«Ο θάνατος του Σήφη Βαλυράκη δεν ήταν τυχαίος»

Τι λέει ο δικηγόρος της οικογένειας για τη νέα τροπή στην υπόθεση

Must Read

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση του θανάτου του Σήφη Βαλυράκη μετά την άσκηση κακουργηματικής δίωξης για ανθρωποκτονία από πρόθεση από την εισαγγελέα Εφετών Χαλκίδας, επιβεβαιώνοντας αυτό που φωνάζει από την πρώτη στιγμή η οικογένεια του παλαίμαχου πολιτικού, ότι πρόκειται για δολοφονία και όχι για ατύχημα.

Τα στοιχεία από το βιντεοληπτικό υλικό και οι καταθέσεις των δύο αυτοπτών μαρτύρων οδήγησαν την εισαγγελέα στην άσκηση ποινικών διώξεων, αντικρούοντας το αρχικό συμπέρασμα της τοπικής λιμενικής Αρχής και του εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας ότι δεν υπήρχε εμπλοκή άλλων προσώπων και ότι ο 78χρονος πολιτικός έπεσε από το φουσκωτό του και χτύπησε από την προπέλα του.

Εξετάζοντας τα βίντεο προκύπτει πως τρεις ή τέσσερις ψαράδες ήταν στη θάλασσα, αν και στις ένορκες καταθέσεις τους υποστήριζαν πως βρίσκονταν στα σπίτια τους! Για τον λόγο αυτόν έχει ήδη ασκηθεί δίωξη σε βάρος δύο προσώπων για ψευδορκία. Την πολύκροτη υπόθεση θα χειριστεί ανακριτής, ο οποίος θα πρέπει πλέον να καλέσει τα πρόσωπα που ήταν στη θάλασσα και όχι στη στεριά, πριν και μετά τον θάνατο του 78χρονου πολιτικού. Εξάλλου, η οικογένεια του Σήφη Βαλυράκη θα προσκομίσει νέα πραγματογνωμοσύνη σχετικά με τα στίγματα των χειριστών σκαφών που έπλεαν στην ίδια θαλάσσια περιοχή της Ερέτριας όπου συνέβη το μοιραίο στις 24 Ιανουαρίου. Μάλιστα, έχει ήδη υποβάλει αίτημα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου προκειμένου να ζητηθεί δικαστική συνδρομή από την Google και να διακριβωθούν τα στίγματα των σκαφών που έπλεαν στην περιοχή όπου έχασε τη ζωή του ο Σήφης Βαλυράκης.

Το αίτημα δικαστικής συνδρομής πρέπει να διεκπεραιωθεί από τον ανακριτή το συντομότερο δυνατό, καθώς η Google διαγράφει τα δεδομένα της με τη συμπλήρωση ενός έτους από ένα συμβάν. Ως εκ τούτου, εντός του επόμενου διμήνου θα πρέπει να προσκομιστούν τα στοιχεία, πριν διαγραφούν τα δεδομένα από τα στίγματα των σκαφών των κατηγορούμενων καθώς και άλλων προσώπων που ενδεχομένως γνωρίζουν τι έχει συμβεί ή ήταν συνεργοί τους.

Βαλυράκης

«Από τα ηλεκτρονικά πειστήρια τα οποία δεν αναλύθηκαν κατά την προκαταρκτική έρευνα, θα πιστοποιηθεί επακριβώς τι έχει γίνει. Οτι είχαμε δολοφονική ενέργεια. Ανθρωποκτονία από πρόθεση σημαίνει δολοφονική ενέργεια. Από τα ηλεκτρονικά πειστήρια θα επιβεβαιωθεί πλήρως η κατηγορία. Η οικογένεια, όλοι μας, έχουμε εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη ότι θα κάνει το καθήκον της για να αναδειχθεί η αλήθεια, η οποία δεν μπαίνει σε ντουλάπια και δεν μπορεί να σκεπαστεί. Τουλάχιστον μέχρι τέλους η υπόθεση θα αναδειχθεί και θα αναδειχθεί η αλήθεια και θα τιμωρηθούν παραδειγματικά οι ένοχοι» δήλωσε στην «Espresso» ο δικηγόρος της οικογένειας του Σήφη Βαλυράκη.

Ο Μανώλης Φωτάκης

Ο κ. Μανώλης Φωτάκης, που ήταν φίλος του Σήφη Βαλυράκη, εκφράζει την πεποίθηση πως ο θάνατός του δεν ήταν τυχαίος, αλλά από δόλο. «Ο Σήφης ο Βαλυράκης δεν είχε εχθρούς. Δεν είχε διαπληκτισμούς. Δεν τσακωνόταν. Ολοι τον εκτιμούσαν. Ενας που είναι εριστικός και έχει τσακωμούς κ.λπ. Ποτέ δεν είχε αυτός ο άνθρωπος. Ολοι τον σέβονταν. Θα δούμε τα στοιχεία ειδικά από το βιντεοληπτικό υλικό, το οποίο πραγματικά λέει πάρα πολλά, όταν αναλυθεί σωστά». Ο δικηγόρος ρωτήθηκε αν κάποιοι ήθελαν να κάνουν κακό στον υπουργό και απάντησε: «Εγώ πιστεύω, ναι. Είναι εκτίμησή μου. Δεν στηρίζεται σε κάποια στοιχεία. Είναι η αίσθησή μου αυτή. O θάνατος του Σήφη Βαλυράκη δεν μπορεί να είναι τυχαίος. Ποτέ».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This