Δεν αλλάζουν τα ηλικιακά όρια για το AstraZeneca – Διαθέσιμα όλα τα εμβόλια στους 30-34 ετών από 29 Μαΐου

Δεν μπαίνουν ηλικιακοί περιορισμοί στο σκεύασμα που προκαλέσει θρομβώσεις

Must Read

Να μην αλλάξουν τα ηλικιακά όρια στους εμβολιασμούς με το σκεύασμα της AstraZeneca όπως συμβαίνει σε άλλες χώρες, αποφάσισε η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών μετά την έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποίησε για τα περιστατικά θρομβώσεων που προκάλεσαν ανησυχία.

Παρά το γεγονός ότι το συγκεκριμένο σκεύασμα απαγορεύτηκε να χορηγείται σε ηλικίες κάτω των 50 ετών σε άλλα κράτη, στη χώρα μας θα συνεχιστεί ως έχει το εμβολιαστικό πρόγραμμα και χωρίς περιορισμούς, ανακοίνωσε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου στην ενημέρωση της Τετάρτης. Όπως ανέφερε η δεύτερη δόση συστήνεται να γίνεται με το ίδιο εμβόλιο και αλλαγή δεύτερης δόσης συστήνεται μόνο σε περίπτωση εμφάνισης θρόμβωσης. Επιπλέον σημείωσε ότι οι κίνδυνοι καταγράφονται σε γυναίκες κάτω των 50 ετών, ωστόσο το όφελος του εμβολίου είναι μεγαλύτερο του κινδύνου. Ανέφερε επίσης ότι στον ΕΟΦ έχουν κατατεθεί περίπου 1500 κίτρινες κάρτες, αλλά παραδέχτηκε ότι χρειάζεται μεγαλύτερη προσπάθεια στον τομέα της φαρμακοεπαγρύπνησης.

Aνοίγει η πλατφόρμα για όλα τα εμβόλια στους 30-34

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ανακοίνωσε ότι στις 29 Μαΐου ανοίγει η πλατφόρμα με όλα τα εμβόλια για τις ηλικίες 30-34 που σήμερα δεν έχουν άλλη επιλογή εκτός από το AstraZeneca. Έτσι, θα μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα στα τέσσερα διαθέσιμα εμβόλια, Pfizer/BioNTech, Moderna, Johnson & Johnson και tag/astrazeneca/

Υπενθυμίζεται ότι η πλατφόρμα emvolio.gov.gr άνοιξε σήμερα για τους 35-39 ετών, δίνοντάς τους την δυνατότητα εμβολιασμού και με τα 4 διαθέσιμα εμβόλια και όπως γνωστοποίησε ο υπουργός έχουν κλειστεί 102.000 ραντεβού που αντιστοιχούν σε 51.000 πολίτες. Ο Βασίλης Κικίλιας μίλησε επίσης για βελτίωση της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας όμως για τρίτη εβδομάδα συνεχίζεται η αύξηση κρουσμάτων σε νεαρότερες ηλικίες. Τα ενεργά κρούσματα είναι 16.838, υποχωρώντας σημαντικά σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα ωστόσο σήμερα Τετάρτη σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, πραγματοποιήθηκαν σχεδόν 20.000 λιγότερα τεστ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This