«Στα σκαριά» η διπλή δόση εμβολίου στους νοσήσαντες!

Ανοίγει αύριο Παρασκευή και η πλατφόρμα για τα ραντεβού εμβολιασμού των 5-11 ετών.

Must Read

Μετά την επιτάχυνση της τρίτης δόσης του εμβολίου για όλους στη συμπλήρωση του τριμήνου από την (υποτιθέμενη) ολοκλήρωση του εμβολιασμού, στο τραπέζι μπαίνει και η τέταρτη δόση για ορισμένες ομάδες, αλλά και η… διπλή δόση για τους νοσήσαντες!

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η τέταρτη δόση αφορά τους ανοσοκατεσταλμένους, με την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών να εξετάζει τα δεδομένα και δεν αποκλείεται σύντομα να έχουμε εισηγήσεις και ανακοινώσεις. Άλλωστε, ο CEO της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά προετοίμασε ήδη το έδαφος για το τι μέλλει γενέσθαι

Πάντως, στην ενημέρωση των συντακτών, η καθηγήτρια παιδιατρικής Βάνα Παπαευαγγέλου το επιβεβαίωσε μεν, αλλά είπε ότι είναι νωρίς ακόμα: «Η μόνη ομάδα στην οποία θα μπορούσαμε να συζητήσουμε για τέταρτη δόση είναι η πολύ βαριά ανοσοκαταστολή, δηλαδή οι μεταμοσχευμένοι, οι άνθρωποι που είναι υπό χημειοθεραπεία, που βέβαια αυτοί είναι άνθρωποι οι οποίοι ξέρουμε ότι δεν απαντάνε καλά. Δεν έχει ωριμάσει κάποια τέτοια σκέψη. Είναι λίγο νωρίς ακόμα».

Διπλή δόση

Ωστόσο, ανοιχτή είναι κατά το Star, μια συζήτηση στην Επιτροπή για τους νοσήσαντες και τι ακριβώς θα γίνεται με τον εμβολιασμό τους, ειδικά μετά την απόφαση για τη λήξη του πιστοποιητικού τους στους τρεις μήνες.

Μέχρι τώρα όσοι νόσησαν έκαναν μία δόση εμβολίου για να θεωρούνται πλήρως εμβολιασμένοι, αλλά και αυτό είναι υπό εξέταση και δεν αποκλείεται να πάμε σε απόφαση (και σύντομα) για δύο δόσεις, με ερωτηματικό να είναι μόνο η χρονική διάρκεια ανάμεσά τους!

Ανοίγει η πλατφόρμα για τα ραντεβού των 5-11 ετών

Την ίδια στιγμή, αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την έναρξη των εμβολιασμών των παιδιών 5-11 ετών, με την πλατφόρμα των ραντεβού να έχει προγραμματιστεί να ανοίξει αύριο Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου και τα πρώτα «τσιμπήματα» να αναμένονται από τις 15 Δεκεμβρίου και μετά.

Θυμίζουμε ότι ο εμβολιασμός των μικρών παιδιών θα γίνει με το 1/3 της δόσης του σκευάσματος της Pfizer.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This