Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2021

Νέα «βόμβα» Λέκκα: «Υπάρχει πιθανότητα να έχουμε τσουνάμι στην Κω»! (video)

Οθόνες που προειδοποιούν τον κόσμο για τσουνάμι έχουν τοποθετηθεί στην Κω, με αποτέλεσμα να προκληθούν αντιδράσεις, κυρίως από την πλευρά επιχειρηματιών και ξενοδόχων που θεωρούν πως το γεγονός αυτό πλήττει τον τουρισμό του νησιού.

Το θέμα έβγαλε στην εκπομπή του OPEN TV «Ώρα Ελλάδος Καλοκαίρι», η δημοσιογράφος Σάντυ Λαδικού εξηγώντας πως οι συγκεκριμένες πινακίδες έχουν τοποθετηθεί στο νησί με τη χρηματοδότηση ενός ευρωπαϊκού φορέα έρευνας, στο πλαίσιο ενός πιλοτικού προγράμματος. Οι πινακίδες αυτές υπάρχουν και σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις, ωστόσο η Κως είναι η πρώτη περιοχή της Ελλάδας που τις αποκτά μετά τον σεισμό του 2017, όπου προκλήθηκε τσουνάμι 1,5 μέτρου στο νησί.

Η βόμβα όμως έσκασε όταν ο σεισμολόγος Ευθύμης Λέκκας, έριξε… βόμβα λέγοντας πως η πιθανότητα τσουνάμι στο νησί είναι υπαρκτή. O καθηγητής κ. Ευθύμιος Λέκκας, πρόσθεσε απαντώντας στις ενστάσεις των ξενοδόχων, ότι  δεν θα πρέπει να κρύβουμε τα προβλήματα κάτω από χαλί, γιατί αυτό κοστίζει ζωές και ότι το ερώτημα  τι ύψος θα έχει δεν παίζει κανένα ρόλο στις επιπτώσεις που μπορεί να υπάρξουν.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ