Θεσσαλονίκη: Σοκάρουν οι δηλώσεις μαθητών για τα αιματηρά επεισόδια σε ΕΠΑΛ της Σταυρούπολης (video)

Μαθητές - αυτόπτες μάρτυρες δηλώνουν ότι φοβούνται, πλέον, να πάνε στο σχολείο τους

Must Read

Ως «θαύμα» μπορεί να χαρακτηριστεί το γεγονός ότι από τα επεισόδια που ξέσπασαν σήμερα το πρωί σε ΕΠΑΛ της Σταυρούπολης, στη Θεσσαλονίκη, στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε τραυματισμένος μόνο ένας 20χρονος, καθώς η αγριότητά τους ήταν τέτοια, που δεν είναι λίγοι οι μαθητές, που δηλώνουν ότι φοβούνται, πλέον, να πάνε στο σχολείο τους.

Σύμφωνα με μαρτυρίες παρευρισκόμενων, ομάδα περίπου 40 μαθητών του 1ου και 2ου ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, εξοπλισμένοι με μαχαίρια, καδρόνια και άλλα αντικείμενα που μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως «πολεμοφόδια», επιτέθηκαν στους φοιτητές που πραγματοποιούσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το σχολείο. «Παιδιά του σχολείου, φασίστες, πήραν από πίσω ξύλα και διάφορα, έβαλαν κουκούλες και άρχισαν να μαχαιρώνουν και να χτυπούν άσχημα πολύ κόσμο», καταγγέλλει στο μαθήτρια που ήταν αυτόπτης μάρτυρας των όσων διαδραματίστηκαν νωρίτερα.

Τα συγκεκριμένα άτομα ήταν ανήλικα, ενώ, όπως αναφέρει η μαθήτρια τα ξύλα και τα αντικείμενα που εκτόξευαν πέρασαν δίπλα από το κεφάλι της, ενώ αναφέρει ότι τραυματίστηκαν αρκετά άτομα. «Είδα παιδιά να έχουν στο κεφάλι τους αίματα», είπε. Μιλώντας για το περιστατικό που έλαβε χώρα πριν από λίγες ημέρες, όταν μέλη φοιτητικών συλλόγων που μοίραζαν ανακοινώσεις δέχθηκαν και τότε επίθεση από μαθητές του σχολείου, η μαθήτρια τονίζει ότι οι φοιτητές δέχθηκαν επίθεση για τα πιστεύω τους.

Όσον αφορά τα πρωινά γεγονότα, όλα ξεκίνησαν όταν μέλη φοιτητικών συλλόγων βρέθηκαν μπροστά από το σχολικό συγκρότημα, με σκοπό να πραγματοποιήσουν αντιφασιστική συγκέντρωση, λόγω του μικρότερης κλίμακας επεισοδίου με μαθητές που δεν ανήκαν στον αριστερό χώρο, που είχε προηγηθεί. Όπως υποστηρίζουν μαθητές του ΕΠΑΛ με δηλώσεις τους, οι φοιτητές τους προκάλεσαν και εκείνοι αντέδρασαν.

«Ήρθαν τις προάλλες φοιτητές, ειρωνευόντουσαν τους μαθητές, μας έλεγαν ναζιστές και κάποια παιδιά αναγκάστηκαν να τους χτυπήσουν. Έτσι ήρθαν εδώ για διαμαρτυρία», ανέφερε 18χρονος μαθητής. «Ήρθαν κάποιοι κομμουνιστές, ανοίξανε πανό και άρχισαν να προκαλούν με τη συμπεριφορά τους. Τότε μερικά παιδιά πήγαν και τους έδειραν και χύθηκαν αίματα…», ανέφερε άλλος μαθητής.

«Φοβόμαστε να έρθουμε στο σχολείο μας. Είμαι Γ’ Λυκείου, θέλω να δώσω πανελλήνιες και δεν γίνεται μάθημα. Πρέπει να σταματήσει όλο αυτό», ανέφερε με τη σειρά της μαθήτρια του ΕΠΑΛ στο grtimes.gr.

Η ανακοίνωση της νεολαίας της Χρυσής Αυγής για τα πρωινά επεισόδια

Το «Μέτωπο Νεολαίας» Χρυσής Αυγής εξέδωσε ανακοίνωση για το περιστατικό, τασσόμενη στο πλευρό των μαθητών, επιβεβαιώνοντας ότι (και) στους κόλπους των μαθητών «φωλιάζουν» ακροδεξιά στοιχεία.

Διαβάστε την ανακοίνωσή τους: «Ο Λαϊκός Σύνδεσμος – ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ συγχαίρει τους μαθητές του 1ου-2ου ΕΠΑΛ Σταυρούπολης για την δυναμική τους αντίδραση απέναντι στις προκλήσεις και τις απόπειρες καπήλευσης των κινητοποιήσεων τους για αντεθνικούς σκοπούς. Συνονθυλεύματα κομμουνιστικών και αναρχικών μορφωμάτων δεν έχουν καμία θέση κοντά στους σχολικούς χώρους, ιδίως όταν με θράσος ανακοινώνουν εκφοβιστικές συγκεντρώσεις εγκαταλείποντας κάθε προσωπείο δήθεν φιλο-μαθητικών αισθημάτων. Ορθώς λοιπόν η μαθητική κοινότητα της Σταυρούπολης απομάκρυνε τους αριστεριστές συμμορίτες κάνοντας αυτό που η πολιτεία αρνείται να πράξει καλύπτοντας τους χαϊδεμένους της “ταξικούς επαναστάτες”».

  • Δείτε εδώ την ανακοίνωση της ΚΝΕ για τα αιματηρά επεισόδια.

*πηγή βίντεο: thesstoday.gr, grtimes.gr

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This