Καταρρέει το ΕΣΥ με νέο αρνητικό ρεκόρ στις εισαγωγές – Κραυγή αγωνίας από τους υγειονομικούς

Aυξήθηκαν οι εισαγωγές στα νοσοκομεία - Βγαίνουν εκτός μάχης οι υγειονομικοί

Must Read

SOS εκπέμπουν τα περισσότερα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας την ώρα που οι μεταλλάξεις Δέλτα και Όμικρον προκαλούν αδιανόητη αύξηση κρουσμάτων σε νεαρές και μεγαλύτερες ηλικίες.

Η κυβέρνηση αποφάσισε να ανοίξει τα σχολεία, λαμβάνοντας σχεδόν μηδαμινά μέτρα, για την προστασία μαθητών και καθηγητών. Με «όπλο»… ένα παραπάνω self test την εβδομάδα, τα σχολεία θα επαναλειτουργήσουν στις 10 Ιανουαρίου, με τους ειδικούς να προειδοποιούν για καταστροφικές επιπτώσεις, από την ενδοσχολική διασπορά του ιού.

Aυξήθηκαν οι εισαγωγές – Βγαίνουν εκτός μάχης οι υγειονομικοί

Τις τελευταίες ημέρες, εκτός από την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων που φτάνουν τις 50.000 ημερησίως, παρατηρείται και μεγάλη αύξηση στις εισαγωγές ασθενών στα νοσοκομεία. Ήδη οι εργαζόμενοι σε Ευαγγελισμό και Γεννηματά απευθύνουν έκκληση για ενίσχυση καθώς το προσωπικό που είχε ήδη μειωθεί σημαντικά από τις αναστολές όσων δεν εμβολιάστηκαν, έχει αποδεκατιστεί, με αποτέλεσμα γιατροί και νοσηλευτές να εργάζονται αδιάκοπα, εξαντλημένοι, χωρίς άδειες, ενώ συνάδελφοί τους νοσούν.

https://www.tiktok.com/@voulafrantzeskaki/video/7048667222713076997

Χαρακτηριστικές είναι οι καταγγελίες μιας νοσηλεύτριας η οποία τονίζει ότι πλέον έχουν απομείνει 2 άτομα για την φροντίδα 46 ασθενών, αλλά και οι καταγγελίες του προέδρου των εργαζομένων στον Ευαγγελισμό«Συνάδελφοι λένε δέχονται πιέσεις να μην κατεβαίνουν να κάνουν τεστ για τον κορωνοϊό για να μη δημιουργηθεί πρόβλημα στα τμήματα σε περίπτωση που το προσωπικό βγει θετικό καθώς το προσωπικό είναι οριακό» δήλωσε ο κ. Φερεντίνος.

Με τις εισαγωγές ασθενών να αυξάνονται κάθε μέρα όλο και περισσότερο, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι προχώρησε σε συμφωνία  με ιδιωτικές κλινικές να παραχωρήσουν  κλίνες στην Αττική. Τα νούμερα προκαλούν πανικό. Συνολικά 4.300 ασθενείς νοσηλεύονται με κορωνοϊό, ενώ 1.004 δίνουν μάχη σε ΜΕΘ. Μάλιστα, καταγράφηκε αρνητικό ρεκόρ για το τελευταίο διάστημα με 640 εισαγωγές ασθενών το τελευταίο 24ωρο.

Ταυτόχρονα, προκαλεί έντονη ανησυχία ο μεγάλος αριθμός των υγειονομικών που νοσούν και έχουν τεθεί εκτός μάχης. Όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ, συνολικά 2.000 υγειονομικοί νοσούν από Covid-19, από τους οποίους οι 500 ανήκουν στο προσωπικό νοσοκομείων της Αττικής.

Σημειώνεται ότι και σήμερα ο Θάνος Πλεύρης ανακοίνωσε ότι περιμένουμε νέο μαύρο ρεκόρ με 50.000 νέες μολύνσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This