Πυρκαγιά στη Σάμο: Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες – Αγωνιούν οι κάτοικοι

Σε ύφεση το πύρινο μέτωπο στο νησί - Στο σημείο επιχειρεί μεγάλη δύναμη της πυροσβεστικής

Must Read

Συνεχίζεται ο αγώνας για να περιοριστεί η φωτιά που μαίνεται από χθες το μεσημέρι, Πέμπτη 15/7, στο νησί της Σάμου.

Σύμφωνα με τις τελευταίες ενημερώσεις, η πυρκαγιά είναι σε ύφεση, ωστόσο στο νησί επιχειρεί μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδωσαν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες, ενώ οι ενισχύονται συνεχώς.

Νωρίτερα, ο δήμαρχος του νησιού, Γεώργιος Στάντζος ζητούσε να κηρυχθεί το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Μάλιστα, εκκενώθηκαν προληπτικά ξενοδοχεία και σπίτια στο Κοκκάρι.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής δίνουν μάχη για τον περιορισμό της φωτιάς, αλλά λόγω του δύσβατου σημείου όπου εκδηλώνεται –με πολλές χαράδρες-, είναι δύσκολο η επιχείρηση των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Ο Δήμαρχος Γιώργος Στάντζος, έκανε λόγο για ένα μεγάλο μέτωπο πυρκαγιάς που συνεχίζει να καίει. Όπως είπε, το ότι η Σάμος είναι ένα καταπράσινο νησί κάνει δύσκολη την κατάσταση, καθώς έτσι η φωτιά έχει συνέχεια «εκπλήξεις» από κομμάτια βλάστησης που βρίσκει και ξαναφουντώνει.

Δύσκολη η νύχτα

Νύχτα θρίλερ πέρασαν οι κάτοικοι της Σάμου. Προληπτικά, μάλιστα, τη νύχτα, έγιναν 2 εκκενώσεις ξενοδοχείων στον Άγιο Φανούριο λόγω των πυκνών καπνών. Το πρωί σηκώθηκαν και πάλι τα εναέρια μέσα και επιχειρείται με κάθε τρόπο να ελεγχθούν τα μέτωπα και να αντιμετωπιστούν οι αναζωπυρώσεις.

85 πυροσβέστες με 17 οχήματα προσπαθούσαν όλη τη νύχτα να ελέγξουν το πύρινο μέτωπο, ενώ αναμένονται από την Αθήνα 22 οχήματα και 52 πυροσβέστες στο σημείο της φωτιάς. Παράλληλα, μόλις ξημέρωσε άρχισαν τις ρίψεις νερού 7 Καναντέρ.

Η πυρκαγιά έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα στο οδικό δίκτυο, ενώ παρατηρούνται και προβλήματα ηλεκτροδότησης στις περιοχές Καρλοβασίου και Μαραθόκαμπου.

Μήνυμα από το 112 

Με μήνυμά της προς τα κινητά τηλέφωνα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, κάλεσε τους κατοίκους Βουρλιωτών, Κοκκαρίου, Καμάρας, Μυτιληνιών και Μαυρατζαίων, να παραμείνουν σε ετοιμότητα όλο το βράδυ και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.

Στη Σάμο ο αρχηγός της πυροσβεστικής

Αργά χθες το βράδυ (15/7) έσπευσαν με Super Puma στη Σάμο ο αρχηγός της Πυροσβεστικής, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης και ο Εθνικός Συντονιστής Πολιτικής Προστασίας Θεοδόσιος Δημακογιάννης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This