«Αποβολή» για τον καθηγητή που επιτέθηκε φραστικά στον μαθητή με τη φούστα

Must Read

Εκτός σχολείου τέθηκε με απόφαση του διευθυντή ο καθηγητής του Μουσικού Γυμνασίου στο Ιλιον που προκάλεσε επεισόδιο σε βάρος ενός μαθητή ο οποίος μπήκε στην αίθουσα φορώντας φούστα.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου Αννα Χρονοπούλου, η απομάκρυνσή του έγινε χωρίς δεύτερη σκέψη και πλέον αναμένονται τα αποτελέσματα της έρευνας που διέταξε το υπουργείο Παιδείας με πρωτοβουλία του γενικού γραμματέα Αλέξανδρου Κόπτση προκειμένου να εξακριβωθεί τι ακριβώς συνέβη.

«Πράγματι, υπήρξε διαμαρτυρία των μαθητών στο σχολείο μας. Τα πράγματα, ωστόσο, δεν είναι ακριβώς έτσι όπως παρουσιάστηκαν από τα μέσα ενημέρωσης. Δεν επιθυμούμε ως σύλλογος να μείνουμε στο περιστατικό και να το αναλύσουμε περαιτέρω. Ο εκπαιδευτικός, ο άνθρωπος που υποτίθεται ότι είναι η πέτρα του σκανδάλου, αυτήν τη στιγμή δεν βρίσκεται στο σχολείο και έχει κινηθεί διαδικασία ώστε να εξακριβωθεί τι ακριβώς έχει συμβεί» ανέφερε χθες η κυρία Χρονοπούλου. Πρόσθεσε μάλιστα ότι σύσσωμος ο σύλλογος γονέων καταδικάζει ρατσιστικές, παρενοχλητικές και αντιπαιδαγωγικές συμπεριφορές και στη συνέχεια αναφέρθηκε στις αντιδράσεις των μαθητών, που έσπευσαν να πάρουν το μέρος του συμμαθητή τους και να υποστηρίξουν την ενδυματολογική επιλογή του. «Αποδεχόμαστε τη διαμαρτυρία τους, η οποία δεν είναι η πρώτη. Καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου αντιδρούν για διάφορα ζητήματα που άπτονται της ουσιαστικής εκπαίδευσής τους».

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με μαρτυρίες των παιδιών, ο καθηγητής φέρεται ότι αποκάλεσε τον μαθητή με τη φούστα «ντροπή της κοινωνίας» και στη συνέχεια ότι τον πέταξε έξω από τη σχολική αίθουσα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την επόμενη ημέρα οι συμμαθητές του να πάνε στο σχολείο με φούστα και τα κορίτσια με παντελόνια και γραβάτες, προκειμένου να συμπαρασταθούν στο παιδί και να περάσουν ένα μήνυμα για τη διαφορετικότητα. Παράλληλα, ανάρτησαν σε τοίχους του κτιρίου πανό με συνθήματα όπως «Τα ρούχα δεν έχουν φύλο» και «Εχουμε δικαίωμα στην έκφραση».

Δείτε επίσης: Καθηγητής έβγαλε από την τάξη μαθητή που πήγε ντυμένος με φούστα – Οι συμμαθητές του αντιδρούν 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This