Σοκαριστικές εικόνες καταστροφής στα «έγκατα» του Euroferry Olympia

Η φωτιά έσβησε, αλλά οι υψηλότατες θερμοκρασίες και οι πυκνοί τοξικοί καπνοί παραμένουν...

Must Read

Μόνο καπνοί υπάρχουν πλέον στο Euroferry Olympia, καθώς ολοκληρώθηκε η κατάσβεση της μεγάλης φωτιάς που άφησε πίσω τουλάχιστον έναν νεκρό και εκτεταμένες καταστροφές στο πλοίο και τα οχήματα που μετέφερε.

Σε βίντεο από το εσωτερικό του πλοίου έδωσε στη δημοσιότητα η Πυροσβεστική διακρίνονται πυροσβέστες να βρίσκονται μέσα στο πλοίο με ειδικές στολές και εξοπλισμό που τους προστατεύει από τις υψηλές θερμοκρασίες και τα επικίνδυνα αέρια που εκλύονται. Το σημείο όπου προχωρούν μάλιστα φαίνεται να έχει φθαρεί σημαντικά από την πύρινη λαίλαπα, ενώ σε άλλα πλάνα διακρίνονται κάποια από τα φορτηγά που έχουν υποστεί ολοκληρωτική καταστροφή, ενώ από πίσω τους αναδύονται πυκνοί μαύροι καπνοί.

Οι εικόνες από το κατάστρωμα κόβουν την ανάσα, καθώς και μόνο από την όψη καταλαβαίνει κανείς πόσο επικίνδυνο είναι το έργο των διασωστών. Χαρακτηριστικά, εξάλλου, ήταν τα όσα είπε ο συντονιστής της ΕΜΑΚ (επιχειρήσεων Ηπείρου – Δ. Μακεδονίας και νήσων), Δημήτρης Κοντογιάννης στην ΕΡΤ: «Δεν υπάρχει περίπτωση να βγεις από το σημείο που μπαίνουμε για τις έρευνες. Μπαίνουμε από ένα μόνο σημείο, με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό και αποκτήσαμε πρόσβαση και στο τρίτο γκαράζ».

Περιέγραψε δε το πλοίο, όπου οι θερμοκρασίες σε κάποια σημεία φτάνουν ακόμα τους 200 με 300 βαθμούς Κελσίου, σαν «χύτρα που επιπλέει ενώ βράζει στο νερό».

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των υπολοίπων 10 αγνοουμένων

Οι έρευνες των διασωστών της ΕΜΑΚ για τον εντοπισμό των υπολοίπων 10 αγνοουμένων βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, με τα ρυμουλκά σκάφη να έχουν καταφέρει με συνεχείς ρίψεις νερού να ρίξουν τις θερμοκρασίες στις μεταλλικές επιφάνειες του πλοίου, ώστε να διευκολύνουν το έργο τους. Λογικά θα γίνει προσπάθεια να ανοίξουν τις πυροστεγείς πόρτες στα γκαράζ του πλοίου, οι οποίες έκλεισαν αυτόματα, προκειμένου να τα ερευνήσουν σπιθαμή προς σπιθαμή.

Σημειώνεται πως το Euroferry Olympia, ένεκα της επερχόμενης κακοκαιρίας, έχει, πλέον, προσδεθεί στην Κασσιόπη της Κέρκυρας και δεν κινδυνεύει να παρασυρθεί και να προσαράξει στα αβαθή ή να προσκρούσει επάνω σε κάποιο άλλο πλοίο. Δίπλα στο πλοίο, κατά την προσπάθεια κατάσβεσης της μεγάλης πυρκαγιάς, βρέθηκαν η φρεγάτα «Ύδρα» του Πολεμικού Ναυτικού, ένα πυροσβεστικό και ένα ναυαγοσωστικό σκάφος, δύο πλωτά και ένα αντιρρυπαντικό σκάφος του λιμενικού σώματος, έξι ρυμουλκά, δύο ακόμα παραπλέοντα πλοία, ενώ εναλλάξ πετούσαν ένα ελικόπτερο του Λιμενικού, ένα της Πολεμικής Αεροπορίας και ένα του Πολεμικού Ναυτικού, κάποια από τα οποία παραμένουν στο σημείο.

  • Δείτε σχετικά ρεπορτάζ (από το 2:30 και μετά στο πρώτο βίντεο):

https://youtu.be/DxhNpuT7q84

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This