Οι επόμενες δύο εβδομάδες θα είναι κρίσιμες… για τα νέα μέτρα που έρχονται

Στο στόχαστρο (ξανά) η εστίαση, οι ανεμβολίαστοι και οι άνω των 50 ετών.

Must Read

Παρότι τα τελευταία 24ωρα καλλιεργείται από πλευράς Κυβέρνησης μια αισιοδοξία πως η κατάσταση στη χώρα μας με τη μετάλλαξη Όμικρον θα είναι καλύτερη μετά από περίπου δύο εβδομάδες και πως «όλα είναι υπό έλεγχο», η πραγματικότητα είναι πως η εικόνα αυτή είναι θεωρητική και απέχει ακόμα από το να γίνει πράξη..

Γι’ αυτό άλλωστε, εξετάζεται ένα νέο πακέτο περιοριστικών μέτρων, τα οποία δεν αποκλείεται να ισχύσουν μετά τις 16 Ιανουαρίου, μετά τη λήξη δηλαδή του τρέχοντος πακέτου…

Συνεπώς η φράση «οι επόμενες δύο εβδομάδες θα είναι κρίσιμες» που ακουγόταν τόσο πολύ στα πρώτα κύματα της πανδημίας, επανέρχεται δριμύτερη… Για ενίσχυση του ΕΣΥ, ωστόσο, ούτε λόγος…

Η εξέλιξη του ανοίγματος των σχολείων και ο τρόπος που αυτά θα ανοίξουν την προσεχή Δευτέρα, θα είναι ένας καθοριστικός παράγοντας που θα μελετηθεί στις συζητήσεις και τις συσκέψεις των επιστημόνων της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, αλλά και των «επιστημόνων» του Μαξίμου, για την πορεία της κατάστασης και την επιδημιολογική εικόνα.

Ποιοι μπαίνουν στο «στόχαστρο»

Με νέους περιορισμούς να βρίσκονται στο τραπέζι, το δεδομένο είναι πως στο επίκεντρο των συζητήσεων είναι και πάλι η εστίαση, οι ανεμβολίαστοι και οι άνω των 50 ετών.

Σε ότι αφορά την εστίαση, εξετάζεται μια ακόμη μείωση του αριθμού των ατόμων που θα μπορούν να βρίσκονται στους εσωτερικούς χώρους των καταστημάτων της κατηγορίας, ενώ σχεδιάζεται και ο πλήρης αποκλεισμός των ανεμβολίαστων από όλους τους εξωτερικούς χώρους.

Γιατί για την Κυβέρνηση είναι πιο «λογικό» ένας θετικός στον κορωνοϊό να κυκλοφορεί ανεξέλεγκτος (και με το νόμο) μετά από μόλις πέντε ημέρες καραντίνας, αλλά θεωρεί απαγορευτικό το να μπορεί να κάτσει σε εξωτερικό χώρο ένας ανεμβολίαστος που κάνει τουλάχιστον τρία rapid test την εβδομάδα…

«Στο τραπέζι βρίσκεται το ζήτημα της πρόσβασης των ανεμβολίαστων ακόμα και στους εξωτερικούς χώρους της εστίασης, ωστόσο οι ειδικοί είναι εκείνοι που θα συνεδριάσουν και θα αποφασίσουν ως σώμα την εισήγησή τους προς την Κυβέρνηση. Η κυβέρνηση θα κάνει αυτό που θα χρειαστεί. Εύχομαι να μην χρειαστεί να πάρουμε κανένα άλλο μέτρο αν κάνουμε το απλό μέτρο: να πάμε να κάνουμε το εμβόλιο», σχολίασε επ’ αυτού ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας.

Για τους άνω των 50 ετών φαίνεται να είναι ειλημμένη η απόφαση για υποχρεωτικό εμβολιασμό και δεν αποκλείεται μάλιστα αυτό να τεθεί σε ισχύ και από τον Φεβρουάριο.

Επίσης, βρισκόμαστε και εν αναμονή της ανακοίνωσης για την επτάμηνη διάρκεια ισχύος του πιστοποιητικού εμβολιασμού για όλους, κάτι που θα αναγκάσει τους πολίτες να μπουν σε μια ατέρμονη εμβολιαστική υποχρέωση.

Τι θα γίνει με τα πρόστιμα στους άνω των 60 ετών

Λήγει εν τω μεταξύ σε λίγες ημέρες και η προθεσμία που έδωσε η Κυβέρνηση στους άνω των 60 ετών, είτε να κάνουν την πρώτη δόση του εμβολίου, είτε τη τρίτη, αλλιώς θα τους επιβάλλεται μηνιαίο πρόστιμο 100 ευρώ.

Ο Στέλιος Πέτσας πάντως, άφησε μια μικρή «χαραμάδα» για το αν τελικά θα επιβληθεί αυτό το πρόστιμο: «Ως τότε έχουμε μέρες. Όταν φτάσουμε στην ημέρα εκείνη θα δούμε τι πρέπει να γίνει. Η αύξηση του εμβολιασμού στην εν λόγω ηλικιακή ομάδα είναι πολύ μεγάλη και ελπίζω ότι ο ρυθμός αυτός θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα».

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This