Σκηνές «αρχαίας τραγωδίας» στην Αττική Οδό, με απεγνωσμένους οδηγούς εγκλωβισμένους από νωρίς το μεσημέρι!

Δόθηκε εντολή για τη διενέργεια της προκαταρκτικής εξέτασης για την αναζήτηση ευθυνών για την απαράδεκτη κατάσταση στον αυτοκινητόδρομο

Must Read

Πάντα ετοιμοπόλεμο δηλώνει το κράτος, προτού «χτυπήσουν» οι ακραίες καιρικές συνθήκες και πάντα επικρατεί το χάος όταν αυτό ξεσπά, παρά το γεγονός ότι πάντα υπάρχουν συστάσεις για αποφυγή μη απαραίτητων μετακινήσεων.

Τις τελευταίες ώρες, ιδιαίτερα, μια μεγάλη τραγωδία εξελίσσεται στην Αττική Οδό, όπου χιλιάδες οδηγοί βρίσκονται παγιδευμένοι για ώρες ολόκληρες, με τα αυτοκίνητά τους να κοντεύουν να σκεπαστούν ολόκληρα από το χιόνι, καθώς τίποτα δεν κινείται από τις 12 το μεσημέρι. Αρκετοί από αυτούς χωρίς αντιολισθητικές αλυσίδες, παρά τις προειδοποιήσεις, ενώ υπήρξαν και περιπτώσεις όπου νταλίκες «δίπλωσαν» κλείνοντας τη διέλευση και στα δύο ρεύματα του αυτοκινητοδρόμου.

Μάλιστα, με τις συνθήκες να αναμένεται να γίνουν ακόμη χειρότερες, καθώς πέφτει η νύχτα και μαζί και οι θερμοκρασίες, το μόνο που μπορεί κανείς να αναρωτηθεί είναι τι θα απογίνουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι.

Πάντως, μετά τη σχετική δήλωση του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, Χρήστου Στυλιανίδη, ο οποίος, στο πλαίσιο της έκτακτης ενημέρωσης για την κακοκαιρία, επέρριψε ευθύνες για τη συγκεκριμένη κατάσταση στην εταιρεία «Αττική Οδός ΑΕ», ήδη διατάχθηκε εισαγγελική έρευνα για τον εγκλωβισμό οδηγών στην Αττική οδό, εν μέσω της σφοδρής κακοκαιρίας που πλήττει την Αττική με την έντονη χιονόπτωση.

Την εντολή για τη διενέργεια της προκαταρκτικής εξέτασης έδωσε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου και στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που θα διενεργήσει ο προϊστάμενος της ποινικής δίωξης Αντώνης Ελευθεριανος, θα αναζητηθούν τυχόν ευθύνες για το αδίκημα της παρακώλυσης ή διατάραξης συγκοινωνιών.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία, από την πλευρά της, ζήτησε από την Τροχαία να μην στέλνει άλλα οχήματα προς τις εισόδους και εξόδους της Αττικής οδού.

  • Δείτε σχετικό ρεπορτάζ:

Ίδια χάλια και στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας

Κανονικός Γολγοθάς για τους οδηγούς υπήρξε και η κίνηση στους πιο κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, με την Κηφισίας, τη Μεσογείων, ακόμη και τη Βασιλίσσης Σοφίας να καθίστανται σχεδόν αδιάβατες. Αποστάσεις που στην χειρότερη χρειάζονται μισή ώρα, σήμερα έφταναν και τις 3 ώρες.

Κλειστή, εξάλλου, ήταν και η λεωφόρος Κατεχάκη, με την Τροχαία να έχει απαγορεύσει την κυκλοφορία των οχημάτων στη Λεωφόρο Κανελλοπούλου (Κατεχάκη) και στα δύο ρεύματα από τη λεωφόρο Μεσογείων προς την περιφερειακή Υμηττού, αλλά και στη λεωφόρο Ελ. Βενιζέλου στην Ηλιούπολη και στα δύο ρεύματα από την πλατεία 28ης Οκτωβρίου προς την περιφερειακή Καρέα.

Ακόμα και στα νότια προάστια η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη, αφού το χιόνι έχει καλύψει τα πάντα και λεωφόροι όπως η Αλίμου χρειάζονται, χωρίς υπερβολή, αλυσίδες, ενώ τα πάντα είναι ακίνητα στην λεωφόρο Βουλιαγμένης. Ως εκ τούτου, η ΕΛ.ΑΣ., με ανακοίνωσή της, έκανε νέα έκκληση στους οδηγούς να χρησιμοποιούν αντιολισθητικές αλυσίδες στα οχήματά τους, σε όλο το οδικό δίκτυο της Αττικής.

Αναλυτικά, η ανακοίνωσή της αναφέρει: «Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που παρατηρούνται στον νομό Αττικής και προς αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων, παρακαλούνται οι οδηγοί οχημάτων που κινούνται σε οδικό δίκτυο όπου παρατηρείται χιονόστρωση ή παγετός, να τοποθετούν στους δύο τουλάχιστον κινητήριους τροχούς αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα ανάλογα αντιολισθητικά μέσα, εφόσον το όχημά τους δεν φέρει ειδικά ελαστικά (χιονολάστιχα)».

Από την κυκλοφορία αποσύρθηκαν σταδιακά όλα τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ, λόγω της έντονης κακοκαιρίας. Σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ, από νωρίς το πρωί υπήρξαν προβλήματα σε αρκετές γραμμές λεωφορείων και τρόλεϊ, με αποτέλεσμα να σταματούν αναγκαστικά την κυκλοφορίας τους.

Που έχει διακοπές ρεύματος

Σε Αττική, Εύβοια και Κρήτη εντοπίζονται τις τελευταίες ώρες τα σημαντικότερα προβλήματα με διακοπές ρεύματος εξαιτίας της κακοκαιρίας, σύμφωνα με την ενημέρωση από τον ΔΕΔΔΗΕ. Σε αρκετές από τις περιοχές, μάλιστα, υπάρχουν δυσκολίες και στην πρόσβαση των συνεργείων του Διαχειριστή στις βλάβες, λόγω των συνεχόμενων χιονοπτώσεων.

Ειδικότερα, όπως είπε μιλώντας στο newsit.gr ο πρόεδρος τεχνικών ΔΕΝ Κώστας Μανιάτης, «αυτή τη στιγμή έχουμε μεμονωμένες περιπτώσεις από υπερφορτώσεις όπως στην Καλογρέζα, όπως πιο νωρίς στο Κουκάκι. Έπαθε ζημιά ο μετασχηματιστής. Σε λίγο θα δώσουν ρεύμα, έχουν πάει συνεργεία να το φτιάξουν. Κοιτάμε να αποκαταστήσουμε όλες τις διακοπές όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Έχουμε προβλήματα με γραμμές στην Λούτσα, τη Νέα Μάκρη, στο νέο Βουτζά, Ανθούσα. Ο κόσμος κρυώνει και δουλεύουν όλα τα μηχανήματα και υπάρχουν αυτά τα θεματάκια. Εμείς είμαστε στον δρόμο. Είναι ελάχιστοι οι τεχνικοί μας. Μόνο τέτοιες μέρες μας σκέφτονται, μετά μας ξεχνάνε. Δεν έχουν κάνει προσλήψεις εδώ και τόσα χρόνια. Και πιέζουμε για προσλήψεις και ακόμα τίποτα».

Αναλυτικά τα προβλήματα στις περιοχές:

  • Στην Αττική υπήρξε διακοπή της ηλεκτροδότησης στην Παλλήνη περί την λεωφόρο Μαραθώνος και την Ανθούσα. Τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ εργάζονται με αμείωτους ρυθμούς για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης αντιμετωπίζοντας προβλήματα πρόσβασης λόγω της χιονόπτωσης.
  • Στην Εύβοια τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ αντιμετωπίζουν επίσης σοβαρά προβλήματα πρόσβασης για την αποκατάσταση των βλαβών. Οι βλάβες εντοπίζονται στο Μαντούδι, το Αλιβέρι, τα Ψαχνά και τους Ωρεούς.
  • Διακοπές σημειώνονται και στην περιοχή της Θήβας περί την λίμνη Υλίκη και στο Πήλιο προς την νότια πλευρά του. Η ηλεκτροδότηση των Σποράδων συνεχίζεται χωρίς προβλήματα μέχρι τώρα.
  • Στα νησιά η κακοκαιρία έχει επηρεάσει μέχρι τώρα το βορειοανατολικό Αιγαίο (κυρίως τη Λήμνο, τη Χίο και την Ικαρία), τις Κυκλάδες (κυρίως Νάξο, Πάρο, Μύκονο, Σύρο, Αμοργό, Σέριφο, Κύθνο, Σίφνο, Μήλο) και την Κρήτη. Ειδικά στην Κρήτη, οι σημαντικότερες βλάβες που είναι σε εξέλιξη, έχουν ως εξής:
    • Στα Χανιά, σημειώθηκε διακοπή ηλεκτροδότησης στις περιοχές Βλητές, Πυθάρι,  Σταυρός, Κουνουπιδιανά και Άγιος Ονούφριος, ενώ έχει ήδη ξεκινήσει επιθεώρηση του δικτύου για τον εντοπισμό της βλάβης.
    • Στο Αρκαλοχώρι, στον οικισμό των σεισμόπληκτων έχει μεταφερθεί γεννήτριες ονομαστικής ισχύος 300 kVA. Έχουν ολοκληρωθεί οι αναγκαίες καλωδιώσεις και το Η/Ζ έχει ήδη εγκατασταθεί και δοκιμαστεί.
    • Τέλος, στο Οροπέδιο Λασιθίου όπου υπάρχει έντονη χιονόπτωση, στάλθηκε ένα συνεργείο δύο ατόμων, το οποίο θα παραμείνει όλο το βράδυ για την άμεση αντιμετώπιση των βλαβών.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This