Καταγγελία για τραγικές ελλείψεις μονάδων του ΕΚΑΒ – Επιμένει η ΠΟΕΔΗΝ για τις ΜΕΘ «φαντάσματα»

«Στην Αττική επιχειρούν μόλις οκτώ κινητές ιατρικές μονάδες, όσες και πριν από την πανδημία»

Must Read

Βαρύτατες καταγγελίες κατά της κυβέρνησης για τη λειτουργία του ΕΣΥ, αλλά και τη διαδικασία διασωλήνωσης των ασθενών εξαπέλυσε χθες η ΠΟΕΔΗΝ. Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, η μη ενίσχυση των μονάδων του ΕΚΑΒ σε συνδυασμό με την έλλειψη Μονάδων Εντατικής Θεραπείας έχουν καταστήσει πολύ δύσκολη υπόθεση τη νοσηλεία των βαρέως πασχόντων ασθενών.

Συγκεκριμένα, η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει πως η μη ενίσχυση του ΕΚΑΒ και ειδικά των Κινητών Ιατρικών Μονάδων (για διασωληνωμένους) με προσωπικό και οχήματα πρακτικά αυξάνει σε πολλές ώρες, ακόμη και ημέρες, την αναμονή των ασθενών και των οικείων τους ώσπου να βρεθεί κρεβάτι σε ΜΕΘ. Ως αποτέλεσμα, πολλοί ασθενείς που θα μπορούσαν να μεταφερθούν σε ΜΕΘ αδυνατούν λόγω αδυναμίας διακομιδής.

«Ο αριθμός των ασθενοφόρων αυτών είναι ο ίδιος εδώ και χρόνια. Δεν αυξήθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας, παρότι πολλαπλασιάσηκαν οι ανάγκες. Οι περισσότερες στελεχώνονται από δύο διασώστες και έναν γιατρό του ΕΚΑΒ. Στην Αττική επιχειρούν μόλις οκτώ κινητές ιατρικές μονάδες, όσες και πριν από την πανδημία» τόνισε η ΠΟΕΔΗΝ, προσθέτοντας ότι και αυτές πρέπει να απολυμαίνονται έπειτα από κάθε διακομιδή, γεγονός που περιορίζει ακόμη περισσότερο τη δυνατότητά τους να εξυπηρετούν τις ανάγκες των ασθενών.

Παράλληλα, η ΠΟΕΔΗΝ επανήλθε στο θέμα των κλινών ΜΕΘ που εμφανίζονται κενές στο πληροφοριακό σύστημα του υπουργείου Υγείας, αποκαλύπτοντας την ύπαρξη ΜΕΘ «φαντασμάτων» και παραθέτοντας συγκεκριμένα στοιχεία που αφορούν την «Παμμακάριστο». Το συγκεκριμένο νοσοκομείο εμφανίζεται να διαθέτει 12 κλίνες ΜΕΘ και οι δύο είναι Covid-19. «Και όμως!!! Στην ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟ δεν υπάρχει καμία κλίνη ΜΕΘ!» καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ, προσθέτοντας πως δεν υπάρχει ούτε εντατικολόγος!

Η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για απλές ΜΑΦ (Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας), με τις δύο που αφορούν περιστατικά Covid-19 να μην έχουν εξειδικευμένο προσωπικό, πέραν του βασικού της κλινικής. «Κάπως έτσι φθάσαμε να λένε ότι λειτουργούν 1.336 κλίνες ΜΕΘ, αθροίζοντας αυτοσχέδιες, ιδιωτικές, στρατιωτικών νοσοκομείων και ΜΕΘ “φαντάσματα”…» καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This