Euroferry Olympia: Σε εξέλιξη η δραματική επιχείρηση

Στερεύουν οι ελπίδες για επιζώντες - Συνεχίζονται οι έρευνες για ακόμα 10 αγνοούμενους

Must Read

Υπεράνθρωπες προσπάθειες εξακολουθούν να καταβάλουν για τέταρτη ημέρα Πυροσβεστικό Σώμα και Λιμενικό για τον εντοπισμό άλλων επιζώντων από το πλοίο Euroferry Olympia.

Κάτω από δύσκολες συνθήκες οι διασώστες συνεχίζουν τις έρευνες, ωστόσο κάθε ώρα που περνά μειώνονται και οι πιθανότητες να εντοπιστούν ζώντες.

Σύμφωνα με πληροφορίες μόλις ολοκληρωθεί η επιχείρηση εντοπισμού των αγνοουμένων καθώς και η κατάσβεση της πυρκαγιάς, ειδικά συνεργεία θα προβούν σε απάντληση όλων των πετρελαϊκών ποσοτήτων από το πλοίο για να εξουδετερωθεί ο κίνδυνος της θαλάσσιας ρύπανσης.

Όταν καιγόταν το Euroferry Olympia, έβγαινε η απόφαση για το Norman Atlantic

Τραγική συγκυρία. Την ώρα που καιγόταν το Euroferry Olympia έβγαινε η δικαστική απόφαση για τη φωτιά στο Norman Atlantic. Η δικηγόρος των ναυαγών του Norman Atlantic μίλησε για τις πολλές ομοιότητες και την τακτική να αφήνουν τους οδηγούς των φορτηγών να κοιμούνται μέσα σε αυτά.

Απορρίπτει τις κατηγορίες η ιδιοκτήτρια εταιρεία

Την ίδια ώρα, η εταιρεία απορρίπτει τις κατηγορίες για ελλειπή μέτρα στο πλοίο. Μετά την ανακοίνωση που εξέδωσε, εκπρόσωπος της Grimaldi Πωλ Κυπριανού μίλησε, υποστηρίζοντας εκ νέου ότι φέρουν ευθύνη όσοι κοιμήθηκαν στα φορτηγά τους και δεν ανέβηκαν στους κοινόχρηστους χώρους και στις καμπίνες.

Υποστήριξε πως στο πλοίο τηρούνται όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και πως όλοι οι οδηγοί είχαν κρεβάτι σε καμπίνα για να κοιμηθούν. Όλα αυτά όπως είπε ήταν πιστοποιημένα.

Τι καταγγέλλουν οι οδηγοί

Η Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδας καταγγέλλει ωστόσο πως οι συνθήκες στις καμπίνες ήταν απαράδεκτες, και ήταν λόγο που οι οδηγοί δεν κοιμόντουσαν εκεί. Ο πρόεδρος της Ομποσπονδίας Απόστολος Κενανίδης δήλωσε και πάλι, πως ορισμένες καμπίνες ήταν πολύ μικρές και χωρίς αερισμό.

Επίσης κατήγγειλε πως έβαζαν τα φορτηγά σε πολύ μικρή απόσταση μεταξύ τους προκειμένου να χωρέσουν περισσότερα, κάτι που έκανε ακόμα πιο εύκολο το να εξαπλωθεί η φωτιά.

Νεκρός ένας αγνοούμενος

Τραγική ήταν η κατάληξη για έναν Έλληνα οδηγό ο οποίος δυστυχώς εντοπίστηκε νεκρός το απόγευμα της Κυριακής (20/2). Ο γιος του θύματος αναγνώρισε αμέσως τον πατέρα του λόγω των τατουάζ που είχε στο σώμα του. Ο άτυχος οδηγός εντοπίστηκε στην καμπίνα ενός φορτηγού στο γκαράζ 2, με τους πυροσβέστες να εξετάζουν εξονυχιστικά όλα τα οχήματα παρά τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν μέσα στο πλοίο.

Ο άτυχος άνδρας, που ήταν ανάμεσα στους 11 αγνοούμενους του πλοίου, το οποίο πήρε φωτιά τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής, ανοιχτά της Κέρκυρας, εγκλωβίστηκε και δεν κατάφερε να γλιτώσει.

Νωρίτερα, είχε διασωθεί ένας 21χρονος Λευκορώσος, οδηγός φορτηγού με λιθουανικές πινακίδες, ενώ οι έρευνες της ΕΜΑΚ στο πλοίο συνεχίζονται. Όπως ανακοίνωσε η Πυροσβεστική, η σορός του ανασύρθηκε, ενώ οι ενέργειες έρευνας και διάσωσης συνεχίζονται για τον εντοπισμό των υπόλοιπων 10 αγνοούμενων.

Υπενθυμίζεται, ότι το περιστατικό ξεκίνησε τα ξημερώματα της Παρασκευής (18/2), όταν ξέσπασε φωτιά στο πλοίο ιταλικής σημαίας με 237 επιβάτες και 51 άτομα πλήρωμα, λίγη ώρα μετά την αναχώρησή του από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

Διαβάστε ακόμα:

Euroferry Olympia: 58χρονος Έλληνας ο απανθρακωμένος άνδρας που ανασύρθηκε από τους διασώστες

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This