Τετάρτη 4/8/2021

Επιχειρηματίες σε ρόλο… ελεγκτών: Από τις 15 Ιουλίου διαθέσιμη η εφαρμογή των covid pass στην εστίαση

Καλούνται να «βγάλουν το φίδι από την τρύπα» - Πώς θα λειτουργεί η εφαρμογή

Αναστατωμένοι είναι τις τελευταίες ημέρες, όλοι οι επιχειρηματίες του χώρου της εστίασης, καθώς δεν τούς έφτανε η οικονομική κρίση σε συνδυασμό με την πανδημία, τώρα έχουν να διαχειριστούν και τα νέα, διχαστικά μέτρα της κυβέρνησης τα οποία καλούνται να εφαρμόσουν οι ίδιοι!

Οι επιχειρηματίες καλούνται να «βγάλουν» το φίδι από την τρύπα!

«Στις 15 Ιουλίου, τη μέρα που θα εφαρμοστούν τα νέα μέτρα για την εστίαση, θα είναι έτοιμη η εφαρμογή για τον έλεγχο των πιστοποιητικών», δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Ο κ. Πειρρακάκης τόνισε ότι η εφαρμογή, που θα είναι δωρεάν διαθέσιμη σε κινητά ή τάμπλετ όλων των λογισμικών, θα ελέγχει αν ένας πολίτης έχει εμβολιαστεί, έχει υποβληθεί σε τεστ pcr ή Rapid και έχει βγει αρνητικό ή έχει νοσήσει.

«Αυτός που θα ελέγχει στα καταστήματα θα περνάει την εφαρμογή είτε πάνω από το έγγραφο πιστοποιητικό είτε πάνω από το κινητό του πελάτη και θα βγαίνει μια σήμανση με τρία χρώματα», τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Πώς θα λειτουργεί η εφαρμογή

  • όταν βγάζει πράσινο χρώμα πράσινο σημαίνει ότι ο ενδιαφερόμενος έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό του ή έχει νοσήσει
  • αν η εφαρμογή δείξει κίτρινο σημαίνει ότι ο πολίτης έχει βεβαίωση αρνητικού τεσ
  • αν το χρώμα είναι κόκκινο σημαίνει ότι το έγγραφο δεν είναι έγκυρο

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ