Φταίει ο χιονιάς που ήρθε νωρίτερα,  φταίει η Αττική Οδός, φταίει κι ο Χατζηπετρής…

…. και πέραν τούτων ουδείς…

Must Read

Ο ανύπαρκτος κρατικός μηχανισμός «ξεβρακώθηκε» μεγαλοπρεπώς και το αποτυχημένο επιτελικό κράτος έδωσε για μια ακόμη φορά τα διαπιστευτήριά του. Με μια κακοκαιρία η οποία προαναγγελλόταν από σύσσωμο τον μετεωρολογικό κόσμο εδώ και σχεδόν μια εβδομάδα και μια Κυβέρνηση και μια Περιφέρεια Αττικής να διαβεβαιώνουν ότι είναι έτοιμοι… μοστράροντας τα νέα σούπερ ντούπερ μηχανήματα που –και καλά-θα σάρωναν τα πάντα.

Τελικά, όπως φάνηκε για μια ακόμη φορά, τα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα έσκασαν στα κεφάλια των πολιτών και όχι των κυβερνώντων. Χάος στον ακριβότερο αυτοκινητόδρομο της Ευρώπης, χάος στις κεντρικές οδικές αρτηρίες της πρωτεύουσας, χάος στον σιδηρόδρομο, συνεχείς διακοπές ηλεκτροδότησης στο ακριβότερο ηλεκτρικό δίκτυο της Ευρώπης, χάος… παντού.

Και για όλα αυτά, φταίει αυτός ο άτιμος ο χειμώνας που έφερε χιονιά, ο οποίος ήρθε και νωρίτερα χωρίς να καταδεχθεί να ειδοποιήσει την Κυβέρνηση, η οποία δεν ήταν έτοιμη στις 08:00, αλλά θα ήταν έτοιμη στις 12:00…  Για κάτι που ήξερε ότι έρχεται εδώ και σχεδόν μια εβδομάδα. Ή μήπως δεν έφτασαν και οι προβλέψεις στο Μαξίμου και χάθηκαν κάπου μαζί με τη μελέτη Τσιόδρα-Λύτρα για τους θανάτους εκτός ΜΕΘ;

Το είπε άλλωστε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου σε δύο κανάλια: «Προφανώς είχαμε ένα πάρα πολύ έντονο φαινόμενο που μπήκε αιφνιδιαστικά και νωρίτερα στην Αθήνα με βάση τις προβλέψεις που υπήρχαν, αυτό επιδείνωσε πολύ την κατάσταση» και «η πληροφόρηση που υπήρχε ήταν ότι το χιόνι θα ερχόταν αργότερα και όχι τόσο έντονο και δημιούργησε όλα αυτά τα προβλήματα, με βασικό και καίριο την αδυναμία λειτουργίας ενός μεγάλου δρόμου της Αττικής Οδού που κατέρρευσε τελείως».

Τι άλλο να πει ο άνθρωπος; «Μπήκε αιφνιδιαστικά και νωρίτερα». Ορίστε η αιτία όλου αυτού του χάους. Γιατί αν ο χιονιάς ήταν «Άγγλος» στο ραντεβού του ο κρατικός μηχανισμός θα ήταν πανέτοιμος…

Και τελικά, ισχύει το «είχαμε ένα πάρα πολύ έντονο φαινόμενο» που είπε στον Alpha, ή το, «το χιόνι θα ερχόταν αργότερα και όχι τόσο έντονο» που είπε στον ΣΚΑΪ; Ή μήπως η καταλληλότερη έκφραση είναι το «δεν ξέρουν τι τους γίνεται», που λένε (όταν δεν σιχτιρίζουν) οι πολίτες το τελευταίο 24ωρο;

Βέβαια ο χιονιάς είχε και συνένοχο στο «έγκλημα». Την Αττική Οδό. Στην οποία η Κυβέρνηση έχει στρέψει όλα της τα βέλη και της ρίχνει όλες τις ευθύνες. Που είναι όντως ξεκάθαρες, σαφέστατες και αδιαμφισβήτητες.

Δεν νοείται ο μεγαλύτερος (ο ακριβότερος) και θεωρητικά ασφαλέστερος αστικός αυτοκινητόδρομος, να καταρρέει έτσι και καταλήγουν να εγκλωβίζονται σε αυτόν πάνω από 3.000 αυτοκίνητα για τόσες ώρες. Και να μην ενδιαφέρεται κανείς.

Το σχόλιο δε του Διευθυντή Κυκλοφορίας της Αττικής Οδού Φάνη Παπαδημητρίου, «εδώ και 18 χρόνια είμαι Διευθυντής Κυκλοφορίας στην Αττική Οδό και ντρέπομαι για την εικόνα αυτή», είναι σαν να μην έγινε ποτέ, καθώς ελάχιστη σημασία έχει το αν ντρέπεται ή όχι, όταν οι εικόνες των εγκλωβισμένων και ανήμπορων οδηγών ξεκίνησαν από χθες και συνεχίζονται και σήμερα.

Πάντως οι πολίτες, εγκλωβισμένοι και μη, με ρεύμα και χωρίς, θα πρέπει να αισθάνονται καλύτερα, γιατί έχουν τη «συμπάθεια» του Στέλιου Πέτσα:

Κατά τον κ.Οικονόμου, «σ’ ότι αφορά τον συγκεκριμένο αυτοκινητόδρομο (σ.σ. Αττική Οδός), σχέδια, υποχρεώσεις, κινήσεις που θα έπρεπε να είχανε γίνει από τον παραχωρησιούχο δεν έγιναν με αποτέλεσμα η κατάσταση σταδιακά να δυσκολεύεται, να εγκλωβιστούν οχήματα και από ένα σημείο και μετά, με το φαινόμενο να είναι σε εξέλιξη, τα πράγματα γινόντουσαν όλο και πιο δύσκολα μέχρι να φτάσουμε στο σημείο εκπόνησης του σχεδίου απεγκλωβισμού. Για όλα αυτά θα δοθούν εξηγήσεις στον κόσμο που ταλαιπωρήθηκε με απόλυτη ευκρίνεια, τώρα βρισκόμαστε ακόμα σε πολύ δύσκολη φάση», ενώ σε άλλη τηλεοπτική του εμφάνιση είπε σχετικά: «Η διαχείριση του δρόμου της Αττικής Οδού με ευθύνη της εταιρείας κατέρρευσε από την πρώτη στιγμή. Δεν είναι μέρα σήμερα για να κάνουμε πινγκ πονγκ ευθυνών».

Όσο για τις υπόλοιπες κεντρικές αρτηρίες της Αθήνας που κατέρρευσαν κι εκεί δεν υπάρχει κάποιος παραχωρησιούχος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε την απάντηση: «Όταν έρθει η ώρα να κάνουμε τον απολογισμό θα τον κάνουμε, είναι γνωστό σε ποιους δρόμους τίνος ήταν η ευθύνη, αλλού δούλεψε σχετικά καλύτερα, αλλού δεν δούλεψε καθόλου», ενώ στον ΣΚΑΪ σχολίασε: «Αυτή η κυβέρνηση δεν έχει καμία δυσκολία να αναλαμβάνει τις ευθύνες της και θα το κάνει, αλλά και οι ευθύνες άλλων που είχαν εγγυηθεί ότι οι δρόμοι θα μένουν ανοιχτοί, πράγμα που δεν έγινε, κι αυτές θα αποδοθούν».

Πάντως μέχρι στιγμής ανάληψη ευθύνης από αυτή την Κυβέρνηση δεν έχουμε ζήσει. Όχι για την κακοκαιρία, αλλά για τίποτα.

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This