Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά στη Νέα Μάκρη – Απειλήθηκαν δύο οικισμοί (video)

Εμπρησμό καταγγέλλει ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης

Must Read

Υπό έλεγχο έχει τεθεί η πύρινη λαίλαπα που ξέσπασε αργά το βράδυ της Δευτέρας (20/9), σε δύο διαφορετικές εστίες στη Νέα Μάκρη. Σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη Αττικής, η πυρκαγιά η οποία είχε διάσπαρτες εστίες και εκτείνονταν σε δασική έκταση με πεύκα, είναι πλέον σε ύφεση, μετά από σκληρή μάχη που έδωσαν οι πυροσβέστες.

Αντιδήμαρχος Μαραθώνα: «Ζήσαμε μια πάρα πολύ δύσκολη βραδιά»

Ο Αντιδήμαρχος Μαραθώνα, Βαγγέλης Κυπαρίσσης μίλησε για προηγούμενους εμπρησμούς στην περιοχή της Νέας Μάκρης και δήλωσε πως έζησαν μια πάρα πολύ δύσκολη βραδιά. Επίσης, πρόσθεσε πως η πολιτεία πρέπει να ενισχύσει το αίσθημα ασφάλειας στην περιοχή.

Απείλησε κατοικίες μέσα στον οικισμό Λιβίσι

Ενδεικτικό του ότι η φωτιά είναι υπό έλεγχο αποτελεί και η δήλωση του περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη, ότι «δεν θα σηκωθούν καν εναέρια μέσα σήμερα, μιας και δεν υπάρχει λόγος».

Την ίδια στιγμή, ο κ. Πατούλης αναφέρθηκε σε εμπρησμό, και δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «υπάρχουν ενδείξεις εμπρησμού, κάτι το οποίο θα εξεταστεί. Υπήρξαν εστίες φωτιάς ταυτόχρονα και αυτό είναι ύποπτο».

Διοικ. Πυροσβ. Υπηρ. Δυτ. Αττικής: «Πρόκειται για καθαρό εμπρησμό»

Ο Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δυτικής Αττικής, Άρης Βασιλείου μίλησε για τα τρία μέτωπα της πυρκαγιάς στη Νέα Μάκρη λέγοντας πως, «είναι εμπρησμός, καθώς υπήρχαν ταυτόχρονα τρεις εστίες».

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 112 πυροσβέστες με 36 οχήματα, 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ), ενώ παρέχουν συνδρομή εθελοντές και υδροφόρες Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ).

Μετά τις 2:00 το ξημέρωμα της Τρίτης, τόσο ο Διοικητής της Πυροσβεστικής, όσο και η τοπικές αρχές δήλωσαν στο OPEN ότι οι κάτοικοι μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους, χωρίς να υπάρχει ορατός κίνδυνος, καθώς είχαν εκκενωθεί οι περιοχές Λιβίσι και Αγιος Εφραίμ.

Ο επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων είχε ζητήσει την απομάκρυνση των κατοίκων από τις κατοικίες στα τελευταία οικοδομικά τετράγωνα της περιοχής Λιβίσι στη Νέα Μάκρη, αφού οι φλόγες ήταν μέσα στον αστικό ιστό και δίνονταν μάχη να μην καούν σπίτια, καθώς έχουν παραδοθεί στις φλόγες τα πεύκα γύρω από αυτά.

Διαβάστε ακόμα:

Σε ύφεση η φωτιά στη Νέα Μάκρη: Στις αυλές των σπιτιών έφτασαν οι φλόγες στο Λιβίσι – Ελέγχθηκε το μέτωπο στον Άγιο Εφραίμ (video)

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This