Ανακριβής ο ισχυρισμός πως ο Βαγγέλης Μαρινάκης δεν σέβεται την τέχνη

Πάντα στεκόταν απέναντι σε τραμπουκισμούς κατά καλλιτεχνών

Must Read

Έπειτα από την επίθεση και την βίαιη διακοπή της θεατρικής παράστασης του Χ. Ζαραλίκου μόλις ο τελευταίος αναφέρθηκε στον Βαγγέλη Μαρινάκη, αρκετοί έσπευσαν να κάνουν λόγο για οργανωμένο σχέδιο από ανθρώπους του υπόδικου επιχειρηματία.

Το γεγονός ότι οι δράστες της επίθεσης είχαν οργανώσει την ενέργεια τους, έχοντας μάλιστα εισέλθει στην αίθουσα με τέσσερα διαφορετικά εισιτήρια που όμως είχαν κλειστεί στο ίδιο – άσχετο – όνομα ενέτεινε την φημολογία για οργανωμένο σχέδιο.

Θα μπορούσε όμως ο Βαγγέλης Μαρινάκης να δείξει τέτοια αναλγησία απέναντι στην τέχνη;

Δύσκολο.

Πρώτον, είναι και ο ίδιος άνθρωπος της τέχνης. Γράφει στίχους οι οποίοι μάλιστα γίνονται μεγάλες επιτυχίες.

Δεύτερον και κυριότερο, στα ΜΜΕ που διαχειρίζεται, καταδικάζουν ακόμα και σήμερα παλαιότερες επιθέσεις κατά καλλιτεχνών.

Το γιαούρτωμα γνωστής καλλιτέχνιδας

Για του λόγου το ασφαλές, παραθέτουμε αυτούσιο παλαιότερο δημοσίευμα της ιστοσελίδας του Βαγγέλη Μαρινάκη, in.gr, το οποίο στηλιτεύει αυτή την άνανδρη επίθεση. Διαβάστε:

Πρωτοφανή επίθεση δέχθηκε το πρωί της Πέμπτης η γκαλερίστρια Πέγκυ Ζουμπουλάκη, στην αίθουσα τέχνης που διατηρεί στην πλατεία Κολωνακίου.

H Π.Ζουμπουλάκη (αριστερά) με τον Γιάννη Μόραλη και το πρωθυπουργικό ζεύγος στα εγκαίνια της έκθεσης

Άγνωστος εισέβαλε στη γκαλερί, όπου εκτίθενται έργα του μεγάλου Έλληνα ζωγράφου Γιάννη Μόραλη, και της επιτέθηκε με γιαούρτι, ενώ προκάλεσε και μικροφθορές σε χώρο της αίθουσας.

Ο άγνωστος έσπευσε να εξαφανισθεί. Σύμφωνα με το Βήμα, τον ανέμενε συνεργός του με μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού έξω από την γκαλερί και εξαφανίστηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Oρισμένες μαρτυρίες αναφέρουν ότι ο ίδιος άνθρωπος είχε εμφανισθεί στην γκαλερί και την προηγούμενη ημέρα και είχε ζητήσει να συναντήσει την κ. Ζουμπουλάκη, η οποία όμως απουσίαζε.

Η αστυνομία ερευνά όλα τα ενδεχόμενα, ωστόσο σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, την προηγούμενη εβδομάδα επιχειρηματίας είχε επικοινωνήσει με την κ. Ζουμπουλάκη και της είχε ζητήσει να του πουλήσει πίνακα του Μόραλη. Η γκαλερίστρια από την πλευρά της αρνήθηκε την πρόταση, λόγω των ειδικών διαδικασιών που ακολουθεί η γκαλερί στον χειρισμό των πινάκων μεγάλων καλλιτεχνών.

Oι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου ο επιχειρηματίας επισκέφθηκε την γκαλερί και εμφανώς εκνευρισμένος απείλησε με γιαούρτωμα την γκαλερίστρια για την επιλογή της να μην του πουλήσει τον πίνακα. Πρέπει να σημειωθεί ότι ο επιχειρηματίας, ο οποίος το τελευταίο 48ωρο βρίσκεται στο εξωτερικό, ερωτηθείς σχετικά, αρνείται οποιαδήποτε σχέση με τη χθεσινή επίθεση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Αυτά ως απάντηση σε όσους θεωρούν ότι ένας άνθρωπος με χαρακτηριστικές ευαισθησίες απέναντι στην τέχνη, όπως ο Βαγγέλης Μαρινάκης, θα μπορούσε ποτέ να στείλει μπράβους για να διακόψει θεατρική παράσταση.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This