«Αυτοί είναι οι πραγματικοί υπεύθυνοι για το ορφανοτροφείο-κολαστήριο της Αθήνας!»

Τι κατέθεσε νηπιαγωγός που έχει εργαστεί στο ίδρυμα - Γροθιά στο στομάχι οι περιγραφές της

Must Read

Δεν έχουν σταματημό οι αποκαλύψεις για την κόλαση που ζούσαν τα παιδιά σε ορφανοτροφείο της Αθήνας. Μια νηπιαγωγός που εργαζόταν στο ίδρυμα, καταγγέλλει ότι εκτός από τα περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης και ξυλοδαρμού, οι ανήλικοι στερούνταν βασικής φροντίδας.

Μάλιστα, η γυναίκα που εργάστηκε εκεί για σύντομο, αλλά ικανό χρονικό διάστημα για να διαπιστώσει την κατάσταση, αναφέρει και μια πεντάδα, την οποία χαρακτηρίζει ως «πραγματικούς υπεύθυνους» για τα όσα αρρωστημένα συνέβαιναν στη δομή.

Τα όσα είδε και γνωρίζει για συγκεκριμένους υπαλλήλους και ειδικά για μια συγκεκριμένη υπάλληλο, η οποία όπως είπε ήταν «το φόβητρο των παιδιών» τα κατέθεσε στο Τμήμα Ανηλίκων της Ασφάλειας.

Έκανε αναφορά σε συγκεκριμένα πρόσωπα και τις ανύπαρκτες αντιδράσεις τους στις κακοποιήσεις των παιδιών…

Όσοι κατονομάστηκαν στην κατάθεσή της, θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις τις επόμενες ημέρες, ενώ με τη βοήθεια ψυχολόγου θα καταθέσουν και τα πέντε παιδιά (που έκαναν σεξουαλικές πράξεις μεταξύ τους) τα οποία επίσης κατονομάζει η νηπιαγωγός.

«Αυτοί ευθύνονται»

«Για όσα συμβαίνουν στο Ίδρυμα ευθύνονται: η Πρόεδρος, που γνώριζε όσα συμβαίνουν και άφηνε να συνυπάρχουν παιδιά με τόση διαφορά ηλικίας και διαφορετικές ανάγκες, χωρίς να βρίσκει λύση για όσα θέματα δημιουργούνται. Η κοινωνική υπηρεσία, που δεν έχει κάνει κάτι για να σωθούν αυτές οι ψυχές. Ο ψυχολόγος, που δεν κατάλαβε τι ακριβώς συμβαίνει. Η υπεύθυνη του Ιδρύματος και το προσωπικό, που με τη στάση του καλύπτει τις πράξεις των υπολοίπων», υποστήριξε η νηπιαγωγός.

Θυμίζουμε ότι η Υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου έλαβε την καταγγελία για τα όσα συμβαίνουν στο ορφανοτροφείο-κολαστήριο από εργαζόμενους και όπως αποκάλυψε το πρωί, η καταγγελία που έχει στα χέρια της υπεβλήθη στο Διοικητικό Συμβούλιο της δομής στο τέλος Σεπτεμβρίου και από τότε δεν έγινε τίποτα!

Ληγμένα φάρμακα και ξύλο…

Ακολουθούν περιγραφές σοκ από τη νηπιαγωγό, για τα όσα συνέβαιναν και μεταξύ των παιδιών στο ίδρυμα, αλλά και την αντιμετώπιση που είχαν από τη διοίκηση και τους εργαζόμενους…

  • «Στις 6 Οκτωβρίου μας δόθηκε οδηγία να χορηγήσουμε ληγμένο φάρμακο σε ενός έτους παιδί. Τα παιδιά στερούνται ακόμη και τα βασικά, όπως το κατάλληλο φαγητό. Τα μεγαλύτερα παιδιά έχουν πολύ λίγα ρούχα».
  • «Ο 7χρονος μιλούσε συνέχεια για το σεξ, κατέβαζε ακόμη και στο σχολείο τα παντελόνια του. Μιλούσε πολύ άσχημα, χτυπούσε με μπουνιές και κλωτσιές την τζαμαρία. Μου είπε ότι στο σπίτι με τη μαμά και τον μπαμπά βλέπει ταινίες ακατάλληλου περιεχομένου. Ενημέρωσα την κοινωνική υπηρεσία αλλά και πάλι τίποτα».
  • «Όταν νοσούσε μεγάλο μέρος του προσωπικού με Covid τα πρόσεχαν οι καθαρίστριες, τα παιδιά γυρνούσαν με κόκκινα μάγουλα. Είχαν χτυπήσει και δύο ετών παιδί, ήταν όλοι ενήμεροι. Όταν τα παιδιά άκουγαν κάτι έκλειναν το στόμα τους. Τα παιδιά τρώνε από κέιτρινγκ»

Η Δόμνα Μιχαηλίδου είχε κάνει λόγο και για την ύπαρξη δωματίου τιμωρίας σε αποθήκη και η καταγγελία της νηπιαγωγού το περιγράφει με έναν ανατριχιαστικό διάλογο: «’Για ησύχασε μη σε πάω στις αποθήκες. Θυμάσαι τι ωραία που περνούσαμε; ‘ Το παιδί απάντησε στην εργαζόμενη: «όχι, όχι δεν θέλω να πάμε στις αποθήκες’».

Το καθεστώς τρομοκρατίας στο οποίο ζούσαν (και ζουν; ) τα παιδιά είναι άνευ προηγουμένου, η βία ήταν ατελείωτη και κανείς δεν φαινόταν πρόθυμος να τα βοηθήσει.

Οι παιδικές ψυχούλες τους γέμισαν με τρόμο και φόβο, αντί για γέλια και αγάπη…

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This