Θεσσαλονίκη: Η «Αναρχική Δράση» πίσω από τους εκρηκτικούς μηχανισμούς σε σπίτια αστυνομικών

Η οργάνωση έχει «επικηρύξει» 21 αστυνομικούς, τα ονόματα και τις διευθύνσεις των οποίων ανάρτησε σε γνωστή ιστοσελίδα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου

Must Read

Την ευθύνη για την τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών με γκαζάκια στις εισόδους πολυκατοικιών στη Θεσσαλονίκη όπου διαμένουν αστυνομικοί, ανέλαβε η οργάνωση «Αναρχική Δράση», με ανάρτησή της σε ιστοσελίδα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, τα ονόματα των εν λόγω αστυνομικών περιλαμβάνονται στη λίστα των 21 αστυνομικών που είχαν «επικηρυχθεί» τον περασμένο Ιούλιο από την συγκεκριμένη οργάνωση, η οποία μεταξύ άλλων αναφέρει ότι «αναλαμβάνουμε την ευθύνη για τις εμπρηστικές επιθέσεις με μηχανισμούς χαμηλής ισχύος στα σπίτια δύο επικηρυγμένων ένστολων δολοφόνων […], τα ξημερώματα της 15ης Νοέμβρη στη Θεσσαλονίκη».

Να σημειωθεί ότι η οργάνωση αναφέρει ως αιτία των επιθέσεων το θάνατο του Νίκου Σαμπάνη από αστυνομικά πυρά, έπειτα από καταδίωξη στο Πέραμα, ενώ προσθέτουν ότι «οι επιθέσεις μας απέναντι στους πολιτικούς απογόνους των βασανιστών της Χούντας λίγες ώρες πριν την επέτειο της εξέγερσης του ’73, αποτελούν φόρο τιμής στη μνήμη των νεκρών του Πολυτεχνείου».

Οι δύο εκρηκτικοί μηχανισμοί τοποθετήθηκαν έξω από πολυκατοικίες όπου βρίσκονται τα διαμερίσματα των δύο αστυνομικών, οι οποίοι τον περασμένο Ιούλη είχαν «επικηρυχθεί» από την οργάνωση «Αναρχική Δράση», που ανάρτησε στη γνωστή ιστοσελίδα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου τα ονόματα και τις διευθύνσεις τους.

«Δημόσια επικήρυξη 21 ένστολων μιασμάτων»

Στο τότε κείμενό τους, οι αντιεξουσιαστές δήλωναν πως προχωρούν «στη δημόσια επικήρυξη 21 ένστολων μιασμάτων που είναι ύποπτοι για βασανισμούς και κακοποιήσεις, βιασμούς και συγκαλύψεις περιστατικών έμφυλης βίας, διασπορά φόβου και τρομοκρατίας, συλλήψεις, φυλακίσεις και κάθε άλλη νόμιμη δραστηριότητα μέσα από τα γραφεία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης που εχθρεύεται τη ζωή, την ελευθερία και τον σεβασμό στην αξιοπρέπεια της κοινωνικής βάσης».

Η κίνηση προκάλεσε την άμεση αντίδραση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης (ΕΑΥΘ), η οποία κατέθεσε μήνυση για «αυτεπάγγελτα αδικήματα της διέγερσης για έκνομες ενέργειες» με «στόχο να κινητοποιηθούν οι φορείς, κατά της εν λόγω ιστοσελίδας που παρακινεί σε εγκληματικές ενέργειες εναντίον αστυνομικών και των οικογενειών τους χωρίς την παραμικρή αντίδραση».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This