Συνεδριάζει εκτάκτως για τις θρομβώσεις από AstraZeneca η Επιτροπή Εμβολιασμών – Αλλάζουν τα όρια ηλικίας;

Αλλάζουν τα δεδομένα για το AstraZeneca - Τώρα αποφασίζουν να χορηγείται σε μεγαλύτερες ηλικίες

Must Read

Αναταραχή στην επιστημονική κοινότητα έχουν προκαλέσει τα περιστατικά θρομβώσεων στη χώρα μας που φέρεται να σχετίζονται με το σκεύασμα της AstraZeneca.

Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών πραγματοποιεί έκτακτη συνεδρίαση σήμερα προκειμένου να εξεταστεί αν πρέπει να αλλάξουν τα όρια των ηλικιακών ομάδων στις οποίες θα χορηγείται το συγκεκριμένο εμβόλιο.

Τα περιστατικά που σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες στην Κρήτη σε έναν 35χρονο, μια 44χρονη και μια 47χρονη έχουν προκαλέσει ιδιαίτερη ανησυχία, ενώ υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη καταγράφηκε ο πρώτος θάνατος στη χώρα μας που σχετίστηκε επίσημα με το εμβόλιο. Επιπλέον, μια 36χρονη χρειάστηκε να έρθει εσπευσμένα από τη Μυτιλήνη στην Αθήνα, καθώς παρουσίασε σημάδια θρόμβωσης.

Τώρα θα ακολουθήσουν το παράδειγμα άλλων χωρών

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Επιτροπή Εμβολιασμών αφού αρχικά έκρινε ότι το σκεύασμα της AstraZeneca είναι ασφαλές για τις νεότερες ηλικιακές ομάδες, μετά τα θρομβοεμβολικά επεισόδια εξετάζει πλέον να ανεβάσει τα όρια ηλικίας, όπως ήδη πραγματοποιείται σε χώρες του εξωτερικού, με παράδειγμα τη Βρετανία που απαγόρευσε το συγκεκριμένο εμβόλιο στους κάτω των 40.

Ιδιαίτερα θορυβημένη από τα περιστατικά θρομβώσεων που παρουσιάζονται μετά τον εμβολιασμό εμφανίστηκε και η Αθηνά Λινού η οποία προειδοποιήσε ότι πιθανόν να ακολουθήσουν και νέα: «Φοβάμαι ότι θα δούμε και άλλα τέτοια κρούσματα» δήλωσε και τόνισε ότι η Πολιτεία θα πρέπει να εφαρμόσει αυτό που γίνεται και σε άλλες χώρες με τα εμβόλια της AstraZeneca και της Johnson & Johnson, δηλαδή να εμβολιάζονται με αυτά άτομα μεγαλύτερης ηλικίας και κυρίως άνδρες.

Την πιθανή απόφαση της Επιτροπής να αλλάξει τα ηλικιακά όρια αποκάλυψε και η Ματίνα Παγώνη μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στον ΣΚΑΙ: «Νομίζω τις επόμενες μέρες θα μπουν νέα όρια» τόνισε.

Υπενθυμίζεται ότι αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών για τα περιστατικά θρομβώσεων στην Κρήτη για τα οποία δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα οι απαραίτητες εξετάσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This