«Έκανα μαλ@κι@! Ξέχασα εκεί το δρεπάνι» – Ο 23χρονος Carciu «καρφώνει» τον 21χρονο

Τι κατέθεσε στην απολογία του ο 23χρονος Αλβανός για όσα συνέβησαν πριν και μετά την επίθεση

Must Read

Τον 21χρονο Έλληνα Γ.Κ. καρφώνει ως εκτελεστή του 19χρονου Άλκη Καμπανού, 23χρονος Αλβανός Afksentos Carciu, ο οποίος προφυλακίστηκε χθες μετά την απολογία του.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στην απολογία του ο 23χρονος σεσημασμένος χούλιγκαν ο οποίος είναι υπόδικος για υπόθεση ομαδικής βίας στο παρελθόν, παραδέχτηκε ότι βρισκόταν στον τόπο του εγκλήματος, ωστόσο αρνήθηκε ότι έλαβε μέρος στην δολοφονική επίθεση. Ο 23χρονος υποστήριξε ότι δεν κατέβηκε από το λευκό citroen του οποίου είναι ιδιοκτήτης και ανέφερε: «… ύστερα από λίγη ώρα επιστρέψαμε όλοι στα γραφεία του Συνδέσμου στην Παλαιών Πατρών Γερμανού. Εκεί έφτασαν και τα έτερα άτομα, που επέβαιναν στα άλλα δύο αυτοκίνητα, μεταξύ των οποίων και ο Γ.Κ, ο οποίος μπροστά σε όλους μας ανέφερε χαρακτηριστικά: “Eκανα μαλ… Ξέχασα εκεί το δρεπάνι».

Ο 23χρονος ισχυρίζεται ότι εκείνος και οι υπόλοιποι συλληφθέντες είναι «θύματα τoυ φανατισμού» και ότι «μετά τον αγώνα βόλεϊ των ομάδων ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού, φτάσανε στο Σύνδεσμο και έτερα μέλη μας ενημέρωσαν ότι ψάχνουν οπαδούς της ομάδας του Αρη, γιατί είχε προηγηθεί μεταξύ τους οπαδικό επεισόδιο».

Συγκεκριμένα, ο 23χρονος υποστήριξε: «Θύματα του φανατισμού, ξεκινήσαμε από το κέντρο της Θεσσαλονίκης τρία αυτοκίνητα, προς αναζήτηση οπαδών του ΑΡΗ, που όπως γνωρίζαμε στο παρελθόν είχαν τραυματίσει βαριά συνοπαδό μας. Σκοπός μας ήταν ο διαπληκτισμός με ύβρεις και χειροδικίες. Ουδέποτε σκέφτηκα ότι, από ένα τέτοιο περιστατικό θα προκληθούν τα μοιραία αποτελέσματα, που εν τέλει προέκυψαν» υποστηρίζει.

Ο Afksendos Carciu κατέθεσε ότι οδηγούσε το αυτοκίνητό του στο οποίο επέβαιναν άλλοι τρεις κατηγορούμενοι, που τους κατονόμασε, ενώ ο δράστης με το δρεπάνι επέβαινε στο   Polo: «Πριν φτάσουμε στη διασταύρωση επί της οδού Πλαστήρα, στο ύψος με την οδό Γαζή, το αυτοκίνητο μάρκας POLO, αιφνίδια έστριψε αριστερά επι της οδού Γαζή. Σταματήσαμε τα δύο αυτοκίνητα που προπορευόμασταν και περιμέναμε επί της οδού Πλαστήρα. Τα άτομα που επέβαιναν στο POLO, μας έδωσαν σήμα να κατέβουμε, αυτό σήμαινε ότι, είχαν βρεθεί τα άτομα που έψαχναν. Αξίζει στο σημείο αυτό, να αναφέρω ότι, τόσο εγώ, όσο και τα άτομα που επέβαιναν στο δικό μου αυτοκίνητο, δεν φέραμε όπλα, μαχαίρια, ή άλλο όργανο, που θα μπορούσε να οδηγήσει σε θανάσιμο τραυματισμό. Και ξεκίνησε η συμπλοκή» υποστήριξε.

Ο 23χρονος δράστης ισχυρίστηκε ότι τρόμαξε όταν είδε τι συνέβαινε: «… εγώ δεν είχα τραβήξει το χειρόφρενο και το αμάξι ξεκίνησε να κατηφορίζει μόνο στην Πλαστήρα. Ενώ όλοι είχαν ήδη φτάσει στο σημείο της συμπλοκής, εγώ μπήκα αμέσως ξανά στο αμάξι και τράβηξα το χειρόφρενο. Αφησα ανοιχτή την πόρτα του οδηγού, κατέβηκα από το αμάξι, όταν όμως είδα τι γινόταν προς το σημείο της συμπλοκής, τρόμαξα και ουδέποτε πλησίασα. Οταν αντιλήφθηκα ότι, η κατάσταση είχε ξεφύγει, χωρίς να έχω εικόνα, γιά το το ακριβώς συνέβαινε στο σημείο της συμπλοκής και βλέποντας να ανεβαίνουν από την Παπαναστασίου οπαδοί του ΑΡΗ, που φώναζαν και έβριζαν, τρομοκρατημένος φώναξα: ΠΑΜΕ, ΠΑΜΕ. Τις περισσότερες λεπτομέρειες, για τη συμπλοκή τις έμαθα αργότερα» είπε και υποστήριξε: «εκείνη τη στιγμή δεν γνώριζα ότι, κάποιος βρίσκεται σε θανάσιμο κίνδυνο. Ήδη άτομα από το Σύνδεσμο του ΑΡΗ άρχισαν να έρχονται προς το μέρος μας, πετώντας αντικείμενα και καρέκλες, όλοι όσοι είχαν κατέβει από τα αυτοκίνητά μας επέστρεψαν γρήγορα και επιβιβάστηκαν» είπε στην απολογία του.

«Το αριστερό χέρι του G. είχε κοπεί»

Μάλιστα σύμφωνα με το Open, ο 23χρονος είπε για τον 22χρονο ο οποίος τραυματίστηκε από το μαχαίρι που κρατούσε κατά την διάρκεια της επίθεσης: «Το αριστερό χέρι του G. είχε κοπεί και είχε αίματα και επίσης είχε αίματα και μέσα στο αυτοκίνητο. Γι’ αυτόν τον λόγο, έβγαλε από το αυτοκίνητο τα πλατοκαθίσματα και τα πέταξε σε ένα κάδο λίγο παραπάνω από το σημείο που είχε παρκάρει. Σε συνομιλία του με τον Τ είπε ότι ο G λίγο μετά το σημείο που είχαν παρκάρει με το Citroen πέταξε το μαχαίρι σε κάποιον υπόνομο», αναφέρεται στη δικογραφία.

Οι συγκατηγορούμενοί του τον δείχνουν ως «εγκέφαλο»

Σημειώνεται ότι οι συγκατηγορούμενοί του «αθωώνουν» τον 23χρονο Αλβανό για την δολοφονική επίθεση στον Άλκη, όμως τον «δείχνουν» ως διοργανωτή της επίθεσης. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, οι συλληφθέντες αναφέρουν ότι ο 23χρονος Afksendos Carciu είναι εκείνος που πρότεινε να βγουν για να κυνηγήσουν οπαδούς του Άρη. Από τις καταθέσεις τους προκύπτει ότι ο 23χρονος φέρεται να είναι ο «εγκέφαλος» της συμμορίας, εκείνος δηλαδή ο οποίος έδινε εντολές στους πιο νεαρούς χούλιγκαν. Από πλευράς του ο 23χρονος αρνείται τις κατηγορίες.

Παραδόθηκε ο «Αθηναίος»

Σημειώνεται ότι το μεσημέρι της Τρίτης ο 25χρονος που αναζητούσαν οι αρχές παραδόθηκε σε αστυνομικό τμήμα της Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για τον «Αθηναίο», τον 25χρονο Έλληνα ο οποίος ήταν μέλος σε σύνδεσμο του ΠΑΟΚ στην Αθήνα και φέρεται να είχε ταξιδέψει στην συμπρωτεύουσα, λίγο πριν τη δολοφονία του φοιτητή.

Ο 25χρονος ο οποίος κρυβόταν τις τελευταίες ημέρες, δεν είναι σεσημασμένος και δεν έχει συλληφθεί ποτέ. Μάλιστα υπήρχαν πληροφορίες ότι είχε επιστρέψει στην Αθήνα, ωστόσο όλες αυτές τις ημέρες, ο ίδιος παρέμενε στη Θεσσαλονίκη.

Διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον 20χρονο Αλβανό

Υπενθυμίζεται ότι οι αρχές αναζητούν ακόμα έναν 20χρονο Αλβανό, ο οποίος πιθανόν έχει διαφύγει στην Αλβανία και αναμένεται να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης σε βάρος του.

Δείτε επίσης:

 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This