινθία από το απόγευμα της Τετάρτης, καθώς τα μέτωπα είναι πολλά και οι άνεμοι προκαλούν νέες αναζωπυρώσεις. Η Πυροσβεστική έδωσε εντολή για εκκένωση του οικισμού Παπαγιαννέικα στα Μέγαρα με τη φωτιά να εξαπλώνεται στην Αττική.

Την ίδια στιγμή δραματικές εικόνες αποτυπώνει ο φωτογραφικός φακός από την τρομερή καταστροφή που προκάλεσε η πυρκαγιά που ξέσπασε στον Σχίνο Κορινθίας και κινήθηκε ανεξέλεγκτα σαρώνοντας στο πέρασμά της πάνω από 40.000 στρέμματα παρθένου δάσους.

Η φωτιά που σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες της Πυροσβεστικής ξέσπασε από εγκληματική αμέλεια στον οικισμό Μπαφάνι κατέκαψε τεράστια έκταση του πνεύμονα της Δ. Αττικής προκαλώντας τεράστια οικολογική καταστροφή. Πρόκειται για την πρώτη πυρκαγιά τέτοιας έκτασης τα τελευταία 21 χρόνια που εκδηλώθηκε με τέτοιες καιρικές συνθήκες την συγκεκριμένη περίοδο.

Στάχτη οι περιουσίες των πολιτών

Οι φλόγες πέρασαν μέσα από τις αυλές των σπιτιών και έκαναν στάχτη τους κόπους μιας ζωής των πολιτών, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημος απολογισμός για τις περιουσίες που καταστράφηκαν. Οι αναζωπυρώσεις το εφιαλτικό βράδυ που πέρασε ήταν πολλές και οι περισσότεροι κάτοικοι έμειναν στα αυτοκίνητά τους.

Tην ίδια στιγμή η εικόνα του δορυφόρου του Αστεροσκοπείου της Αθήνας που αποτυπώνει το μέγεθος της καταστροφής σε Σχίνο, Γεράνεια Όρη και Μέγαρα, κόβει την ανάσα.

Παρά το γεγονός ότι ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας δεν αντέδρασε έγκαιρα στην αρχή και το πολυδιαφημισμένο 112 δεν λειτούργησε τις πρώτες ώρες, ευτυχώς δεν θρηνήσαμε ανθρώπινες ζωές. Οι πυροσβέστες έδωσαν μεγάλη ολονύκτια μάχη λόγω των ισχυρών ανέμων και εξακολουθούν να κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να περιορίσουν το βασικό μέτωπο της φωτιάς στο Αλεποχώρι. Δυνάμεις της Πυροσβεστικής επικεντρώνονται στην περιοχή Αιγειρούσες σημείο δύσβατο λόγω του ότι υπάρχουν πολλές ρεματιές. Οι εστίες που παραμένουν ενεργές αυτή την ώρα είναι στις περιοχές  Χάνι Δερβένι, Αιγερούσες και Ντουράκος.

Με το πρώτο φως της ημέρας απογειώθηκαν 12 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα για να συνδράμουν με ρίψεις νερού από αέρος, στα Γεράνεια Όρη. Στην περιοχή επιχειρούν συνολικά 278 πυροσβέστες με 89 οχήματα, 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και το ειδικό μηχανοκίνητο της Πυροσβεστικής.

Μεγάλο πλήγμα για την πανίδα της περιοχής τα ζώα που κάηκαν μαζί με το πυκνό παρθένο δάσος, με τον Νίκο Χαρδαλιά ωστόσο να επιβεβαιώνει ότι οι πυροσβέστες κατάφεραν να προστατεύσουν το καταφύγιο της Άγριας Ζωής.

Δείτε επίσης:

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This