Πέμπτη 5/8/2021

Νεοσύλλεκτοι: Υποχρεωτικά με αρνητικό μοριακό τεστ η κατάταξη τους

Όσοι βρεθούν θετικοί, θα πρέπει να ενημερώσουν το φρουραρχείο, ώστε να τους δοθεί νέα ημερομηνία κατάταξης

Την αυστηροποίηση των μέτρων για την κατάταξη των νεοσύλλεκτων στις μονάδες του Στρατού Ξηράς και της Πολεμικής Αεροπορίας γνωστοποίησε με ανακοίνωση του ο ΓΕΕΘΑ, επισημαίνοντας ότι δικαίωμα παρουσίασης στις στρατιωτικές μονάδες θα έχουν μόνο όσοι έχουν αρνητικό μοριακό τεστ

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, όσοι νεοσύλλεκτοι πρόκειται να παρουσιαστούν από εδώ και πέρα, ακόμη και τον Ιούλιο, θα πρέπει να φέρουν ένα αρνητικό μοριακό τεστ (PCR), μεταξύ 48 και 72 ωρών πριν από την κατάταξή τους, ενώ, αν κάποιος βρεθεί θετικός, θα πρέπει να ενημερώσει το φρουραρχείο, ώστε να του δοθεί μια νέα ημερομηνία κατάταξης. Στην περίπτωση που κάποιος βρεθεί θετικός εντός του στρατοπέδου, θα απομονώνεται μέχρι την ίαση του.

Μάλιστα, το ΓΕΕΘΑ συνιστά στους νέους οπλίτες να μην συμμετέχουν σε κοινωνικές συναναστροφές με πολύ κόσμο και να μην συγχρωτίζονται.

Υπενθυμίζεται ότι:

  • Οι καταταγέντες στο Στρατό Ξηράς με την 2021 Δ’/ΕΣΣΟ θα πρέπει να παρουσιασθούν από 19 έως 22 Ιουλίου, ενώ από 12 έως 15 Ιουλίου 2021 θα παρουσιασθούν όσοι κατά το παρελθόν έτυχαν αναβολής κατάταξης για λόγους υγείας
  • Οι καταταγέντες στην Πολεμική Αεροπορία με τη 2021 Δ’/ΕΣΣΟ θα πρέπει να παρουσιασθούν στις 12 και 13 Ιουλίου, ενώ στις 12 Ιουλίου θα παρουσιασθούν όσοι κατά το παρελθόν έτυχαν έτυχαν αναβολής κατάταξης για λόγους ή κρίθηκαν ικανοί κατηγορίας Ι2 έως Ι4, με γνωμάτευση οποιασδήποτε Επιτροπής Απαλλαγών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ