Euroferry Olympia: Ναρκοπέδιο… Υπήρχε βυτίο στο κατάστρωμα! – Τρέμουν οι συγγενείς των τριών Ελλήνων αγνοούμενων

«Αν κοιμήθηκε στο φορτηγό… ίσως αυτό να αποδειχθεί μοιραίο» - 12 αγνοούμενοι - Αφγανός μετανάστης εκτός λίστας επιβατών ο ένας που απεγκλωβίστηκε

Must Read

Κόβουν την ανάσα και τα πλάνα και οι πληροφορίες που έρχονται για το φλεγόμενο πλοίο Euroferry Olympia, το οποίο έπιασε φωτιά, η οποία ξεκίνησε από το κατάστρωμα 3 κι ενώ έπλεε στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Ερεικούσας, στα ανοιχτά της Κέρκυρας.

Μέχρι αυτή την ώρα φέρεται να αγνοούνται 12 άτομα, μεταξύ των οποίων και τρεις Έλληνες. Η επιχείρηση εντοπισμού τους σταμάτησε  όπως ενημέρωσαν Λιμενικό και Πυροσβεστική και οι άνδρες της ΕΜΑΚ θα επαναλάβουν τις έρευνες με το πρώτο φως της αυριανής ημέρας.

Διαβάστε ακόμα: Euroferry Olympia: Διασωληνώθηκε ο Βούλγαρος οδηγός που απεγκλώβισε η ΕΜΑΚ

Νωρίτερα, απεγκλωβίστηκαν ένας Αφγανός μετανάστης που δεν συμπεριλαμβανόταν στη λίστα επιβατών και ένας Βούλγαρος οδηγός από το φλεγόμενο πλοίο όπως ανακοίνωσε το Λιμενικό. Η επιχείρηση διάσωσης των δύο ατόμων έγινε από άνδρες της ΕΜΑΚ με ελικόπτερο σούπερ πούμα.

Έως τώρα από την όλη επιχείρηση έχουν διασωθεί 278 άτομα.

Διαβάστε ακόμα: Απομακρύνθηκαν οι διασώστες εξαιτίας του θερμικού φορτίου – Σταματούν προς το παρόν οι έρευνες στο «Euroferry Olympia»

Οι δύο εναέριοι διασώστες και οι άλλοι τέσσερις Πυροσβέστες που είχαν ανέβει στο πλοίο απομακρύνθηκαν, ενώ όπως ανέφεραν πηγές του Λιμενικού, τα θερμικά φορτία στο πλοίο είναι ανεβασμένα και το σκοτάδι μαζί με τους πυκνούς καπνούς, δυσχεραίνει το έργο των διασωστών.

«Η πυρκαγιά ακόμα μαίνεται από άκρη σε άκρη. Είναι δύσκολο να ανέβει κάποιος, οι θερμοκρασίες είναι τεράστιες», εξήγησε ο  Γιώργος Γκυκοφρύδης, επικεφαλής της ελληνικής ομάδας διάσωσης της Κέρκυρας.

Ωστόσο, οι προσπάθειες κατάσβεσης της φωτιάς στο πλοίο θα συνεχιστούν όλη τη νύχτα από τρία ρυμουλκά σκάφη με πυροσβεστική δυνατότητα και πυροσβεστικά οχήματα που βρίσκονται πάνω σε επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο.

Αναμένεται επίσης, ένα πλωτό πυροσβεστικό, καθώς και ένα ρυμουλκό με αυξημένη πυροσβεστική δυνατότητα. Εκφράζονται ακόμα και φόβοι ότι το πλοίο θα πάρει κλίση, κάτι που θα δυσκολέψει ακόμα περισσότερο το έργο των διασωστών.

https://youtu.be/7Y9wa82f5aA

Υπήρχε βυτίο στο κατάστρωμα!

Ένας από τους λόγους που δεν έχει σβήσει ακόμα η φωτιά και που ανά πάσα ώρα και στιγμή μπορεί ακόμα και να τινάξει το πλοίο στον αέρα, είναι ένα βυτίο με πιθανόν εύφλεκτο υλικό το οποίο υπήρχε στο κατάστρωμα, όπως αποκάλυψε το Star!

Όπως προέκυψε από τις μαρτυρίες των Πυροσβεστών που διέσωσαν τους δύο εγκλωβισμένους αλλοδαπούς οδηγούς, αλλά και σε κάποιες εικόνες από ελικόπτερο, οι φλόγες δεν έσβηναν και στο κατάστρωμα είχαν αναπτυχθεί ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες.

Μάλιστα, οι άνδρες της Πυροσβεστικής χαρακτήρισαν την κατάσταση στο πλοίο ως «ναρκοπέδιο»!

Αυτό που λένε οι αρμόδιοι, αλλά και το Υπουργείο Ναυτιλίας, είναι ότι τα χειρότερα αποφεύχθηκαν χάρη στην έγκαιρη και ψύχραιμη επέμβαση του Ιταλού πλοιάρχου ο οποίος έδωσε εντολή εγκατάλειψης του πλοίου.

https://youtu.be/zAELVwWWWSE

«Αν κοιμήθηκε, δεν υπάρχει περίπτωση να έχει προλάβει να βγει από το φορτηγό»

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Λιμενικού, αγνοούνται 12 επιβάτες, ανάμεσά τους και τρεις Έλληνες, με τους συγγενείς τους να τρέμουν στην ιδέα του χειρότερου σεναρίου και να λένε απελπισμένοι ότι δεν έχουν καταφέρει να επικοινωνήσουν μαζί τους.

Όπως μετέδωσε το Star, οι τρεις Έλληνες επιβάτες που αναζητούνται είναι: ο Νικόλαος Μπεκιάρης, ο Κωνσταντίνος Γεροντιδάκης (επαγγελματίας οδηγός – πατέρας 2 παιδιών) και ο Ευάγγελος Μαλεσιαδάς (επαγγελματίας οδηγός).

Ο αδελφός του Κωνσταντίνου Γεροντιδάκη, ο Δημήτρης, τόνισε πως φοβάται πολύ μήπως και κοιμήθηκε μέσα στο φορτηγό ο αδελφός του και πως αν συνέβη αυτό, ίσως να αποδειχθεί και μοιραίο

Ο Κωνσταντίνος Γεροντίδης (φωτό από protothema.gr)

«Πήγαινε στην Ιταλία με το φορτηγό για να μεταφέρει κάποια πράγματα. Το μόνο που γνωρίζω είναι πως έφευγε χθες το βράδυ με αυτό το καράβι που πήρε φωτιά, με προορισμό την Ιταλία. Από το πρωί που ψάχνω δεν μπορώ να βρω τίποτα και δεν ξέρω τίποτα. Στο καράβι αυτό είχε λίγο τουρισμό και δεν είναι πλοίο που έχει πολλές καμπίνες. Πιθανόν, από την εμπειρία μου, γιατί εγώ είμαι πρώην φορτηγατζής, να έδωσαν στον αδερφό μου μια καμπίνα μαζί με άλλους. Αν δεν γνωρίζεις τους άλλους, δεν κοιμάσαι εκεί. Αυτός θα θεώρησε καλύτερο να κοιμηθεί στο αυτοκίνητο και ίσως αυτό να αποδειχθεί μοιραίοΜόνο αυτό φοβάμαι, αν συνέβη αυτό, δεν υπάρχει περίπτωση να έχει προλάβει να βγει από το φορτηγό», είπε στο protothema.gr

Και πρόσθεσε ότι δεν έχει καμία επίσημη ενημέρωση για το τι συμβαίνει: «Εγώ ειδοποιήθηκα από δημοσιογράφους και τα κανάλια. Κανείς δεν με έχει πάρει να μου πει κάτι. Πήρα τηλέφωνο το Λιμενικό της Κέρκυρας και μου είπαν ότι δεν έχουν ακόμα στοιχεία και να μην ανησυχούμε, γιατί θα μας τα δώσουν. Τώρα φεύγει η ανιψιά μου με τον γιο μου να πάνε στην Κέρκυρα να δουν από κοντά τι γίνεται».

Το θέμα της ελλιπούς ενημέρωσης και της αδυναμίας επικοινωνίας, έθιξαν συγγενείς και των άλλων δύο αγνοούμενων. Ο γιος του Ευάγγελου Μαλεσιαδά μιλώντας στο Star σχολίασε πως «ό,τι μάθαμε μόνοι μας το μάθαμε».

Για να προσθέσει ότι δέχθηκαν μόνο ένα τηλεφώνημα από το Υπουργείο Ναυτιλίας: «Από το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας ενημερώσανε τη μητέρα μου κι εγώ κατευθύνομαι προς το σπίτι της μητέρας μου, προς τα εκεί. Επαγγελματίας οδηγός είναι και κάνει συχνά το δρομολόγιο αυτό. Εμείς δεν έχουμε κάποια άλλη ενημέρωση ούτε από την εταιρία του πατέρα μου, ούτε από τη ναυτιλιακή. Ό,τι μάθαμε μόνοι μας το μάθαμε. Από το νοσοκομείο της Κέρκυρας υπήρχε απόρρητο, από το λιμεναρχείο της Κέρκυρας υπήρχε απόρρητο. Το τηλέφωνο είναι απενεργοποιημένο».

Σύμφωνα με τον κουνιάδο του Νικόλαου Μπεκιάρη, μια Λιμενικός τους ενημέρωσε το απόγευμα ότι οι άνθρωποι τους ακόμη αναζητούνται και πως εκείνος τον έπαιρνε συνεχώς τηλέφωνο και έσπευσε μάλιστα και στην Κέρκυρα, στο σημείο αποβίβασης των διασωθέντων.

«Ανησυχώ, δεν είχα επικοινωνία καμία μέχρι τώρα. Είναι οδηγός φορτηγού ο γαμπρός μου και από όταν έμαθα για το συμβάν ήρθα για να μάθω νέα, αλλά τίποτα ακόμα», είπε επίσης στο Star.

«Εφιάλτης»

Οι άνθρωποι που γλίτωσαν και έφτασαν με ασφάλεια, ή έστω μικρά τραύματα στην Κέρκυρα δεν μπορούν ακόμα να συνέλθουν από το σοκ. Ηλικιωμένοι, γυναίκες, μικρά παιδιά, ακόμα και βρέφη, ευτυχώς απέφυγαν τα χειρότερα και έλεγαν πως δεν πίστευαν ότι κατάφεραν να σωθούν.

Για τρεις οικογένειες που ταξίδευαν μαζί με τα παιδιά τους, οι στιγμές που έζησαν «ήταν πραγματικά εφιαλτικές», όπως σχολίασαν.

«Άκουσα τις σειρήνες και τα σήματα Μορς και ντύθηκε. Υπακούσαμε στις εντολές του πληρώματος, κατεβήκαμε με τις βάρκες, γίναμε δυο ομάδες σε δυο βάρκες. Όσο ψύχραιμος και να είσαι, δεν μπορείς να τα βάλεις με τη φωτιά», είπε ένας οδηγός φορτηγού στο Star.

Ένας από τους ψαράδες που βοήθησαν στην επιχείρηση έρευνας διάσωσης των επιβατών, έκανε λόγο για «κόλαση»: «Κόλαση. Μας είπαν να κάνουμε επιχείρηση έρευνας. Περίπου δυο χιλιόμετρα από το πλοίο γυρίζαμε να ψάχνουμε για κόσμο, μήπως βρούμε κανέναν με σωσίβιο στην θάλασσα».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This