Καταρρέει και άλλο αφήγημα: Τελικά δεν υπάρχει ανοσία της αγέλης!

Δύσκολος... «αντίπαλος» αποδεικνύεται η μετάλλαξη Όμικρον

Must Read

Τι και αν μέχρι χθες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποσχόταν ότι η πανδημία θα τελειώσει πολύ σύντομα, λέγοντας συγκεκριμένα ότι «είμαστε στο τέλος της». Τι και αν τα κυβερνητικά στελέχη μιλούν για αποκλιμάκωση των κρουσμάτων. Η πραγματικότητα είναι άλλη, και για ακόμη μια φορά άλλο ένα αφήγημα «γκρεμίζεται»…

Δεν συνεχίζεται μόνο η πίεση στο ΕΣΥ. Ο καθημερινός ρυθμός των νεκρών είναι τεράστιος και για αυτό άλλωστε όσο και αν θέλει να το κρύψει η κυβέρνηση, αποφασίζει άμεσα την παράταση των περιοριστικών μέτρων υπό την πίεση των συνθηκών, όπως και την απομάκρυνση μέσω… απολύσεων όσων υγειονομικών δεν έχουν εμβολιαστεί.

Τα κυβερνητικά στελέχη συνεχίζουν το τροπάριό τους -που όμως δεν έχει πλέον αποδέκτες και ακροατές- ότι σε ένα μήνα θα έχει τελειώσει η πανδημία. Τα ίδια έλεγαν και το 2021. Το λεγόμενο «τελευταίο μίλι» όμως άφησε πίσω του σχεδόν 22.000 νεκρούς. Η κυβέρνηση αποφάσισε να ανοίξει μετά τις γιορτές τα σχολεία, χωρίς τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, και με θράσος υπερασπίζεται το εγκληματικό πρωτόκολλο του 50%+1, ενώ παράλληλα αρνείται να μειώσει τους μαθητές και τις μαθήτριες ανά τμήμα.

Και μέσα σε αυτό το αντιφατικό κλίμα, άλλο ένα αφήγημα του Κυριάκου Μητσοτάκη καταρρέει! Η λεγόμενη «ανοσία της αγέλης» που όχι μόνο πολυδιαφημίστηκε, αλλά και θεωρήθηκε επιτυχημένο κατά την εφαρμογή του μοντέλο, τελικά ήταν μία… φούσκα!

Μαγιορκίνης:«Δεν υπάρχει ανοσία της αγέλης»

Ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης σημείωσε πως όσοι νόσησαν από κορωνοϊό μπορούν να αρρωστήσουν ξανά σε τρεις μήνες. Δηλαδή με λίγα λόγια ότι δεν υπήρξε, δεν υπάρχει και δεν πρόκειται να υπάρξει ανοσία της αγέλης. Μάλιστα, πρόσθεσε ότι αυτή η θεωρία ήταν μία ελπίδα των ειδικών στο αρχικό στάδιο της πανδημίας.

«Η αποστειρωτική ανοσία στον κορωνοϊό δεν είναι κάτι εφικτό, ούτε διαρκείας, καθώς  κάποιος που έχει νοσήσει με κορωνοϊό, μπορεί να ξανακολλήσει τρεις – τέσσερις μήνες μετά. Το σενάριο της ανοσίας της αγέλης δεν υφίσταται και δεν θα επιτευχθεί» ανέφερε με νόημα ο κ. Μαγιορκίνης.

«Μετά από δύο – τρεις μήνες, είτε έχεις εμβολιαστεί, είτε έχεις νοσήσει, η πιθανότητα να κολλήσεις, αλλά ελαφριά, ανεβαίνει πάνω από 50%, αν και εφόσον έλθεις σε επαφή με τον ιό» πρόσθεσε και εκτίμησε ότι το Πάσχα πιθανότατα να βρισκόμαστε σε αρκετά καλύτερη κατάσταση και καλύτερα από τώρα».

Παυλάκης: «Κορύφωση θανάτων τον Απρίλιο»

Επιφυλακτικός εμφανίστηκε νωρίτερα ο καθηγητής – ερευνητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης, σχετικά τόσο με την πορεία και εξέλιξη της πανδημίας, όσο και με τα στοιχεία που αφορούν στην μετάλλαξη Όμικρον. «Τα δύσκολα δεν είναι πίσω μας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε ο Γιώργος Παυλάκης, πως το «τσουνάμι» της μετάλλαξης Όμικρον του κορονοϊού θα περάσει αρκετά γρήγορα αλλά θα αφήσει στη θέση του ένα χαμηλότερο κύμα και ενδέχεται να σημειωθεί κορύφωση θανάτων τον Απρίλιο. «Το επόμενο διάστημα μέχρι το καλοκαίρι πρέπει να αποφευχθεί αυτό που συνέβη την προηγούμενη άνοιξη. Το άσχημο επιδημικό κύμα που θα φέρει χιλιάδες θανάτους» σημείωσε.

Αξίζει να σημειωθεί πως δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να «αναζωπυρωθούν» η μετάλλαξη Δέλτα και η Όμικρον. «Πρέπει να λέμε τις δυσάρεστες αλήθειες, η επιδημία δεν θα φύγει μόνη της», τόνισε ο καθηγητής ενώ σημείωσε πως «πρέπει να κερδίσουμε το Πάσχα».

Τέσσερις διασωληνώσεις με μετάλλαξη Όμικρον

Έντεκα περιστατικά που χρειάστηκαν διασωλήνωση δέχθηκε τις τελευταίες ώρες το νοσοκομείο «Αττικόν», τέσσερα εκ των οποίων ήταν ασθενείς που είχαν προσβληθεί από τη μετάλλαξη Όμικρον, σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο καθηγητής πνευμονολογίας και εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου, Ηρακλής Τσαγκάρης,

Ο γιατρός αναφερόμενος στην πίεση που δέχεται το τελευταίο διάστημα το νοσοκομείο, είπε πως η πληρότητα στις κλίνες ΜΕΘ αγγίζει το 100%. Πρόσθεσε, δε, ότι έχουν γίνει 80 εισαγωγές στις τρεις τελευταίες εφημερίες που «για το μέγεθος του νοσοκομείου είναι πάρα πολλές» ενώ ανέφερε ότι έχουν αναπτυχθεί πάρα πολλά ράντζα, προκειμένου να καλύψουν τα non covid περιστατικά.

Διαβάστε ακόμα:

«Στόλισαν» τη Μίνα Γκάγκα στην Πάτρα

Πάνω από 70 οι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ! «Όλοι αναρωτιούνται τι φταίει εκτός από την κυβέρνηση»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This