Προσλήψεις αναπληρωτών και βιβλία στα σχολεία με το πρώτο κουδούνι

Must Read

Ευχάριστα είναι τα νέα που έρχονται απ’ το Υπουργείο Παιδείας για τους μικρούς μας φίλους, αλλά και τους γονείς τους!

«Η παράδοση των βιβλίων στα σχολεία έχει ολοκληρωθεί, ενώ έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την κάλυψη των κενών στην πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση», τόνισαν σήμερα σε κοινή τους δήλωση η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, και η αρμόδια υφυπουργός, Σοφία Ζαχαράκη.

Όσον αφορά τους αναπληρωτές, όπως επισημαίνουν, οι προσλήψεις αναπληρωτών θα διενεργηθούν βάσει των τελευταίων – εγκεκριμένων από το ΑΣΕΠ – πινάκων κατάταξης, ήτοι των πινάκων διδακτικού έτους 2018-2019, σύμφωνα με τη σχετική πρόβλεψη του ν. 4589/2019.

«Με δεδομένο ότι οι πίνακες αυτοί έχουν εγκριθεί από το ΑΣΕΠ, κατόπιν του προβλεπόμενου ελέγχου νομιμότητας, και ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η κατάρτιση από το ΑΣΕΠ νέων πινάκων κατάταξης του ν. 4589/2019, η ισχύς των εγκεκριμένων πινάκων θα παραταθεί, με σεβασμό στις αρχές της νομιμότητας, αντικειμενικότητας και αξιοκρατίας» σημειώνουν ακόμη.

Ως προς την πλήρωση των κενών θέσεων, ο προγραμματισμός έχει ως εξής:

Μεθαύριο θα γίνει η έκδοση Διαπιστωτικής Πράξης παράτασης ισχύος των εγκεκριμένων πινάκων 2018-2019 (24/8).

▪ Έως 28/8 η έκδοση πρόσκλησης υποβολής προτιμήσεων.

▪ Από 28/8 έως 2/9 η υποβολή περιοχών προτίμησης στο ΟΠΣΥΔ και για τα μέλη ΕΕΠ – ΕΒΠ στις κατά τόπους Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.

▪ Καταληκτική ημερομηνία καταγραφής λειτουργικών κενών από τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης στο ΟΠΣΥΔ η 3η Σεπτεμβρίου.

▪ Διενέργεια προσλήψεων Αναπληρωτών από 5/9 έως  6/9

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This