Σήφης Βαλυράκης: Στο αρχείο η υπόθεση του θανάτου του – Έξαλλη η σύζυγός του, Μίνα (video)

«Τεράστια προσβολή και όνειδος προς την ελληνική Δικαιοσύνη, τη Δημοκρατία και τους θεσμούς» η αρχειοθέτηση της υπόθεσης κατά την ίδια

Must Read

Στο αρχείο οδηγείται η υπόθεση του θανάτου του Σήφη Βαλυράκη, καθώς, σχεδόν 8 μήνες μετά από τον χαμό του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκίδας αποφάσισε να  απορρίψει τη μήνυση που είχε καταθέσει η οικογένειά του, υποστηρίζοντας πως ο άνθρωπός τους έπεσε θύμα ανθρωποκτονίας από πρόθεση.      

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, ο προϊσταμένος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χαλκίδας, Δημ. Προκοπίου, κατέληξε πως:

  • Είναι αντιφατικές οι καταθέσεις δυο μαρτύρων που μιλούν για παρουσία άλλου αλιευτικού
  • Το αλιευτικό σκάφος με δυο ψαράδες που αναγνωρίζει ο ένας μάρτυρας, βρισκόταν δεμένο στο λιμάνι, σύμφωνα φωτογραφία από drone που προσκομίστηκε
  • Την επίμαχη ημέρα, σύμφωνα με το ημερολόγιο σκάφους, δεν βγήκε από το λιμάνι
  • Τρεις αυτόπτες μάρτυρες κατηγορηματικά καταθέτουν πως δεν υπήρχε άλλο σκάφος στην περιοχή το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα

Ως εκ τούτου, η Εισαγγελία αποφάσισε πως δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι ο Σήφης Βαλυράκης ήταν θύμα ανθρωποκτονίας από πρόθεση. Οι μηνυτές, πάντως, έχουν δικαίωμα να προσφύγουν στην Εισαγγελία Εφετών κατά της διάταξης αρχειοθέτησης της υπόθεσης.

Τελείως ακατανόητη, αφύσικη και συνάμα τραγική απόφαση

Έντονη, όπως αναμενόταν, ήταν η αντίδραση της Μίνας Βαλυράκη, συζύγου του Σήφη Βαλυράκη, πληροφορούμενη την αρχειοθέτηση της υπόθεσης του ανεξιχνίαστου θανάτου του, ανοικτά της Ερέτριας, με την αιτιολογία πως δεν βρέθηκε κάποιο στοιχείο που να πιστοποιεί ότι επρόκειτο για εγκληματική ενέργεια. Η σύζυγος του πρώην υπουργού χαρακτηρίζει «όνειδος και προσβολή για τη Δημοκρατία, τη Δικαιοσύνη και τους Θεσμούς» την αρχειοθέτηση της υπόθεσης, θεωρώντας «ακατανόητη, αφύσικη και τραγική» την εν λόγω απόφαση.

Το ζεύγος Βαλυράκη σε παλιές, ευτυχισμένες στιγμές

Ολόκληρη η δήλωση της Μίνας Βαλυράκη έχει ως εξής: «Το ότι μετά από τόσες συγκλονιστικές καταθέσεις μαρτύρων και ιατροδικαστών, με τόσο απαράδεκτη καθυστέρηση, ο συγκεκριμένος Εισαγγελέας δεν στέλνει την υπόθεση της δολοφονίας του συζύγου μου τουλάχιστον στην ανάκριση, αλλά την αρχειοθετεί, είναι τελείως ακατανόητο, αφύσικο και συνάμα τραγικό! Δικαιούμαι λοιπόν να θεωρώ την εξέλιξη αυτή βαθειά προσβολή όχι μόνο στο πρόσωπο του Αγωνιστή της Δημοκρατίας Σήφη Βαλυράκη και της οικογένειάς μας, αλλά τεράστια προσβολή και όνειδος προς την ελληνική Δικαιοσύνη, τη Δημοκρατία και τους θεσμούς».

  • Δείτε σχετικό ρεπορτάζ:

https://youtu.be/lt2lY9vm-JM

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This