Η αντίδραση της μητέρας όταν έμαθε για το τοξικό αέριο και τα νέα ερωτήματα -«φωτιά»

Το Ανθρωποκτονιών ερευνά νέα στοιχεία - Οι αναρτήσεις της μητέρας που προκαλούν εντύπωση

Must Read

Το απόλυτο χάος προκάλεσε η διαρροή της είδησης ότι η 9χρονη Τζωρτζίνα, η μεγαλύτερη κόρη του Μάνου Δασκαλάκη και της Ρούλας Πισπιρίγκου πέθανε αφού εισέπνευσε τοξικό αέριο. Αστραπιαία το δημοσίευμα διαψεύστηκε από τον προϊστάμενο της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Νίκο Καρακούκη ο οποίος τόνισε ότι ο ισχυρισμός δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Μάλιστα το ρεπορτάζ προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του πατέρα στην Πάτρα, ο οποίος προειδοποιήσε ότι θα κινηθεί νομικά.

Την ώρα που η είδηση έκανε τον γύρο του διαδικτύου, η μητέρα απουσίαζε από το σπίτι της και πλήθος δημοσιογράφων την περίμεναν έξω από την πόρτα της για μια δήλωση. Όταν εκείνη επέστρεψε, είδε ότι είχαν συγκεντρωθεί κάμερες στο σημείο. Σύμφωνα με το thebest.gr η ίδια αρνήθηκε να μιλήσει, ωστόσο  όταν κάποιος από τους δημοσιογράφους επέμεινε με ερωτήσεις για το δημοσίευμα «βόμβα», εκείνη αναστατωμένη απάντησε δείχνοντας την ταράτσα του σπιτιού της: «Η αντίδρασή μου αν ήμουν στο σπίτι μόνη μου θα ήταν να πέσω από εκεί πάνω».

Πισπιρίγκου Δασκαλάκης

«Λάδι στη φωτιά» δηλώσεις του κουμπάρου

Οι σημερινές δηλώσεις του κουμπάρου του ζευγαριού Πέτρου Σταμίρη, έριξαν «λάδι στη φωτιά» και προκάλεσαν περισσότερα ερωτηματικά, σημειώνοντας ότι δεν πιστεύει ότι η μητέρα είναι υπεύθυνη, ωστόσο δεν βάζει και το χέρι του στη φωτιά: «Ο Μάνος μου λέει ότι είναι όλα fake (σ.σ. οι εικασίες που κυκλοφορούν), δεν τα πιστεύει ούτε αυτός. Δεν θέλει να πιστέψει μάλλον ότι η ίδια του η γυναίκα μπορεί να έχει κάνει κάτι. Τουλάχιστον για τον Μάνο βάζω το χέρι μου στη φωτιά ότι είναι καθαρός τελείως. Ε τη μητέρα λένε όλοι (σ.σ. εικασίες και δημοσιεύματα)… Αλλά κι εγώ δεν το πιστεύω όμως ότι μπορεί να είναι η Ρούλα. Βέβαια δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά έτσι;»

Νωρίτερα, ο απόστρατος αξιωματικός Θανάσης Κατερινόπουλος, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα επέμεινε στην άποψή του ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια: «δεν μπορώ να πειστώ ότι οφείλονται σε κάποια αίτια παθολογικά γιατί υπάρχουν κάποια ερωτηματικά, τα οποία έβαλα και συνεχίζω να βάζω και στα οποία πρέπει να δώσουν απαντήσεις και η αστυνομία και οι επιστήμονες. Θεωρώ ότι είναι εγκληματική ενέργεια και θα εξηγήσω τους λόγους» είπε και πρόσθεσε: «εδώ έχουμε τρία παιδιά, τα οποία ισχυρίζονται κάποιοι ότι πιθανόν να υπάρχουν γονιδιακά προβλήματα και ο θάνατος να οφείλεται εκεί. Αν υπήρχε κάτι τέτοιο – δεν είμαι γιατρός – η λογική λέει όπως έχουμε δει και σε άλλες περιπτώσεις, ότι το πρώτο που θα ταξίδευε στους ουρανούς είναι το πρώτο παιδί κατά σειρά γεννήσεως, αλλά εδώ είναι το τελευταίο παιδί». Επίσης, ο κ. Κατερινόπουλος επεσήμανε ότι «όλοι οι θάνατοι αυτών των παιδιών έγιναν Σαββατοκύριακα, συμπτώσεις σοβαρές» και συμπλήρωσε: «Και δεν ήταν παρόντες οι γιατροί. Άρα ήταν κάποια άτομα μόνα τους εκεί, δεν ξέρω ποιοι ήταν, μπορεί να είναι κάποιοι, μπορεί οι γονείς, οι συνοδοί αν για κάποιο λόγο βγήκαν, έστω και για έναν καφέ, κάποιοι να βρήκαν την ευκαιρία να διεισδύσουν στον θάλαμο να κάνουν εκείνο το οποίο έκαναν».

Υπενθυμίζεται ότι ο Σωτήρης Μπουζιάνης, ο ιατροδικαστής που διενέργησε τη νεκροψία στο κοριτσάκι, διέψευσε από την πρώτη στιγμή το δημοσίευμα. Ο κ. Μπουζιάνης ξεκαθάρισε με απόλυτο τρόπο σε επικοινωνία που είχε μαζί του η «Espresso» πως «δεν έχουν εντοπιστεί τέτοια ευρήματα σε μύτη, στόμα, ούλα» και χαρακτήρισε τις πληροφορίες ή διαρροές «fake news». Επισήμανε, μάλιστα, ότι αν υπήρχε τέτοιο εύρημα, θα το γνώριζε, καθώς είχε εμπλακεί αρμοδίως στη συγκεκριμένη ιατροδικαστική εξέταση.

Σύμφωνα με ιατροδικαστή ο οποίος μίλησε στην εφημερίδα «Πελοπόννησος», αν είχε διαπιστωθεί κάτι στη νεκροψία, θα είχε καταγραφεί στην έκθεση: «Αν υπάρχει τέτοιο εύρημα, όπως αυτό που ισχυρίζεται το πόρταλ, είναι καθαρά τοξικολογικό, δηλαδή θα προκύψει από την τοξικολογική εξέταση».

Ταυτόχρονα κορυφώνεται η αγωνία καθώς από μέρα σε μέρα αναμένεται να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων της 9χρονης Τζωρτζίνας. Τα αποτελέσματα πρόκειται να είναι καθοριστικά για τους θανάτους των αδερφών της, της Μαλένας και της Ίριδας.

κορίτσια πάτρα

Σύμφωνα με το pelop.gr, η  Εισαγγελία Πατρών παρενέβη στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών και ζήτησε κάποια νέα στοιχεία για διερεύνηση. Το «Ανθρωποκτονιών» από πλευρά του ζητά περαιτέρω εξηγήσεις και η αλληλογραφία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Τα νέα στοιχεία – ερωτηματικά

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τα νέα στοιχεία και τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι:

  • Εάν υπήρξε σωστή διάγνωση στην περίπτωση της Μαλένας –το πρώτο από τα τρία κοριτσάκια που πέθανε– αλλά και εάν κατέληξε από οξεία ηπατική ανεπάρκεια, η οποία οφείλεται σε φάρμακα ή άλλα σκευάσματα που ελήφθησαν από τη φλέβα ή το στόμα και δεν βρέθηκαν. (θυμίζουμε ότι η μήνυση των γονέων για το θέμα ετέθη στο αρχείο).
  • Πού οφείλονται οι εκδορές στη μύτη του ίδιου του παιδιού.
  • Να γίνει επανεξέταση στα όργανα της Ίριδας για να διαπιστωθεί εάν όντως έπασχε από αγενεσία φλεβόκομβου ή όχι ή εάν το βρέφος είχε άλλα προβλήματα λόγω λήψης φαρμάκων.
  • Η μητέρα δηλώνει για την Ιριδα ότι την βρήκε νεκρή στις 11.30. Το ασθενοφόρο ειδοποιήθηκε στις 11.37. Ο σύζυγός της ήταν εκεί; Γιατί οι διασώστες λένε ότι τον βρήκαν εκεί.
  • Να γίνει συσχετισμός των αποτελεσμάτων των τριών παιδιών και να επανεξεταστούν από τον ίδιο παθολογοανατόμο, προκειμένου να προκύψει μια κοινή διάγνωση.
  • Να εντοπιστεί και να αφαιρεθεί ο βηματοδότης της Τζωρτζίνας, ο οποίος ετάφη μαζί της.
  • Να αναζητηθεί η κλινική διάγνωση από τους ιατρούς για τα αίτια ανακοπής της Τζωρτζίνας που προκάλεσε τη βαριά αναπηρία της τον Απρίλιο του 2021, ενώ δεν προϋπήρχε πρόβλημα.
  • Να αναζητηθεί ο πλήρης φάκελος από το Νοσοκομείο Ρίου όταν η Τζωρτζίνα κατάφερε και βγήκε ζωντανή από την ΜΕΘ Παίδων.
  • Να εξετασθεί η άποψη των παιδιάτρων της Πάτρας ότι η Τζωρτζίνα παρουσίαζε πρόβλημα μόνο όταν απουσίαζαν οι γιατροί. Μάλιστα Η μητέρα ανέφερε ότι στα νοσοκομεία έμενε σε μονόκλινα δωμάτια επειδή της το πρότειναν οι γιατροί. Οι γιατροί λένε ότι εκείνη ζητούσε επιτακτικά να μένει σε μονόκλινα δωμάτια, ισχυριζόμενη ότι επειδή ήταν σε εγκυμοσύνη (την οποία μετά διέκοψε) έπρεπε να είχε άνεση.
  • Οι γιατροί του Καραμανδανείου διαψεύδουν την μητέρα για όσα υποστήριξε στο Star ότι το παιδί νοσηλεύθηκε στο Νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση. Όπως λένε όταν η Τζωρτζίνα έκανε εισαγωγή στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο σε πολύ απλή κατάσταση και μάλιστα… θα ελάμβανε εξιτήριο σε δύο ημέρες!

Οι αναρτήσεις της μητέρας για μπαράκια και ταβέρνες δυο μήνες μετά τον θάνατο της Μαλένας

Την ίδια ώρα εντύπωση προκαλούν οι αναρτήσεις που έκανε σε ομάδες του Facebook η μητέρα των παιδιών, μόλις δύο μήνες μετά τον θάνατο της Μαλένας. Η Ρούλα Πισπιρίγκου αναζητούσε συμβουλές για ωραία ταβερνάκια και μπαρ στην Καστοριά όπου θα πήγαινε με τον σύζυγό της εκδρομή.

Σε άλλες αναρτήσεις στην ομάδα των μαμάδων, έψαχνε πληροφορίες για το επίδομα γέννησης, ενώ λίγο καιρό μετά τον θάνατο της 6 μηνών Ίριδας, η 33χρονη αναζητούσε ταινίες για μυστηριώδεις υποθέσεις παιδιών.

Μάλιστα η ίδια ζητούσε συμβουλές από άλλες μητέρες για προβλήματα υγείας τόσο των παιδιών της, όσο και δικά της. «Καλησπέρα σας, έχει κάποια μανούλα εμπειρία καρκίνου των ωοθηκών; Ή οριακή κακοήθεια των ωοθηκών να συζητήσουμε κάποιες απορίες μου;» είχε γράψει χαρακτηρίζοντας το πρόβλημά της ως ιδιάζουσα περίπτωση και ότι το ανακάλυψε από τεστ ΠΑΠ. Ιατρικές πηγές, μιλώντας στην εκπομπή στο T-live του Alpha, ανέφεραν: «Δεν υπάρχει αυτό, δεν υφίσταται. Δεν έχει γίνει ποτέ τέτοια διάγνωση. Δεν υπάρχει πρώτο στάδιο στον καρκίνο των ωοθηκών».

Δείτε επίσης:

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This